Filter
Diploma
Martinique (Fr.) Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Diploma dalam Sastera di Martinique (Fr.)

Diploma A adalah dokumen yang menunjukkan pelajar telah menamatkan pengajian dengan berkesan dengan satu bidang tertentu, topik atau kawasan kajian. Diploma biasanya dianugerahkan oleh institusi akademik dan menunjukkan penguasaan sesuatu bidang atau subjek.

Arts kajian menggabungkan pelbagai bentuk seni, termasuk filem, seni visual, muzik dan teater. Beberapa program seni akan memberi tumpuan kepada satu kawasan tertentu manakala yang lain akan memberi pelajar pendidikan keseluruhan seni.

Pelajar berharap untuk mengasah kemahiran berbahasa Perancis mereka mungkin mendapati bahawa belajar di menyediakan peluang yang baik untuk berbuat demikian. Pendedahan kepada campuran pengaruh Perancis dan Caribbean juga boleh menjadi umpan untuk belajar di negara pulau ini. Pelajar boleh menikmati membiasakan diri dengan perspektif budaya yang jelas berbeza.

Diploma dalam Sastera di Martinique (Fr.)

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Sastera, Martinique (Fr.)

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Campus Caraïbéen des Arts

Pilihan seni menawarkan peluang kepada pelajar untuk memperoleh kemahiran artistik dan mengungkapkan kemahiran praktikal, teoretikal, teknologi dan plastik peringkat ting ... [+]

Pilihan seni menawarkan peluang kepada pelajar untuk memperoleh kemahiran artistik dan mengungkapkan kemahiran praktikal, teoretikal, teknologi dan plastik peringkat tinggi yang membolehkan mereka memperoleh autonomi dalam bidang penyelidikan profesional. seni.

Ajaran membahas dan mempersoalkan amalan seni kontemporari dan menjalin hubungan dengan amalan dan pengetahuan lain seperti sains dan kemanusiaan. Dimensi Caribbean rantau Martinique adalah sebahagian daripada konteks tetap amalan dan pengetahuan.

Kitaran pendek

Diploma Seni Nasional (ADN) dianugerahkan pada akhir tahun ke 3 pengajian dan menutup kitaran pertama kursus lama.

Diploma yang disahkan di peringkat Bac 3, ia membolehkan untuk melanjutkan pelajaran universiti. Ia memberi peluang untuk mendaftarkan diri dalam kitar utama pendidikan seni visual.... [-]

Martinique (Fr.) Fort-de-France Bay
Mac 2020
Perancis
Sepenuh masa
3 - 5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu