Filter
Diploma
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

2 Diploma dalam Pengajian Kemampanan 2020

Diploma boleh memajukan mereka yang sudah berada di dalam tenaga kerja atau memberi kelebihan kepada pemohon yang memohon pekerjaan yang tidak memerlukan ijazah kolej. Diploma boleh menyediakan kursus kuliah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang memasuki kurikulum tertentu dalam satu bidang.

Jadi, apakah diploma dalam kajian kemapanan? Masyarakat semakin menyedari impak alam sekitarnya, dan mereka yang menuntut kemapanan boleh menganalisis isu penting di dunia dan politik seperti pemanasan global. Mereka juga boleh belajar untuk bekerja dengan syarikat besar untuk menggalakkan amalan perniagaan hijau. Diploma sering membenarkan pelajar untuk melangkaui akademik dengan menyediakan pengalaman tangan seperti mengumpulkan sampel medan dan menganalisis data, memberikan kemahiran praktikal pelajar juga.

Pelajar dapat memperoleh keyakinan dan kemahiran rundingan kerana mereka memperoleh keupayaan untuk menggalakkan perniagaan besar dan kerajaan untuk bertanggungjawab terhadap sumber-sumber yang mereka ambil. Pelajar juga boleh mempelajari kemahiran pengurusan projek kerana mereka merancang strategi untuk mempengaruhi perubahan persekitaran global.

Mereka yang ingin mendapatkan program diploma akan gembira untuk mengetahui bahawa kos yang dikaitkan secara umumnya kurang daripada untuk mendapatkan ijazah yang lebih tinggi. Dengan begitu banyak pilihan dalam talian yang sedia ada, pelajar perlu meluangkan masa untuk membandingkan kos pengajian untuk menentukan yang terbaik untuk matlamat pendidikan dan kewangan mereka.

Kadang-kadang mereka yang mahukan diploma dalam kajian kemapanan bekerja dalam kerjaya yang memerlukan diploma untuk mengekalkan pensijilan profesional mereka. Orang lain mungkin merancang untuk meneruskan pendidikan mereka untuk mendapatkan ijazah, yang membolehkan mereka bekerja sebagai jurutera kimia, sivil atau alam sekitar, sebagai contoh. Pelajar dengan diploma ini boleh menemui jawatan sebagai juruteknik alam sekitar atau dalam pengurusan perniagaan kemampanan.

Keberlanjutan adalah kebimbangan dan pilihan di seluruh dunia untuk pendidikan boleh didapati secara dalam talian dan di peringkat global. Terdapat peluang untuk menghadiri kampus di lokasi di mana pelajar boleh menggunakan latihan kemampanan mereka di hutan atau pelindung. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

2 Hasil dalam Pengajian Kemampanan

Universidad de San Martín de Porres

Diploma Tanggungjawab Sosial dan Kemapanan berstruktur dalam 4 modul yang bertujuan memberikan visi yang komprehensif yang membolehkan peserta membuat peralihan dari peng ... [+]

CSR sejajar dengan kriteria kelestarian adalah bahagian penting strategi mana-mana syarikat, di mana juga komitmen untuk alam sekitar diterjemahkan ke dalam strategi dan tindakan untuk mengurangkan kesan operasinya, mengelakkan akibat utama sosial dan alam sekitar.

Dalam konteks ini, Universidad de San Martín de Porres , melalui Instituto para la Calidad Empresarial dengan kerjasama IIDEL - ONWARD INTERNACIONAL, menawarkan Diploma Ketiga dalam Tanggungjawab Sosial dan Kemapanan, menanggapi keperluan profesional latihan dengan penglihatan pengurusan organisasi yang lebih luas.

Menguruskan Kemapanan, yang menyumbang kepada 17 Matlamat Pembangunan Mampan - ODS, menunjukkan komitmen jangka panjang organisasi kepada masyarakat kita, serta visi pemimpinnya untuk mencari peluang perniagaan di tengah-tengah cabaran dan peluang terbesar yang telah kita lihat di peringkat global, seperti kemiskinan, perubahan iklim, ketidaksamaan, amalan pengeluaran dan penggunaan yang berbahaya, antara lain.... [-]

Peru Santa Anita
Permintaan Maklumat
Sepanyol
Sepenuh masa
8 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Institute of Technology Development of Canada

Program diploma ini memberi tumpuan kepada mempersiapkan anda untuk bekerja dalam bidang pengurusan perniagaan hijau yang berkembang dalam pelbagai jawatan yang memerluka ... [+]

Program diploma ini memberi tumpuan kepada mempersiapkan anda untuk bekerja dalam bidang pengurusan perniagaan hijau yang berkembang dalam pelbagai jawatan yang memerlukan penerapan dasar, amalan, dan prosedur dan alat industri semasa. Program ini akan memberikan anda pengetahuan teori dan kemahiran tangan dalam pemasaran hijau, produktiviti perniagaan hijau, kelestarian, tanggungjawab korporat dan pengurusan perubahan kemampanan. Program ini memuncak dengan projek tangan yang membolehkan kemahiran yang dipelajari dalam program itu digunakan untuk situasi dunia sebenar.

Keperluan kemasukanGred 12 graduate atau status pelajar matang (British Columbia, 19 tahun atau lebih)Memenuhi keperluan minimum bahasa InggerisSelesai, sekurang-kurangnya, program diploma 1 tahun dalam perniagaanPeluang kerjaya... [-]
Kanada Vancouver
Sept. 2020
English
24 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu