ACADEMICCOURSES

Diploma dalam Pengajian Kemanusiaan di Ireland

Diploma adalah satu dokumen akademik yang dianugerahkan oleh sekolah-sekolah yang menunjukkan penguasaan sesuatu kawasan. Secara umumnya, diploma diperolehi selepas berjaya menamatkan kursus komprehensif mengenai topik tertentu atau dalam disiplin akademik tertentu.

Kemanusiaan dan sains sosial adalah satu bidang pengajian yang menyediakan pelajar untuk pelbagai jenis industri apabila ia datang masa untuk memilih kerjaya. Pekerja sosial, artis dan kerjaya pengajaran adalah pilihan yang popular bagi mereka yang menamatkan kursus-kursus ini.

Ireland baru-baru ini melaksanakan undang-undang, yang mewajibkan semua pelajar menghadiri pendidikan universiti untuk memohon pinjaman kerajaan untuk membolehkan mereka mencapai impian akademik yang lebih tinggi. Bahasa rasmi pertama adalah Ireland, juga dikenali sebagai Ireland Gaelic, tetapi Bahasa Inggeris (bahasa rasmi kedua) digunakan secara meluas. Ibu negara adalah Dublin. Ireland adalah terkenal untuk menyambut Hari Saint Patrick (17 Mac) di seluruh dunia.

Diploma dalam Pengajian Kemanusiaan di Ireland

1 Hasil dalam Pengajian Kemanusiaan, Ireland Filter

Diploma dalam cerita rakyat & warisan barat laut, ireland

St. Angela's College Sligo, a College of the National University of Ireland, Galway
Diploma
<
Separuh masa
<
2 tahun
English
Kampus

Program diploma akan menyediakan peserta dengan kesedaran, dan pendekatan kritikal kepada, pelbagai bukti sejarah di rantau Barat Utara.

Baca lebih lanjut