ACADEMICCOURSES

Diploma dalam Pengajian Agama di Australia

Individu boleh mendaftar dalam program diploma selepas sekolah menengah untuk mendapatkan kemahiran dan pendidikan yang diperlukan untuk bidang tertentu atau selepas selesainya prasiswazah atau siswazah ijazah untuk memajukan atau mengasah kemahiran untuk pilihan kerjaya tertentu.

Pelajar yang mengikuti pendidikan dalam pengajian agama boleh fokus kepada beberapa topik yang berkaitan dengan sejarah dan amalan pelbagai agama. Beberapa program akan melihat tema falsafah, sementara yang lain mungkin meneroka hubungan antara agama dan sains, psikologi, etika, seni, budaya popular dan sosiologi.

Australia mempunyai bilangan ketiga terbesar pelajar asing di dunia walaupun mempunyai masyarakat yang hanya 23 juta. Ini adalah pencapaian akademik yang kukuh, tetapi institusi Australia seperti yang disenaraikan sebagai bandar-bandar yang menempatkan mereka di sekitar tanah yang asli.

Diploma dalam Pengajian Agama di Australia

4 Hasil dalam Pengajian Agama, Australia Filter

Diploma Lanjutan Kementerian

Australian College Of Theology
Diploma
Jan 2022
English
Kampus

Memperkenalkan pelajar kepada sumber dan kandungan cerita dan mesej Kristian, dan memberikan latihan yang menekankan penerapan dan praktik cerita dan berita ini di dunia konte ...

Baca lebih lanjut

Diploma Lanjutan, Misi dan Pelayanan

Moore Theological College (Online)
Diploma
Jan 2022
English
Kampus

Diploma Lanjutan adalah kursus 1 tahun yang fleksibel dan terakreditasi yang menyediakan anda untuk melayani Yesus di mana-mana tempat.

Baca lebih lanjut

Diploma Teologi

Trinity Theological College
Diploma
Jan 2022
English
Kampus

Melengkapkan Diploma Teologi akan membolehkan anda melayani dengan berkesan dengan jelas tentang Injil, yakin pada Alkitab, dan lebih peka tentang bagaimana layanan Kristiani.

Baca lebih lanjut

Diploma Kementerian Kristian dan Teologi

Kingston International College
Diploma
Jan 2022
English
Kampus

Kursus ini telah dirancang untuk memberi pelajar pemahaman mendalam tentang teori dan konsep teologi dalam kerangka Kristian.

Baca lebih lanjut