ACADEMICCOURSES

2 Diploma dalam Sains Arkib 2021

Apabila anda mahu untuk mengkaji beban kursus tertentu, diploma yang boleh menjadi program untuk anda. Anda biasanya boleh mendapatkan diploma dari sama ada sebuah sekolah teknikal atau komuniti. Kerana anda tidak perlu mengambil kursus umum, diploma yang boleh dicapai dalam tempoh satu hingga dua tahun.

Apakah yang dimaksudkan dengan diploma dalam bidang sains arkib? A diploma dalam bidang sains arkib biasanya memberi tumpuan kepada koleksi curating dan pembinaan kedua-dua rakaman dan peranti storan data. Kursus-kursus yang pergi ke kaedah yang berbeza pengkatalogan, menyimpan, memelihara dan menilai bahan direkodkan. Kebanyakan program-program ini adalah campuran kuliah, penyelidikan, kertas dan pengalaman hands-on. Anda boleh dapatkan diploma dalam bidang sains arkib di peringkat profesional atau pemula, bergantung kepada keperluan anda.

diploma ini sering bermanfaat kerana ia memberikan pelajar kemahiran yang diperlukan untuk memahami kaedah dan prinsip-prinsip penerangan untuk bahan-bahan arkib.Pelajar akan dapat mengurus dan memelihara data direkodkan mengikut undang-undang dan prinsip-prinsip di kawasan itu di mana mereka tinggal.

Kos diploma yang boleh berubah-ubah bergantung pada beberapa faktor yang berbeza, seperti jenis institusi, kos keseluruhan pengajian dan sama ada anda mengambil kelas dalam talian atau di-orang.

Soalan yang paling pelajar tidak sabar-sabar untuk mengetahui jawapan kepada apa jenis kerjaya yang boleh dijangkakan dengan diploma dalam bidang sains arkib. diploma ini boleh menyediakan pelajar untuk bekerja di muzium, arkib dan perpustakaan. Kemahiran organisasi dipindah dipelajari melalui kursus-kursus ini juga boleh menyediakan pelajar untuk pekerjaan dalam kerajaan, pendidikan, perniagaan dan kewangan. Pelajar juga boleh meneruskan pendidikan mereka selepas mendapat diploma ini.

Untuk mencari satu program yang sesuai untuk anda, melakukan kajian. Memohon kepada sekolah-sekolah dan program sering mudah.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan kami dengan mengisi borang di plumbum.

 

2 Hasil dalam Sains Arkib Filter

Diploma Teknologi Maklumat Perpustakaan

SAIT - Southern Alberta Institute of Technology
Diploma
Sep 2021
<
Sepenuh Masa
<
2 tahun
08 Sep 2021
English
Kampus

Sumber maklumat adalah pengembaraan berteknologi tinggi dan kemahiran yang dicari. Pelbagai industri memerlukan pekerja yang mempunyai kemahiran untuk mengatur, mengakses dan ...

Baca lebih lanjut

DIPLOMA PERKHIDMATAN PERPUSTAKAAN DAN MAKLUMAT

Chisholm Institute
Diploma
Jan 2022
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Kampus

Anda akan mengembangkan rujukan lanjutan, pengkatalogan, peredaran, pencarian pangkalan data, multimedia, teknologi maklumat (IT), dan hak cipta selama kursus. Anda juga akan ...

Baca lebih lanjut