close

Penapis

Lihat Hasil

2 Diploma dalam Sastera 2021

program Diploma memberi pelajar peluang untuk menyelam jauh ke dalam bidang pengajian dan muncul dengan pendidikan yang menyeluruh hanya satu atau dua tahun kemudian. Secara umum, program diploma cenderung untuk menggabungkan kedua-dua pembelajaran akademik dan pengalaman praktikal, gabungan gaya pendidikan yang sering menjadi profesional masa depan juga. Tetapi apa yang diploma dalam kesusaster… Baca lebih lanjut

program Diploma memberi pelajar peluang untuk menyelam jauh ke dalam bidang pengajian dan muncul dengan pendidikan yang menyeluruh hanya satu atau dua tahun kemudian. Secara umum, program diploma cenderung untuk menggabungkan kedua-dua pembelajaran akademik dan pengalaman praktikal, gabungan gaya pendidikan yang sering menjadi profesional masa depan juga.

Tetapi apa yang diploma dalam kesusasteraan sebenarnya? Kursus boleh termasuk asas-asas sastera, sastera kerana ia berkaitan dengan satu lagi bidang, penulisan, bahasa, komposisi, fiksyen, puisi, kreatif bukan fiksyen dan genre kajian yang berkaitan. Mereka yang memilih untuk meneruskan jenis ijazah mungkin akan dapat pakar dalam cawangan subjek, seperti sastera sejarah, sastera kontemporari, sastera antarabangsa atau sastera daripada masa, tempat atau pengarang tertentu.

Pelajar program diploma sastera mendapat banyak kemahiran sepanjang pengajian mereka, dari teknik komunikasi interpersonal untuk memahami isu-isu falsafah dan sosial yang kompleks. pertumbuhan peribadi, profesional dan akademik adalah hasil daripada beberapa program diploma seperti ini.

Jika anda bimbang tentang kos program diploma sastera, satu perkara yang perlu difahami adalah bahawa tuisyen, yuran dan perbelanjaan lain yang berkaitan untuk ijazah akan berbeza-beza secara meluas dari sekolah ke sekolah. Sama ada program anda adalah di-orang atau dalam talian, di negara asal anda atau lokasi yang lain dan faktor-faktor lain menyumbang kepada mengira kos program pilihan anda.

Selepas menerima diploma dalam sastera, anda mungkin layak untuk kerjaya dalam pelbagai bidang yang besar, termasuk sastera, penulisan kreatif, bahasa, reka bentuk buku dan penerbitan, peruncitan, teknologi dan pembangunan. Ramai pelajar memilih untuk menjadi penulis, pendidik, penyelidik, editor atau penerbit.Masih pelajar lain pergi untuk menerima pendidikan lanjutan seterusnya dalam mata pelajaran sastera atau salah satu bidang niche.

Sama ada anda mahu untuk mengambil kelas dalam talian atau di dalam kelas, separuh masa atau sepenuh masa, ia sentiasa masa yang baik untuk mula meneroka pilihan anda. Mulakan carian anda untuk program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca Ringkas
Bidang pengajian berkaitan
arrow_drop_up arrow_drop_down
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
St. Angela's College Sligo, a College of the National University of Ireland, Galway
Sligo, Ireland

Program diploma akan menyediakan peserta dengan kesedaran, dan pendekatan kritikal kepada, pelbagai bukti sejarah di rantau Barat Utara.

Program diploma akan menyediakan peserta dengan kesedaran, dan pendekatan kritikal kepada, pelbagai bukti sejarah di rantau Barat Utara. -
Diploma
Separuh masa
2 tahun
English
Kampus
 
كلية الزهراء للبنات
Muscat, Oman

Kolej ini menawarkan sejumlah disiplin akademik terkemuka yang memenuhi keperluan pasaran tenaga kerja melalui pelbagai program akademik dalam bidang Sains Pengurusan (Pentadb ... +

Kolej ini menawarkan sejumlah disiplin akademik terkemuka yang memenuhi keperluan pasaran tenaga kerja melalui pelbagai program akademik dalam bidang Sains Pengurusan (Pentadbiran Perniagaan, Perakaunan, Kewangan dan Perbankan), Bahasa Inggeris (Sastera dan Terjemahan), Teknologi Maklumat (Komputer Sains dan Kejuruteraan Perisian), Reka Bentuk (Reka Bentuk Grafik dan Dalaman) dan Undang-undang, serta Program Asasi, yang melatih pelajar baru dalam bahasa Inggeris, kemahiran matematik dan komputer dan kemahiran belajar untuk terlibat dalam disiplin akademik yang telah mereka pilih. -
Diploma
English
Sep 2021
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini