ACADEMICCOURSES

2 Diploma dalam Sastera 2021

program Diploma memberi pelajar peluang untuk menyelam jauh ke dalam bidang pengajian dan muncul dengan pendidikan yang menyeluruh hanya satu atau dua tahun kemudian. Secara umum, program diploma cenderung untuk menggabungkan kedua-dua pembelajaran akademik dan pengalaman praktikal, gabungan gaya pendidikan yang sering menjadi profesional masa depan juga.

Tetapi apa yang diploma dalam kesusasteraan sebenarnya? Kursus boleh termasuk asas-asas sastera, sastera kerana ia berkaitan dengan satu lagi bidang, penulisan, bahasa, komposisi, fiksyen, puisi, kreatif bukan fiksyen dan genre kajian yang berkaitan. Mereka yang memilih untuk meneruskan jenis ijazah mungkin akan dapat pakar dalam cawangan subjek, seperti sastera sejarah, sastera kontemporari, sastera antarabangsa atau sastera daripada masa, tempat atau pengarang tertentu.

Pelajar program diploma sastera mendapat banyak kemahiran sepanjang pengajian mereka, dari teknik komunikasi interpersonal untuk memahami isu-isu falsafah dan sosial yang kompleks. pertumbuhan peribadi, profesional dan akademik adalah hasil daripada beberapa program diploma seperti ini.

Jika anda bimbang tentang kos program diploma sastera, satu perkara yang perlu difahami adalah bahawa tuisyen, yuran dan perbelanjaan lain yang berkaitan untuk ijazah akan berbeza-beza secara meluas dari sekolah ke sekolah. Sama ada program anda adalah di-orang atau dalam talian, di negara asal anda atau lokasi yang lain dan faktor-faktor lain menyumbang kepada mengira kos program pilihan anda.

Selepas menerima diploma dalam sastera, anda mungkin layak untuk kerjaya dalam pelbagai bidang yang besar, termasuk sastera, penulisan kreatif, bahasa, reka bentuk buku dan penerbitan, peruncitan, teknologi dan pembangunan. Ramai pelajar memilih untuk menjadi penulis, pendidik, penyelidik, editor atau penerbit.Masih pelajar lain pergi untuk menerima pendidikan lanjutan seterusnya dalam mata pelajaran sastera atau salah satu bidang niche.

Sama ada anda mahu untuk mengambil kelas dalam talian atau di dalam kelas, separuh masa atau sepenuh masa, ia sentiasa masa yang baik untuk mula meneroka pilihan anda. Mulakan carian anda untuk program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

 

2 Hasil dalam Sastera Filter

Diploma dalam cerita rakyat & warisan barat laut, ireland

St. Angela's College Sligo, a College of the National University of Ireland, Galway
Diploma
<
Separuh masa
<
2 tahun
English
Kampus

Program diploma akan menyediakan peserta dengan kesedaran, dan pendekatan kritikal kepada, pelbagai bukti sejarah di rantau Barat Utara.

Baca lebih lanjut

Bahasa & Kesusasteraan Inggeris

كلية الزهراء للبنات
Diploma
Sep 2021
English

Kolej ini menawarkan sejumlah disiplin akademik terkemuka yang memenuhi keperluan pasaran tenaga kerja melalui pelbagai program akademik dalam bidang Sains Pengurusan (Pentadb ...

Baca lebih lanjut