Designer and Modelist Haute Couture

Umum

Penerangan Program

Awam

Mereka yang ingin menjadi pereka fesyen dengan pengkhususan di Haute Couture. Tidak perlu mempunyai pengetahuan terlebih dahulu, tetapi disyorkan (walaupun tidak penting) untuk orang yang bermula dari awal untuk mengambil kursus PreCollege yang intensif pada bulan September.

121828_121807_JavierBarroetaescuela.jpg

Pelepasan Kerja

 • Pereka fesyen
 • Pereka Atelier Custom
 • Pengarah kreatif
 • Stylist rambut
 • Pemotong patronis
 • Pengurus lokakarya
 • Pakaian Berlian Tinggi

Apa yang membuatkan kita berbeza

Latihan spesifik dalam pemodelan / Tumpuan khas pada bengkel jahit / Teknik jahit buatan tangan / Latihan peribadi121831_121808_JavierBarroetadisenoycreatividad2.jpg

Kursus

Tahun pertama kursus dibahagikan kepada subjek yang berbeza yang saling berkaitan dengan satu sama lain. Pada tahun pertama anda akan melihat subjek seperti: pemodelan dan pembuatan pola, menjahit, kreativiti dan reka bentuk, projek.

Tahun kedua, semua yang dipelajari akan dipraktikkan, melaksanakan projek dari awal hingga akhir, iaitu, ia akan direka, digambarkan, dimodelkan, dipetakan dan dibuat dengan kemasan couture.

Tahun ketiga pelajar akan membuat koleksi, sebagai hasil dari pengetahuan yang diperoleh dalam dua tahun terakhir kursus Designer dan Model Haute Couture. Di samping itu, pelajar akan mengadakan latihan di tempat kerja (400-500 jam) di mana dia mengalami kehidupan kerja pertama.

kandungan

Subjek dan Guru

 • Pemodelan dan Corak (Javier Barroeta / Eider Capdepon)
 • Jahit (Maite Rey / Esther Rey)
 • Reka Bentuk dan Kreativiti (Angel Amor)
 • Projek dan Trend (Gabriel Azkoita)

Projek Akhir

 • Portfolio, buku lakaran, persembahan video dan surat pengenalan pelajar.
 • Koleksi Sendiri Pelajar, Direka, Ditarik, Corak, Corak dan dibuat sepenuhnya olehnya.121832_121809_JavierBarroetaescuela2.jpg

Jam dan lokasi

 • Tahun pertama - bermula pada bulan Oktober 2019 dan berakhir pada bulan Jun 2020.
 • Tahun kedua - bermula pada Oktober 2020 dan berakhir pada bulan Jun 2021.
 • Tahun Ketiga - bermula pada Oktober 2021 dan berakhir pada bulan Jun 2022.

Isnin hingga Khamis dari jam 10:00 pagi hingga 2:00 petang - 4:00 petang / minggu.

Sekolah Javier Barroeta Haute Couture terletak di pusat Bilbao: C / General Concha, 6 1ºizda

harga

 • Tahun pertama: € 5400
 • Tahun kedua: € 5400
 • Tahun Ketiga: € 5800

121829_121811_JavierBarroetamodelaje3.jpg

Prosedur Pendaftaran dan Fasal Perundangan

Untuk memformalkan pendaftaran di Javier Barroeta Haute Couture School, adalah perlu untuk menghubungi sekolah melalui e-mel dan nyatakan kursus di mana anda berminat.

Sekolah akan menghubungi pelajar dan meminta satu siri data peribadi untuk melengkapkan borang pra pendaftaran.

Borang ini, di mana nombor pelajar akan diberikan kepada pelajar, akan dihantar ke e-mel pelajar.

Untuk dapat meninggalkan pra-pendaftaran ditutup, perlu membuat pembayaran pertama dari jumlah harga kursus, sebagai reservasi tempat. Pembayaran pertama ini akan ditolak dari jumlah harga kursus. Amaun tertunggak (harga kursus - pembayaran pertama) akan dibayar semasa tahun persekolahan seperti yang dipersetujui oleh pelajar dan sekolah.

Sebaik sahaja pra-pendaftaran dan bayaran telah dibuat sebagai tempahan tempat, pelajar sudah mempunyai segala-galanya rasmi untuk memulakan kursus.

Pada hari pertama kursus, pelajar akan menerima buku nota yang mengandungi semua butir-butir kursus, butir-butir seperti: jadual, kalendar, sukatan pelajaran, staf pengajar, operasi sekolah, dll.

Di samping itu, hari pertama ini akan ditandatangani antara sekolah dan pelajar kontrak pengajaran yang tidak dikawal selia, dokumen kebenaran penggunaan imej dan undang-undang perlindungan data.

Untuk kursus yang dijalankan mesti ada minimum 5 pendaftaran rasmi. Jika kursus tidak diajar, keputusan akan dikomunikasikan kepada mereka yang terlibat 15 hari sebelum permulaan kursus. Disebabkan ini, tempoh pendaftaran akan ditutup 15 hari sebelum permulaan kursus yang dipersoalkan. Sekiranya kursus tidak diajar, jumlah penuh yang dibayar oleh pelajar akan dikembalikan sebagai tempahan tempat.

Pelajar boleh menggunakan hak pengeluaran, yang terdiri daripada jumlah pembatalan pendaftaran mereka dengan hak untuk pengembalian jumlah keseluruhan, dengan syarat pembatalan ini diminta dalam masa 14 hari kalendar selepas formalisasi dan menandatangani kontrak pengajaran. Jika atas sebab-sebab di luar Sekolah Javier Barroeta Haute Couture, pelajar selepas tempoh pengeluaran memutuskan untuk tidak mengambil kursus atas sebab selain force majeure, kata jumlah tidak akan dikembalikan.

Di Javier Barroeta Haute Couture School terdapat kertas aduan yang tersedia untuk mereka yang meminta mereka.

121830_121814_JavierBarroetapatrones.jpg

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Con más de 40 años en el mundo de la Alta Costura Javier Barroeta detecta una falta de formación práctica en los jóvenes diseñadores y en 2015 abre las puertas de su Escuela de Alta Costura, pionera e ... Baca lebih lanjut

Con más de 40 años en el mundo de la Alta Costura Javier Barroeta detecta una falta de formación práctica en los jóvenes diseñadores y en 2015 abre las puertas de su Escuela de Alta Costura, pionera en el País Vasco. Con el fin de dar continuidad a su legado, apasionados de la moda y jóvenes diseñadores de todo el mundo, aprenden cada curso sus técnicas únicas bajo su dirección creativa, para especializarse en el mundo del Haute Couture con una extensa oferta formativa. Baca Ringkas