Dokumentari kreatif dan photojournalism oleh magnum gambar & speos

Spéos Paris-London Photographic Institute

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Dokumentari kreatif dan photojournalism oleh magnum gambar & speos

Spéos Paris-London Photographic Institute

The Documentary Creative & program Photojournalism dirancang untuk pelajar yang ingin melanjutkan kerjaya dalam fotografi dokumentari dan / atau photojournalism, dalam Magnum Foto tradisi bercerita visual.

Kursus ini melengkapkan pelajar dengan rangka kerja bersejarah dan kontekstual diperlukan untuk membangunkan dan melibatkan diri dalam pemikiran kritikal tentang fotografi dokumentari, serta memberikan bimbingan teknikal dan sokongan tutorial untuk membangunkan amalan dokumentari individu pelajar. Pelajar mempunyai akses unik kepada jurugambar Magnum dan kakitangan yang berpengalaman kemuncak, dengan unsur-unsur kursus ini mengajar di Magnum Foto pejabat di pusat bandar Paris.

Program rasmi diserahkan oleh Speos dan guru-guru yang dilantik dan ditambah oleh jurugambar Magnum dan kakitangan.

Diploma: Documentary kreatif dan Photojournalism oleh Magnum Foto / tahap Speos Titre de Photographe RNCP I (Fr) dan 7 (Eu) - Kod NSF 323 t Program ini didaftarkan di Répertoire National des Sijil Professionnelles (RNCP) oleh dekri 22 Disember 2014 - yang disiarkan dalam Journal Officiel 31 Disember, 2014.

Bahagian I / September hingga Disember:

Bahagian pertama terdiri daripada kursus teras, yang merangkumi semua aspek photojournalism profesional dan dokumentari kreatif.

profesional Peringkat Tinggi mengadakan kursus dan memantau perolehan individu pelajar kemahiran. Di luar kelas, pelajar bebas menganjurkan sesi menembak mereka dan pasca produksi, di bawah bimbingan berterusan penyelia dan mereka Magnum Foto. Pada masa ini, pelajar akan mempunyai akses kepada perpustakaan buku yang banyak di Magnum Foto biro Paris, menampilkan koleksi yg tak dpt ditiru penerbitan foto terkenal.

Bahagian II / jan-mei:

Dalam bahagian kedua, pelajar meningkatkan kemahiran praktikal dan meluaskan rangkaian mereka pengetahuan. Minggu terakhir bahagian kedua adalah khusus untuk set-up pameran akhir-of-the-tahun pelajar di tempat sekolah, satu peristiwa penting dikunjungi oleh jurugambar ditubuhkan, agensi photo, iconographers dan akhbar akan dianjurkan untuk pelajar di premis Magnum. Kursus ini akan dilengkapkan oleh Magnum Foto komponen, yang terdiri daripada sesi biasa kajian, persembahan artis, tugasan dan perbincangan dengan jurugambar Magnum dan kakitangan.

Bahagian III (Pakar Modul) / MEI-JUL:

Bulan-bulan terakhir program ini adalah khusus untuk 'pertemuan dengan profesional: Tempoh: 8 minggu The Expert Modul bertujuan memperdalam peserta pelajar pengetahuan sebelumnya dan kemahiran dalam kawasan-kawasan yang paling dituntut oleh pasaran profesional. Mereka meliputi mata pelajaran pengurusan perniagaan, pengurusan imej dan penerbitan dan foto pelaporan, menggabungkan teori dan amalan. Peserta bertemu dengan profesional fotografi dari pelbagai domain, yang berkongsi pengalaman dan pengetahuan daripada pelbagai bidang kepakaran masing-masing.

kelas penerangan program dan kandungan

 • Photojournalism dan Documentary
 • Imaging komputer
 • Identiti visual
 • Pengurusan Imej dan Penerbitan
 • Teknik percetakan
 • Sejarah Fotografi / Muzium dan Galeri Lawatan
 • Essentials Fotografi
 • Tutoring Magnum Foto
 • Story Telling: Perkataan & Images
 • Modul Pakar: Photo Perniagaan (Bahagian III)
 • Modul Pakar: Advanced Photo Reportage (Bahagian III)
This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
30,000 EUR
Locations
Perancis - Paris, Île-de-France
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Perancis - Paris, Île-de-France
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat