Baca keterangan rasmi

ireland

Gambaran Keseluruhan

Program ini dirancang untuk pelajar yang mendapatkan pendedahan intensif akademik kepada sejarah politik dan sosial Ireland, isu-isu ekonomi kontemporari, dan warisan sastera. Dengan menggabungkan kursus dengan kajian di luar bilik darjah, anda mempunyai peluang untuk melihat warisan yang kaya dengan Ireland, serta budaya kontemporari melalui seni, teater, dan filem.

Sepanjang musim panas, anda akan mengetahui di Dublin jalan-jalan berliku dan daya tarikan yang unik. Program Dublin Kajian Irish Summer menawarkan enrolmen dalam kursus Abroad IES, perumahan di apartmen pelajar serba lengkap, dan lawatan sambil belajar. Bermula di IES Luar Negara Pusat, berhampiran St Stephen Green, program ini akan membantu anda untuk mendapatkan pengalaman budaya bermakna dan pengetahuan yang lebih mendalam tentang apa yang dimaksudkan dengan menjadi warga dunia.

Fakta Cepat

 • Center: IES Abroad Dublin
 • Bandar: Dublin
 • Negara: Ireland
 • Kredit Program: 6 kredit
 • Bahasa Pengantar: Bahasa Inggeris
 • Bahasa Prasyarat: Tiada

Tarikh program

Selepas anda dimasukkan ke wad, merujuk kepada seksyen Tarikh Perjalanan Maklumat Predeparture dengan akaun MyIESabroad anda sebelum tempahan perjalanan.

musim panas 2017

 • Ketibaan: Rabu Jun 7, 2017
 • Berlepas: Sabtu Julai 22, 2017

AKADEMIK

Misi kami adalah mudah: untuk menyediakan anda dengan kajian yang terbaik di luar negara program mungkin-yang merangkumi pengalaman akademik dan kebudayaan yang berkualiti tinggi.

Anda mengambil dua kursus untuk sejumlah 6 kredit semester. Disiplin termasuk:

 • Antropologi
 • Kajian budaya
 • EKONOMI
 • SEJARAH
 • kesusasteraan
 • sosiologi

Kursus

Ini adalah senarai penawaran kursus yang dirancang. Selepas anda diterima, anda akan melihat senarai penawaran kursus terakhir dalam akaun MyIESabroad anda.

Antropologi

SO / AN 320 - Ireland Communal Identity (musim panas)

Kajian budaya

LT / CU 270 - Celtic Mitos dan Petunjuk awal Ireland (musim panas)

EKONOMI

EC 390 - Ireland dan EU (musim panas)

SEJARAH

HS 340 - History of Ireland 1798-1922 (musim panas)

kesusasteraan

 • LT 340 - Kesusasteraan Ireland dalam 100 Tahun Terakhir: Pengenalan, egoisme dan Negeri (musim panas)
 • LT / CU 270 - Celtic Mitos dan Petunjuk awal Ireland (musim panas)

sosiologi

SO / AN 320 - Ireland Communal Identity (musim panas)

Lawatan kursus-berkaitan

IES Abroad Dublin menganjurkan lawatan sambil belajar bidang yang melengkapkan apa yang anda belajar di dalam kelas, dan menyumbang kepada pengetahuan am anda budaya dan masyarakat Ireland. perjalanan ini termasuk lawatan penanda seni bina, sastera, dan politik yang penting di Dublin berjalan.

PERUMAHAN

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah memutuskan tanda untuk melihat atau menemui kafe-bukan yang terbaik mencari tempat untuk hidup di mana anda berasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang menggambarkan bagaimana pelajar tempatan diami ini. Matlamat kami adalah bahawa apabila anda meninggalkan Dublin, ia akan berasa seperti di rumah.

Private Apartments Pelajar - Anda akan tinggal di sebuah apartmen pelajar persendirian yang terletak di kediaman Dublin. Pangsapuri pelajar swasta dikongsi oleh tiga hingga empat pasangan rata, dan terdiri daripada dapur yang serba lengkap, dua bilik tidur dengan almari besar dipasang, dua bilik mandi, dan ruang tamu berkongsi.

Pangsapuri pelajar swasta yang dihias sepenuhnya dan mempunyai akses Internet WiFi bersama-sama dengan kemudahan-kemudahan lain. Anda bertanggungjawab untuk makanan anda sendiri, dan boleh menyediakan makanan sendiri di rumah atau makan di tempatan, restoran murah.

Private Residence Pelajar - Anda akan tinggal di kediaman pelajar swasta, Binary Hub, di Dublin. Pada Binary Hub, anda akan diberikan bilik tidur peribadi anda sendiri dan bilik mandi. Anda akan berkongsi lantai dengan sehingga empat rakan rata lain, yang terdiri daripada dapur yang serba lengkap dan ruang tamu yang berkongsi.

Kediaman pelajar swasta adalah dilengkapi sepenuhnya dan mempunyai akses Internet WiFi bersama-sama dengan kemudahan-kemudahan lain. Anda bertanggungjawab untuk makanan anda sendiri, dan boleh menyediakan makanan sendiri di rumah atau makan di tempatan, restoran murah.

Kehidupan pelajar

Haluan

Program ini bermula dengan orientasi selama dua hari yang memperkenalkan anda kepada kakitangan IES Abroad Dublin, rakan-rakan pelajar anda, dan bandar Dublin. Topik-topik seperti ahli akademik, perumahan, pengangkutan dan kesihatan dan keselamatan adalah dilindungi pada masa ini.

Anda juga mengambil lawatan berpandu di sekitar Pusat dan bidang Dublin sebagai sebahagian daripada orientasi.

Selain itu, TERAS ™, IES Luar Negara yang Komprehensif Orientation & Re-entry Pengalaman, bermula semasa orientasi dan berterusan sepanjang semester dengan menyertai aktiviti memberi tumpuan kepada pelarasan budaya, pencapaian matlamat, dan bersedia untuk pulang ke rumah. Anda juga akan mengambil lawatan berpandu di sekitar Pusat dan tempat menarik di Dublin sebagai sebahagian daripada orientasi.

Syarat Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dalam kedudukan yang baik di sekolah rumah anda
 • 2.5 GPA atau lebih baik pada Skala 4.0 (GPAs bawah 2.5 akan dipertimbangkan berdasarkan kes demi kes)

Pasport & Visa Keperluan

Pasport yang sah untuk sekurang-kurangnya enam bulan selepas tarikh tamat program ini, dengan sekurang-kurangnya dua muka surat kosong diperlukan.

rakyat Amerika Syarikat memiliki pasport yang sah tidak perlu untuk mendapatkan visa untuk memasuki atau belajar di Ireland. rakyat bukan AS yang dikehendaki untuk mendapatkan visa pelajar sebelum ketibaan.

Kos

musim panas 2017

 • Yuran Pengajian: $ 5,015
 • Perumahan: $ 1,645
 • Insurans: $ 135
 • Jumlah: $ 6795

Pertimbangkan harga ini sebagai satu titik permulaan. Kami menggalakkan anda untuk menghubungi pengajian di luar negara pejabat untuk menentukan kos sebenar kepada anda berdasarkan faktor dalam bantuan kewangan, biasiswa, dasar sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

Program diajar dalam:
English
IES Abroad

Lihat 132 lagi program yang ditawarkan oleh IES Abroad »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
6,795 USD
kos Program Summer 2017
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date