Baca keterangan rasmi

dublin

Gambaran keseluruhan

Program Pemangkin Intensif IES Abroad memberi anda pendekatan intensif, praktikal terhadap prestasi. Sepanjang musim panas, anda akan mengetahui jalan-jalan berliku Dublin dan daya tarikan yang unik melalui pelbagai peluang memperkayakan budaya. Program ini menawarkan pendaftaran di Sekolah Teater Nasional yang diiktiraf Sekolah Menengah Ireland-Gaiety, menampung pangsapuri pelajar yang dilengkapi sepenuhnya, dan lawatan lapangan di seluruh Republik Ireland dan Ireland Utara.

Kursus-kursus yang diajar oleh The National Theatre School of Ireland-Gaiety School of Acting (NTSI-GSA) dan IES Abroad instructors. Kursus-kursus ini diadakan di Pusat NTSI-GSA dan IES Abroad , dan bernilai 6 jumlah kredit.

Nota penting: Nilai teras yang disokong oleh Sekolah Teater Nasional Ireland-Gaiety School of Acting adalah ensemble. Program ini secara menuntut secara fizikal dan emosi dan semua pelajar mengambil bahagian sepenuhnya dalam semua aspek proses latihan.

Fakta Pantas

 • Pusat: IES Abroad Dublin
 • Bandar: Dublin
 • Negara: Ireland
 • Kredit Program: 6 kredit
 • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
 • Prasyarat Bahasa: Tiada

Tarikh Program

Selepas anda dimasukkan, rujuk bahagian Perjalanan Tarikh Maklumat Predeparture di akaun MySpaceabroad anda sebelum membuat tempahan.

Summer 2018

 • 6 Jun - 21 Julai

Masa Depan Aplikasi yang Akan Datang:

 • Tarikh tutup permohonan telah berlalu

Akademik

Misi kami adalah mudah: untuk menyediakan anda pengalaman pembelajaran terbaik di luar negara yang mungkin-termasuk pengalaman akademik dan budaya yang berkualiti tinggi. Direka untuk pelajar teater yang mencari pendekatan intensif, praktikal untuk prestasi, program ini membolehkan anda melibatkan diri dalam program pemangku gaya konservatori. Semua kursus diperlukan dan diajar di The National Theatre School of Ireland-Gaiety School of Acting (NTSI-GSA) dan IES Abroad . Untuk menyertai program ini, anda mesti menghidupkan resume teater dan juga surat cadangan daripada pengajar teater (atau setaraf) dengan permohonan anda. Anda juga sepatutnya mengambil sekurang-kurangnya satu kursus lakonan peringkat universiti. Anda mendapat 6 jumlah kredit. Pertama anda melengkapkan bengkel teater 2-minggu. Kemudian anda memulakan program NTSI-GSA musim panas 4 minggu. Bernilai 2 kredit :

 • Bengkel Teater TH394 (sukatan pelajaran di bawah)
  • Bermaksud untuk memberi pemahaman tentang produksi teater dalam konteks teater kontemporari dalam tradisi dramatik Eropah.
 • Lawatan Panggung: Pelajar akan menghadiri beberapa persembahan teater semasa program mereka. Ini termasuk dalam yuran program.

Bernilai 4 jumlah kredit: Bertindak

 • Bermula untuk menanam teknik peribadi yang kuat dalam penglibatan organik, bijak, dan imajinatif dengan teks dan proses. Memberi tumpuan terutamanya pada bidang latihan dan prestasi, dengan merujuk kepada sambungan jujur ​​dan penampilan jujur ​​pelakon di tengah-tengah permintaan teknikal yang berbeza dari pelbagai gaya dan genre.
 • Jumlah masa hubungan kelas: 60 jam lebih dari 4 minggu
 • Merangkumi sesi arahan dan latihan - semua praktikal, meliputi karya Samuel Beckett, John Millington Synge, Brian Friel dan Sean O'Casey serta menyentuh penulis-penulis Ireland yang lain seperti Martin McDonagh, Marina Carr, Billy Roche, WB Yeats.

Suara

 • Bertujuan untuk membangunkan pemahaman intelektual dan bodoh instrumen vokal, memupuk sokongan tanpa tegangan, kawalan, artikulasi, resonans, julat, dan variasi nada - serta akses sekatan pada alat emosi. Bermula dengan penilaian postur, teknik dan latihan, dan menarik dari ahli teori seperti Linklater, Rodenburg, dan McCallion. Suara ini digunakan untuk menerokai teks-teks bermain, ucapan politik, dan puisi.
 • Jumlah masa hubungan kelas: 6-8 jam lebih dari 4 minggu
 • Meliputi aksen dan keperluan vokal semua kerja yang ditangani dalam sesi praktikal.

Seminar Penulis Ireland

 • Jumlah masa hubungan kelas: 8-10 jam lebih dari 4 minggu
 • Meliputi konteks sejarah dan sosiopolitik mengenai kerja-kerja yang diuruskan dalam sesi lakonan praktikal dalam format kelas seminar / perbincangan. Penulis yang dibincangkan adalah terutamanya Beckett, Friel, O'Casey, Synge, Yeats, dan McDonagh.

Pertunjukan sesi terakhir kursus - Tempoh 1 jam (kira-kira) menyampaikan pemilihan adegan ensemble yang dibacakan semasa program empat minggu.

Kursus Seni Teater

 • TH 394 - Bengkel Teater (Musim Panas)

Pelancongan yang berkaitan dengan Kursus IES Abroad Dublin menganjurkan lawatan belajar bidang yang melengkapkan apa yang anda sedang belajar di dalam bilik darjah, dan menyumbang kepada pengetahuan umum tentang budaya dan masyarakat Ireland.

Perumahan

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah menentukan tempat penting untuk melihat dahulu atau menemui kafe terbaik-tidak mencari tempat tinggal di mana anda merasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang mencerminkan bagaimana pelajar-pelajar tempatan hidup. Matlamat kami ialah apabila anda meninggalkan Dublin, ia akan berasa seperti di rumah.

Pangsapuri Pelajar Persendirian - Anda akan tinggal di apartmen pelajar swasta yang terletak di Dublin kediaman. Apartmen pelajar swasta dikongsi oleh tiga hingga empat rakan sekata, dan terdiri daripada dapur yang lengkap, dua bilik tidur dengan almari pakaian yang besar, dua bilik mandi, dan ruang tamu bersama. Pangsapuri pelajar swasta sepenuhnya dilengkapi dan mempunyai akses Internet WiFi bersama dengan kemudahan lain. Anda bertanggungjawab untuk makanan anda sendiri, dan boleh menyediakan makanan anda sendiri di rumah atau makan di restoran tempatan, murah.

Kediaman Pelajar Swasta - Anda akan tinggal di kediaman pelajar swasta, Hub Perduaan, di Dublin. Di Binary Hub, anda akan diberi bilik tidur dan bilik mandi peribadi anda sendiri. Anda akan berkongsi lantai dengan sehingga empat rakan rata yang lain, yang terdiri daripada dapur yang lengkap dan ruang tamu bersama. Kediaman pelajar swasta sepenuhnya dilengkapi dan mempunyai akses internet WiFi bersama-sama dengan kemudahan lain. Anda bertanggungjawab untuk makanan anda sendiri, dan boleh menyediakan makanan anda sendiri di rumah atau makan di restoran tempatan, murah.

Kehidupan seorang pelajar

Orientasi Program ini bermula dengan orientasi dua hari yang memperkenalkan anda ke staf IES Abroad Dublin, rakan-rakan pelajar anda, dan kota Dublin. Topik seperti akademik, perumahan, pengangkutan, dan kesihatan dan keselamatan dilindungi pada masa ini. Anda juga mengambil lawatan berpandu di sekitar Pusat dan kawasan Dublin sebagai sebahagian daripada orientasi anda. Di samping itu, CORE ™, Orientasi Komprehensif IES Abroad

Keperluan Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dengan baik di sekolah rumah anda
 • Pemohon mestilah besar atau kecil dalam Seni Teater / Drama atau mempunyai pengalaman teater EXTENSIVE
 • 2.5 IPK atau lebih baik pada skala 4.0 (GPA di bawah 2.5 akan dipertimbangkan mengikut kes demi kes)

Pasport

Pasport yang sah selama sekurang-kurangnya enam bulan melebihi tarikh akhir program, dengan sekurang-kurangnya dua halaman kosong diperlukan. Warganegara Amerika yang memiliki pasport yang sah tidak perlu mendapatkan visa untuk memasuki atau belajar di Ireland. Warganegara bukan Amerika Syarikat diperlukan untuk mendapatkan visa pelajar sebelum ketibaan. Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Kos

Summer 2018

 • Tuisyen: $ 5,745
 • Perumahan: $ 1,680
 • Insurans: $ 135
 • Jumlah: $ 7,560

Pertimbangkan harga ini sebagai titik permulaan. Kami menggalakkan anda menghubungi pejabat di luar negara untuk menentukan kos sebenar kepada anda semasa pemfaktoran dalam bantuan kewangan, biasiswa, polisi sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

Program diajar dalam:
English
IES Abroad

Lihat 132 lagi program yang ditawarkan oleh IES Abroad »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Jun 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
7,560 USD
Kos program Musim Panas 2018
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jun 2019
Tarikh tutup permohonan

Jun 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date