Baca keterangan rasmi

2

Apa yang suka untuk belajar kursus ini dan bagaimana saya akan dinilai?

Ekonomi berkaitan dengan setiap aspek kehidupan kita, dari keputusan yang kita buat sebagai individu untuk dasar-dasar kerajaan dan firma. Membangunkan pemahaman ekonomi dan anda mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam tentang dunia di sekeliling kita yang berharga kerana ia adalah menarik. Ekonomi mempunyai hubungan dengan banyak subjek lain seperti politik, geografi, sejarah, psikologi dan statistik.

Dalam usaha untuk memenuhi keperluan pelajar individu kursus yang diajar melalui gabungan syarahan, perbincangan, pelajaran aktif, persembahan, kajian kes, video, kajian diri berpandu, dan penggunaan portal kolej dan internet. penilaian kursus adalah melalui ujian pendek, soalan ujian objektif, esei, dan kajian kes. Penilaian akhir adalah melalui peperiksaan luar; tidak ada kerja kursus.

Apakah topik yang akan saya belajar?

Di AS Level anda akan menemui asas-asas masalah ekonomi. Mengapa kita membuat pilihan yang kita buat dan kesan pilihan kita. Anda akan dapat memahami banyak laman bahan berita hadapan hari ini seperti isu-isu mengenai zon Euro, kemelesetan berganda, dan cukai ke atas penganan Cornish! Di Unit 1, kita melihat kepada pasaran tertentu dan anda akan mengetahui bagaimana permintaan dan penawaran mengawal segala-galanya yang anda lakukan! Di Unit 2, kita melihat persekitaran luaran dan bagaimana perkara-perkara seperti inflasi, pertumbuhan, pengangguran dan perdagangan asing memberi kesan kepada kita semua.

AS Modul:

  • Unit 1 - Operasi Pasaran dan Pasar Kegagalan
  • Unit 2 - Ekonomi Negara dalam Konteks Global

Dalam penuh A Level, kita akan meliputi AS konsep dan memberikan fokus khusus kepada firma dan pengaruh pasaran di mana mereka beroperasi. Di Unit 1, kita faham mengapa syarikat berkelakuan cara yang mereka lakukan dan mengapa sesetengah orang mendapat lebih daripada yang lain. Kami juga meneliti isu-isu berkaitan alam sekitar dan ketidaksamaan dalam masyarakat kita. Di Unit 2 tumpuan kita beralih kepada ekonomi dunia dan teori di sebalik perdagangan. Kami juga mengetahui lebih lanjut mengenai kadar pertukaran, pengangguran, inflasi dan konsep ekonomi yang lain dengan lebih mendalam daripada di AS. Kami memberi tumpuan kepada bagaimana dan mengapa pelbagai dasar kerajaan digunakan untuk menguruskan ekonomi kita. Di Unit 3, kita terutamanya akan membawa bersama-sama teori dari Unit 1 dan 2 untuk memohon satu kajian kes dengan data dunia sebenar.

A Modul Level:

  • Unit 1 - Pasaran dan Kegagalan Market
  • Unit 2 - Negara dan Ekonomi Antarabangsa
  • Unit 3 - Prinsip Ekonomi dan Isu

Apa pengalaman akan saya terima?

Terdapat peluang untuk pergi pada perjalanan ke persidangan dan organisasi.

Apakah syarat-syarat kemasukan?

Anda memerlukan sekurang-kurangnya lima GCSE pada Gred C dengan Bahasa Inggeris dan Matematik pada Gred B ke atas. Gred B dalam bahasa Inggeris diperlukan padang yang melibatkan penulisan karangan yang besar.

Apa yang boleh saya belajar bersama kursus ini?

Kursus ini boleh digabungkan dengan kursus-kursus lain untuk membuat program penuh.

Apakah kemudahan yang ada?

Anda akan mempunyai akses kepada pusat sumber pembelajaran. Terdapat dewan makan di Bangunan Hele.

Apa yang boleh perjalanan membawa ke?

Ekonomi adalah batu loncatan yang sangat baik untuk pelbagai kursus dan peluang kerjaya. Ia adalah satu perkara yang dipandang tinggi oleh universiti terkemuka. Majikan berhargai graduan ekonomi cara analisis mereka berfikir dan kemahiran menyelesaikan masalah. graduan ekonomi adalah antara graduan universiti tertinggi dibayar dan terdapat banyak pilihan kerjaya. Sebagai pengurus dicapai maklumat, ahli ekonomi amat dihargai oleh syarikat di seluruh sektor. Sememangnya, kedudukan kewangan (aktuari, pengauditan, perdagangan, perbankan) adalah laluan mungkin tetapi peranan dalam pengurusan operasi, pengangkutan, perundingan perniagaan, perkhidmatan awam, perbendaharaan, bukan untuk keuntungan dan pertubuhan alam sekitar juga popular.

Adakah terdapat apa-apa kos tambahan?

Terdapat beberapa kos bahan dan sumber.

Apa yang pelajar-pelajar kita berfikir?

Thomas: "Ekonomi adalah kajian tentang pilihan yang kita buat untuk memperuntukkan sumber-sumber ekonomi untuk mencapai kebajikan yang paling besar (atau kebahagiaan). Ia adalah satu perkara yang memberi kesan kepada setiap dan tiap-tiap seorang daripada kita setiap hari, dari cukai dan faedah kepada harga karya tempatan. Di AS Ekonomi kita mengkaji topik-topik seperti permintaan dan penawaran, kecekapan produktif, kegagalan pasaran dan campur tangan kerajaan untuk menjadikan pasaran lebih cekap. Jika anda berminat untuk mengetahui mengapa perkara yang berlaku yang dalam berita, seperti berkembang pesat harga minyak, krisis kewangan, atau harga rumah jatuh, maka ekonomi adalah subjek untuk anda. Saya telah menikmati teliti ekonomi dan saya gembira bahawa saya memilih untuk mengkaji ekonomi kerana ia meluaskan prospek kerjaya saya. "

Kursus melanjutkan pelajaran adalah percuma untuk semua kanak-kanak berumur 16-18 tahun yang bermastautin di UK dan Kawasan Ekonomi Eropah untuk 3 tahun yang lepas. (Anda perlu berada di bawah 19 pada 31 Ogos dalam tahun kalendar yang anda memulakan kursus anda).

Program diajar dalam:
English

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh Exeter College »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2019
Tarikh tutup permohonan

Ogo 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date