Ekonomi

Sierra College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ekonomi

Sierra College

Ekonomi adalah satu disiplin akademik yang berkaitan dengan cara masyarakat menghasilkan dan menggunakan barangan dan perkhidmatan. Sebagai satu bidang deskriptif, ia adalah berkenaan dengan gambaran tepat mengenai ekonomi negara, serta orang-orang kawasan, syarikat dan individu. Sebagai disiplin analisis alat yang digunakan untuk memerintahkan, mengubah dan menggambarkan aktiviti ekonomi.

TRANSFER KEPERLUAN UTAMA Ekonomi boleh didapati di Pusat Kaunseling. Dalam semua kes, pelajar perlu berjumpa dengan kaunselor untuk keperluan pemindahan tertentu. Jawatan yang mana graduan empat tahun dalam bidang Ekonomi layak terdapat dalam perkhidmatan kerajaan, perbankan dan industri.

Ekonomi Pemindahan

AA-T Ijazah Bersekutu Sastera dalam bidang Ekonomi untuk ijazah Transfer program (AA-T) menyediakan pelajar dengan asas yang kukuh dalam bidang Ekonomi. Setelah tamat program ini, pelajar akan menggunakan pemikiran kritikal untuk menunjukkan pemahaman konsep Ekonomi utama, termasuk menyelesaikan masalah kuantitatif dengan isu-isu seperti kos melepas, pasaran dan memaksimumkan keuntungan; menganalisis prinsip-prinsip asas yang mendasari cara ekonomi pemikiran; menyenaraikan dan membezakan dari segi ekonomi asas; dan menganalisis model bekalan dan permintaan.

Bersekutu Sastera dalam bidang Ekonomi untuk ijazah Transfer (AA-T) menyediakan pelajar untuk memindahkan ke dalam sistem CSU untuk melengkapkan ijazah sarjana muda dalam bidang Ekonomi atau utama dianggap sama dengan kampus CSU. Pelajar memperoleh ijazah bersekutu untuk pemindahan dan memenuhi CSU pemindahan minimum syarat kemasukan yang dijamin diterima masuk dengan berdiri junior kepada sistem CSU, tetapi tidak ke kampus atau utama tertentu. Selepas pemindahan, pelajar akan dikehendaki melengkapkan tidak lebih daripada 60 unit ditetapkan tambahan untuk mendapat ijazah sarjana muda.

Untuk mendapatkan Associate dalam Sastera dalam Ekonomi untuk ijazah Transfer, pelajar mesti melengkapkan 60 unit semester CSU boleh dipindah milik dengan purata nilai gred minimum 2.0, termasuk kedua-dua daripada yang berikut:

  • selesai semua kursus yang ditetapkan untuk utama dengan gred "C" atau yang lebih baik; dan
  • selesai corak California State University General Education Lebar (CSU GE) atau corak pendidikan Intersegmental General Transfer Kurikulum (IGETC).

Ia amat disyorkan bahawa, sebelum memindahkan, pelajar kursus yang memenuhi CSU Amerika Syarikat Sejarah, Perlembagaan dan keperluan Ideals tamat pengajian American lengkap. Dalam semua kes, pelajar perlu berjumpa dengan kaunselor untuk maklumat lanjut mengenai kemasukan universiti dan keperluan bagi pemindahan.

Program Pelajar Hasil Pembelajaran (PSLOs)

  • cara ekonomi berfikir: menganalisis prinsip-prinsip asas yang mendasari cara ekonomi pemikiran.
  • Terma Ekonomi: Senarai dan membezakan dari segi ekonomi asas.
  • Bekalan dan Permintaan: Menganalisis model bekalan dan permintaan.
  • Pemikiran Kritis: menggunakan kemahiran pemikiran kritikal untuk menilai kredibiliti teori ekonomi, konsep, dan penyelidikan.
This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
1,150 USD
Yuran pengajian; Buku dan bekalan: $ 2,224; Di kampus bilik dan papan: $ 6,920
Locations
Amerika Syarikat - Rocklin, California
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Rocklin, California
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat