Read the Official Description

Gambaran keseluruhan kursus

 • 8 Julai - 21 Julai 2018
 • 22 Julai - 4 Ogos 2018
 • 5 Ogos - 18 Ogos 2018
 • Kediaman di kolej Universiti Central of Cambridge
 • Kelas yang direka dan diajar oleh tutor Universiti
 • Pelbagai bengkel kemahiran yang dirancang dengan teliti
 • Universiti khusus dan nasihat khusus
 • Termasuk semua lawatan dan ekstrakurikulum
 • Pelbagai peserta antarabangsa
 • Penilaian Peserta
 • Sijil penyertaan

Ringkasan

Cambridge Immerse adalah pengalaman pendidikan perumahan dua minggu yang unik dengan kurikulum yang pelbagai dan memperkayakan, yang direka dan diajarkan oleh tutor Cambridge University dan Oxford University. Tutorial dan seminar diajarkan oleh pakar dalam persekitaran pembelajaran yang optimum yang merangsang siasatan akademik; namun jadual yang dirancang dengan teliti memastikan bahawa program ini tidak hanya memenuhi keperluan akademik para peserta, tetapi juga memberikan wawasan unik ke bandar universiti melalui banyak kegiatan kurikulum. Kursus Cambridge Immerse Economics adalah kedua-duanya mencabar dan menarik, dengan pelajar belajar dalam kumpulan kecil untuk memastikan keperluan setiap pelajar ditangani. Selain meliputi bahan yang dipelajari di peringkat A dan peringkat IB, pelajar juga diajar topik peringkat universiti yang maju dengan cara yang mudah didekati dan mudah difahami. Di samping menyatukan pemahaman pelajar terhadap Ekonomi, kursus ini memperkenalkan pelajar kepada topik dan perbahasan yang lebih maju yang tidak hanya dapat merangsang keingintahuan intelektual, tetapi juga membantu dalam mempersiapkan diri untuk mempelajari disiplin di peringkat universiti.

Kandungan Akademik

Kursus Cambridge Immerse Economics menggunakan peristiwa semasa untuk menghidupkan kehidupan dalam kajian ekonomi. Serta mempelajari teori, model dan kerangka utama, program ini dilengkapi dengan analisis isu-isu yang tidak ternilai dan mengagumkan di tengah-tengah dunia yang kita hadapi; memfokuskan terutama pada krisis baru-baru ini dan semasa, termasuk Krisis Kewangan Global dan krisis Eurozone, pelajar akan membangun, secara bebas, hujah-hujah untuk dan terhadap dasar-dasar ekonomi tertentu. Bahagian 'Pengurusan' memberi tumpuan kepada pertumbuhan perniagaan: konsep utama pengurusan kewangan dan pengurusan umum dijelaskan dengan cara yang membolehkan pelajar untuk menentukan mengapa dan bagaimana perniagaan boleh berjaya atau gagal. Penggunaan kajian kes - gaya yang sama dengan 'Kaedah Kajian Kes' yang digunakan di Harvard Business School - memperkenalkan pelajar kepada kaedah menganalisis keputusan perniagaan sambil melengkapkan mereka dengan kemahiran teknikal yang diperlukan untuk meneroka isu-isu topikal. Sisi 'Pengurusan' program ini diajarkan oleh graduan MBA yang berkelayakan dari Sekolah Perniagaan Hakim Cambridge Cambridge, menduduki sekolah perniagaan teratas di UK Kurikulum Cambridge Immerse Economics juga termasuk menjalankan projek kumpulan. Projek ini, yang disempurnakan semasa program ini, membolehkan para peserta untuk mengembangkan kemahiran penyelidikan mereka dengan meneroka bidang minat khusus, yang memuncak dalam persembahan yang dinilai ke tutor program. Pelbagai topik dijelajahi semasa program, dan contoh topik sebelumnya yang telah dijelajahi dapat dilihat di bawah:

Ekonomi: Apakah Ekonomi? Dan mengapa kita mengkaji?

Apakah ekonomi? Dan mengapa kita mengkaji? Kami akan meneroka salah satu konsep yang paling diperdebatkan dalam Ekonomi - iaitu rasional - adalah pembuat keputusan rasional manusia? Apakah andaian dan implikasi apakah ini? Kami akan mempertimbangkan pelbagai aplikasi kehidupan rasional yang sebenar, meneroka senario-rasional di mana rasional mungkin (atau tidak semestinya) sebagai asumsi berguna dalam senario ekonomi. Memandangkan kedua-dua kajian akademik dan kajian kes, pelajar akan digalakkan untuk membahaskan utiliti konsep dalam ekonomi moden. Di samping itu, konsep permintaan, penawaran dan harga akan dikaji semula dan dinilai. Bagaimanakah 'tangan yang tidak kelihatan', metafora yang terkenal yang digunakan oleh Adam Smith, memperuntukkan sumber?

Ekonomi: Teori perdagangan antarabangsa

Kenapa kita berdagang? Terdapat banyak teori mengenai mengapa perdagangan berlaku (di peringkat individu, firma dan negara). Kami akan mengkaji teori-teori utama kelebihan perbandingan dan teori klasik, tetapi juga menerokai kelebihan perbandingan - menerangkan corak perdagangan semasa dan menilai ini dalam konteks kajian kes semasa. Kami juga akan membahaskan keberkesanan langkah proteksionis seperti kuota dan tarif dan terlibat dalam perdebatan mengenai dasar perdagangan, disokong dengan penerokaan kajian kes yang memberikan pandangan menarik.Menghadiri Cambridge Immerse telah mengajar saya pelajaran yang tidak ternilai yang melangkaui kerangka pembelajaran bilik darjah. Saya merasakan bahawa selepas dua minggu saya telah membangunkan kedua-dua intelektual dan sebagai seorang individu secara umum, hasil daripada pengajaran pesat dan kumpulan rakan sebaya yang saya bermotivasi dengan hebat. - Sophie, United Kingdom

Program taught in:
English
Cambridge Immerse

See 13 more programs offered by Cambridge Immerse »

This course is Campus based
Start Date
Julai 2019
Ogos. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
4,295 GBP
By locations
By date
Start Date
Julai 2019
Application deadline
Start Date
Julai 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline

Julai 2019

Location
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date