Baca keterangan rasmi

Penerangan Kursus

Sekiranya anda komited untuk membuat perubahan kepada kehidupan kanak-kanak dan golongan muda, kursus kami dalam Pengajian Awal Kanak-kanak adalah asas yang sempurna untuk kerjaya anda.

Mereka direka khusus untuk orang yang ingin meneruskan kerjaya dalam penjagaan Awal Tahun, atau yang sudah bekerja di sektor itu. Jadi jika anda tahu bahawa bekerja dengan orang-orang muda adalah semangat anda, inilah kursus untuk anda.

Kursus ini merangkumi modul dalam bidang berikut pada tahun pertama:

 • Matematik, Sains dan Kanak-kanak
 • Bahasa, Literasi dan Anak
 • Main dan Pembelajaran
 • Pembelajaran dan Pembangunan
 • Amalan Profesional dan Tempat Kerja
 • Sains Sosial Gunaan

Tahun kedua meliputi:

 • Kurikulum Awal Tahun
 • Amalan Profesional
 • Rangka Kerja Pengawalseliaan dan Perundangan untuk Perkhidmatan Tahun Awal
 • Bekerja dengan Kanak-kanak dan Keluarga
 • Kajian Bebas
 • Kajian Khas

Dalam pengajian anda, anda akan menyelesaikan dua penempatan kerja yang memberikan anda gambaran berharga mengenai bagaimana sektor ini berfungsi, dan meningkatkan kebolehpasaran anda. Pada tahun kedua, anda juga akan menyelesaikan projek penyelidikan dalam subjek pilihan anda.

Pengajaran dan Penilaian

Tidak ada peperiksaan mengenai kursus ini, dan setiap modul dinilai dengan cara tugasan. Kami menawarkan sokongan kemahiran belajar komprehensif sepanjang masa anda di College, untuk membantu memaksimumkan peluang anda untuk berjaya.

Sesi pengajaran mengambil bentuk kuliah ringkas, perbincangan yang diselia, kerja kumpulan kecil dan persembahan.

Peluang Kemajuan

Apabila berjaya menyelesaikan kursus FdA anda mungkin dapat maju ke BA (Hons) Pengajian Awal Kanak-kanak atau BSc (Hons) ijazah Pengurusan Kesihatan dan Penjagaan Sosial (laluan perkembangan tertakluk kepada kelulusan), dihantar di Somerset College .

Anda juga boleh memohon ke Universiti Plymouth untuk menyertai tahun akhir pengajian BA (Pendidikan Hormat) BA. Harap maklum ada tarikh akhir untuk aplikasi perkembangan dan tempat mungkin tertakluk kepada ketersediaan.

Berikutan ini, anda boleh maju ke pengajian pascasiswazah.

Kemajuan Kerjaya

Ijazah Sarjana boleh membawa kepada pekerjaan dalam sokongan keluarga dan projek yang bekerja dalam pelbagai tetapan Awal Tahun. Anda juga boleh memulakan kerjaya sebagai pekerja pusat kanak-kanak, pekerja perhubungan rumah / sekolah, pekerja awal tahun, pekerja sekolah rendah atau pekerja penghubung nasihat keluarga. Graduan kami juga telah berkembang ke latihan guru di peringkat rendah.

Syarat kemasukan

Pemohon untuk Ijazah Yayasan memerlukan kelayakan Tahap 3. Ini biasanya termasuk Tahap AS / A2 (minimum 160 mata termasuk 80 pada A2), CACHE atau Diploma Nasional BTEC, Sijil Akses dan Tahap NVQ 3 dalam subjek yang berkaitan. Calon juga dikehendaki mempunyai sekurang-kurangnya Gred C dalam Bahasa Inggeris dan Matematik.

Pelajar dewasa yang tidak memenuhi keperluan kemasukan formal ini adalah dialu-alukan untuk memohon, jika mereka dapat membuktikan minat mereka dalam bidang pengajian.

Disebabkan oleh jenis kursus ini, anda dikehendaki menjalani pemeriksaan Pendedahan dan Pembatalan Perkhidmatan (dahulu dikenali sebagai CRB) sebelum memulakan kerja penempatan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh Somerset College »

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
9,210 GBP
setiap tahun.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date