FdA Fesyen dengan Tekstil

Umum

Penerangan Program

FdA Fesyen dengan Tekstil

Pusat: Perniagaan, Kesenian dan Teknologi

Pelajar Jenis: Dewasa (19) Pendidikan Tinggi

Kursus reka bentuk fesyen ini adalah ideal jika anda ingin membangunkan kerjaya dalam fesyen dan tekstil, sama ada maju terus ke pekerjaan, ke tahun akhir Gelaran Kepujian dalam Rekabentuk Tekstil di London Metropolitan University atau ke Ijazah Kepujian di universiti lain.

London boleh dikatakan salah satu tempat terbaik di dunia untuk belajar fesyen. Kursus fesyen dan tekstil di London melengkapi anda dengan kemahiran dan pengetahuan yang anda perlukan untuk kerjaya dalam industri pantas ini, termasuk perumusan, pengeluaran dan pemasaran idea anda sendiri.

 • Peluang kerja wajib berharga 6 minggu dalam industri fesyen, mendapat kemahiran pekerjaan di rumah fesyen terkemuka seperti Alexander McQueen, Gareth Pugh, Burberry dan banyak lagi
 • Belajar di studio yang dilengkapi sepenuhnya dengan jentera perindustrian untuk pelbagai aktiviti, termasuk percetakan skrin, pemotongan corak, reka bentuk tekstil permukaan, reka bentuk fesyen, reka bentuk digital (Photoshop dan Illustrator) dan pembuatan pakaian
 • Teruskan dengan trend terkini dengan lawatan ke pameran perdagangan, pameran dan acara catwalkAnda akan belajar dari kakitangan pengajar yang berpengalaman dengan pautan yang sangat baik dengan majikan dan pengilang.
 • Dengan studio pakar untuk fesyen, tekstil, cetak, reka bentuk, dan suite Mac lengkap, anda akan menggunakan peralatan dan perisian standard industri seperti mesin jahit dan merajut, mesin pemindahan haba, percetakan skrin sutera dan perisian digital termasuk Photoshop dan Illustrator .

Apa yang anda pelajari

Program ini adalah projek, kerja dan studio yang membolehkan anda meneroka dan menafsirkan tema sebagai bahan sumber untuk pembangunan reka bentuk.

Anda akan membangunkan kemahiran praktikal dan teknikal dari reka bentuk awal kepada pembinaan pakaian.

Anda juga akan berpeluang untuk mendapatkan pengalaman kerja berharga dalam industri fesyen serta mengambil bahagian dalam projek dan tugasan projek fesyen.

Lawatan ke pameran perdagangan, pameran dan acara catwalk juga merupakan bahagian penting dalam kursus ini, membolehkan anda melihat trend dan koleksi terkini untuk meningkatkan tugasan anda dan bersaing dengan industri yang bergerak pantas ini. Tahun 1: Fesyen dan Kebudayaan Konteks, Penerokaan Rekabentuk dalam Fesyen, Teknik dan Proses dalam Tekstil, Teknik dan Proses Fesyen, Komunikasi Visual, Pengajian Profesional, Penerokaan Reka Bentuk Lanjutan dalam Fesyen dengan Reka Bantu Berbantu Komputer (CAD), Pemotongan Corak dengan Pembuatan Pakaian Tahun 2: Pembelajaran dan Pembangunan berasaskan kerja, Penyelidikan Rekabentuk dalam Tekstil, Pemotongan Corak Lanjutan dan Pembuatan Pakaian, Penyelidikan dan Pembangunan untuk Reka Bentuk Fesyen, Kajian Kritikal, Menyadari Koleksi Fesyen, Pemotongan Corak Kreatif dan Pembinaan Pakaian, Teknik Pakar dan Proses dalam Tekstil.

Penilaian

Penilaian adalah melalui kursus modul, kerja projek praktikal, tugasan bertulis dan walaupun memberi persembahan sepanjang dua tahun. Penilaian praktikal akan merangkumi kerja anda dalam koleksi fesyen akhir anda.

Apa yang akan datang

Anda akan mendapat Ijazah Yayasan dalam Fesyen dengan Tekstil.

Selepas menamatkan kursus ini, anda boleh maju sama ada pada tahun kedua atau ketiga Reka Bentuk Tekstil BA (Hons) di London Metropolitan University. Satu temu bual akan diadakan untuk menentukan tahun yang anda boleh maju ke.

Graduan telah berpindah ke karier termasuk Reka Bentuk untuk Pakai Wanita, PR, Pemasaran, Pemotongan Corak, Styling, Merchandising dan menubuhkan dan menjalankan perniagaan bebas. Pelajar terdahulu ini telah pergi bekerja di rumah reka bentuk seperti Alexander McQueen, Gareth Pugh dan Burberry.

Syarat kemasukan

Umur minimum 18 tahun dan 160 mata UCAS dari satu, atau gabungan yang berikut:

 • 2 Tahap dalam mata pelajaran yang berkaitan di Gred C
 • Diploma Kebangsaan atau Lanjutan BTEC di MPP
 • Sijil Kebangsaan atau Diploma BTEC Tahap 3 di MM
 • Akses kepada kelayakan Pendidikan Tinggi (berkaitan mata pelajaran) di Pas

Sebagai tambahan:

 • Portfolio kerja yang berkaitan, misalnya lukisan, reka bentuk fesyen, sampel fotografi dan tekstil
 • 4 GCSE pada Gred C atau ke atas termasuk bahasa Inggeris
 • Matematik di Tahap 1 diperlukan
 • Pelajar yang bahasa kedua bahasa Inggeris diperlukan untuk lulus ujian IELTS yang mencapai tahap minimum 6.

Sila ambil perhatian, Kemahiran Fungsional atau Kemahiran Utama pada Tahap 2 akan diterima sebagai ganti GCSE Bahasa Inggeris.

Pemohon yang tidak memenuhi kriteria kemasukan akan dipertimbangkan berdasarkan kelayakan yang setara, pengalaman terdahulu, penilaian Kolej, temuduga pemohon dan portfolio kerja yang berkaitan.

Pelajar matang (lebih dari 21 tahun pada tarikh kemasukan) yang menunjukkan bukti kemahiran, pengetahuan dan kecekapan yang sesuai juga akan dipertimbangkan. Nota: Diharapkan pelajar matang akan mempunyai pengalaman kerja dan menunjukkan kemahiran dalam penggunaan Bahasa Inggeris dan Matematik.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

We are the first choice Further Education College for thousands of young people across London who achieve excellent academic results. 1400 of our students progressed to higher education last year. It ... Baca lebih lanjut

We are the first choice Further Education College for thousands of young people across London who achieve excellent academic results. 1400 of our students progressed to higher education last year. It is our mission to deliver exceptional learning experiences for our students and to help them achieve their ambitions. Baca Ringkas