Penerangan Kursus

Mahu menjadi artis solekan profesional, bekerja di tempat-tempat seperti Opera Nasional Inggeris dan teater West End, atau BBC dan ITV, dan mengenai penerbitan filem utama dengan pengarah seperti Steven Spielberg, Tim Burton dan Danny Boyle?

Itulah yang telah dicapai oleh graduan kami, dan dengan kursus ini di bawah tali pinggang anda, ada peluang untuk mengikuti anda.

Program unik ini akan memberi anda:

  • Pengertian mendalam mengenai industri solekan media.
  • Wawasan ke dalam peranan seniman make-up berkaitan dengan pentas, TV dan filem, pemprosesan fesyen dan promosi fesyen.
  • Kemahiran dan bakat kreatif untuk menggunakan make-up untuk mengekspresikan emosi, mengubah wajah dan menggambarkan watak.
  • Kemahiran teknikal dan artistik untuk transformasi make-up lengkap.
  • Kemahiran penyelidikan yang diperlukan untuk memastikan kualiti dan ketepatan penggambaran watak.
  • Kemahiran dalam bidang kerja rambut, perkembangan karakter, lukisan badan, postiche (pembuatan rambut palsu) dan prostetik.
  • Portfolio kerja yang komprehensif untuk menunjukkan bakal majikan.
  • Peluang untuk melaksanakan pembelajaran berasaskan pembelajaran dan projek hidup di dunia media.

Pengajaran dan Penilaian

Kakitangan pakar kami mempunyai pengetahuan yang luas tentang industri ini, bersama dengan pengalaman dan kepakaran untuk membimbing anda semasa anda membangunkan kemahiran anda.

The FdA adalah modular dalam reka bentuk, dan penilaian berterusan, melalui kursus. Anda akan menyiapkan tugasan bertulis, jurnal dan persembahan reka bentuk, serta menjalankan projek praktikal yang kerap.

Anda juga akan menghadiri kuliah dan bengkel dan mengembangkan kemahiran penyelidikan anda dalam bidang yang menarik minat anda.

Pelajar digalakkan untuk mengkhususkan diri dalam bidang disiplin khusus dan mengembangkan kemahiran mereka di kawasan itu. Hasilnya, anda boleh mengharapkan untuk menamatkan kursus ini dengan portfolio yang kukuh dalam bidang pilihan anda.

Peluang Kemajuan

Setelah FDA selesai, para pelajar boleh pergi ke kelas atas BA (Hons) Media Make Up.

Kemajuan Kerjaya

Oleh kerana kursus ini melengkapkan anda dengan kemahiran praktikal peringkat tinggi, terdapat peluang untuk mendapatkan kerja setelah tamat pengajian. Pelajar kami mengambil peranan dalam teater, televisyen dan syarikat pengeluaran filem, serta bekerja dengan agensi solekan dalam fesyen dan editorial.

Sijil Pengajian Tinggi (CertHE)

Ini adalah peringkat pertama program ijazah Yayasan dan merupakan penghargaan yang diiktiraf secara nasional dalam haknya sendiri. Untuk maklumat lanjut, sila lihat halaman 6.

Syarat kemasukan

Pemohon memerlukan Diploma Nasional dalam Seni Pengeluaran (Media Make-up) atau profil Seni dan Rekaan MPP atau yang serupa. Selain itu, Diploma Asas dalam Seni dan Reka Bentuk atau Tahap A2 / AS termasuk Seni (160 mata minimum termasuk 80 mata di Tahap A2) atau Seni dan Reka Anugerah Anugerah Double AVCE (gred minimum CC) atau Diploma Lanjutan atau Sijil Akses dalam Seni dan Rekaan akan memadai.

Pelajar kami juga perlu mempunyai lima GCSE, untuk memasukkan bahasa Inggeris kepada minimum Gred C.

Pemohon akan dijemput untuk temubual, di mana mereka dijangka membawa portfolio memaparkan sekurang-kurangnya sepuluh karya asli.

Program diajar dalam:
English

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh Somerset College »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
9,500 GBP
setiap tahun.
Ikut lokasi
Ikut tarikh