Baca keterangan rasmi

Mempunyai kek dan memakannya

Baking adalah kemahiran yang sangat teknikal dan kelayakan dalam bidang ini akan menjadikan anda prospek yang menarik untuk majikan. Kursus ini akan membantu anda mengembangkan kemahiran untuk menjadi ahli teknologi penaik yang sangat berjaya: anda akan membangunkan kemahiran pengurusan pakar, yang dikaitkan dengan aspek komersil dan teknologi profesion penaik.

Kursus pakar ini menawarkan peluang untuk menggabungkan minat dalam menghasilkan pengeluaran dan aspek pemakanan, kesihatan dan kesejahteraan pengeluaran makanan.

Kami menawarkan peluang untuk semua pelajar Home / EU siswazah untuk menjalankan penempatan kerja, latihan atau pengalaman kerja sambil belajar kursus sepenuh masa bermula pada September 2019.

Mengapa Sains dan Teknologi Baking di LSBU?

 • Warisan yang luar biasa kami: LSBU adalah tapak Sekolah Bakeri tertua di UK.

 • Kursus yang berkaitan dengan industri ini secara meluas diiktiraf di seluruh industri pembakar mempunyai hubungan profesional dengan beberapa organisasi.

 • Kami universiti No.1 London moden untuk kualiti penyelidikan dalam Sains Makanan (jadual liga Panduan Lengkap Universiti, 2018).

 • Kursus ini diendorskan oleh The Worshipful Company of Bakers.

 • Anda akan mempunyai banyak peluang rangkaian, menghadiri acara industri dan ceramah tetamu dan ceramah daripada profesional yang dihoskan oleh kami.

 • Kemudahan roti yang luar biasa kami termasuk makmal - pengajaran berasaskan penyelidikan akan memaklumkan pengalaman pembelajaran sepanjang.

Maklumat kursus utama - dipesan mengikut mod

Mod

Modul

Kursus ini membolehkan anda dapat bekerja dalam konteks organisasi yang berbeza dan menguruskan perkhidmatan pembuatan atau penaik atau produk dari awal hingga ke pasaran. Semasa modul kursus anda, anda akan dinilai melalui campuran esei, tugasan, latihan pemecahan masalah dalam kelas, kajian kes dan peperiksaan praktikal dan teori.

Tahun 1

 • Sains makanan bakeri
 • Kesihatan pemakanan dan penyakit
 • Makanan roti, kesihatan dan keselamatan dan pengurusan sumber manusia
 • Roti, teori, dan analisis pengurusan pengeluaran
 • Pengeluaran coklat, label komputer dan pembungkusan
 • Teknologi tepung gula-gula

Tahun 2

 • Ciri-ciri dan analisis komposisi makanan
 • Pemakanan manusia
 • Kaedah penyelidikan lanjutan
 • Teknologi roti maju
 • Coklat artisan
 • Kreatif kreatif

Kebolehpasaran

Kerana kursus ini diiktiraf secara meluas di industri pembakar - dan terima kasih kepada perkongsian kami - anda akan mendapat banyak peluang apabila anda lulus. Anda akan dilengkapi dengan baik untuk memulakan operasi anda sendiri, menjalankan perniagaan kecil atau bekerja di sebuah syarikat makanan antarabangsa. Dalam iklim semasa, ada keperluan penting untuk graduan yang mempunyai kecekapan teknikal bersama dengan bakat kreatif untuk membolehkan inovasi dalam NPD dan penyelidikan - dan graduan dari kursus ini mempunyai persis seperti itu.

Kebanyakan tukang roti di UK bekerja di kedai roti dan kedai roti di kedai. Ini cenderung menjadi syarikat besar, di mana peluang untuk latihan lanjut dan perkembangan kerjaya cenderung lebih positif. Prospek untuk promosi dalam penaik adalah baik, dengan pilihan yang tersedia untuk memasuki peranan penyeliaan, peranan pengurusan pengeluaran atau ke dalam peranan penasihat - bergantung pada kawasan kedai roti yang anda mengkhususkan.

Jika anda dapat menggabungkan kemahiran membakar dengan kemahiran perniagaan, ada kemungkinan yang sangat baik untuk memulakan perniagaan anda sendiri. Satu pilihan karir adalah untuk menguruskan cara anda ke pengurus pengeluaran roti. Mereka mempunyai pelbagai tanggungjawab, dari mengawasi proses pengeluaran dan merangka jadual produksi, untuk memastikan produk dihasilkan tepat pada waktunya dan berkualiti, untuk menganggar kos dan menetapkan standard kualiti.

Untuk bekerja di kedai roti, anda perlu mempunyai semangat untuk makanan, dapat bekerja di bawah tekanan, mempunyai kemahiran komunikasi yang baik dan mempunyai banyak stamina juga. Bakers kerap bekerja jam tidak boleh bergaul dan kerja peralihan adalah perkara biasa. Baking boleh melibatkan kerja fizikal, sementara kedai roti boleh menjadi tempat yang panas dan bising untuk berfungsi.

Selepas berjaya melengkapkan Ijazah Yayasan, anda boleh meningkatkan kelayakan anda untuk peringkat Bachelors dengan Sains Baking dan Teknologi (Pemakanan) Top-up untuk BSc (Hons).

Perkhidmatan Penggajian

Kami adalah University of the Year untuk Pekerjaan Graduate - The Times dan Sunday Times Panduan Universiti Baik 2018.

Di LSBU, kami ingin menyediakan anda kerjaya yang berjaya. Semasa pengajian anda - dan selama dua tahun selepas anda lulus - anda akan mendapat akses ke Perkhidmatan Khidmat Khidmat kami, yang termasuk:

 • Papan dalam talian di mana anda dapat melihat pelbagai peletakan: sambilan, sepenuh masa atau sukarela. Anda juga boleh turun untuk melihat penasihat Kedai Kerja kami, yang sentiasa ada untuk membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam carian anda.
 • Gim Kerjaya kami menawarkan bengkel kumpulan mengenai CV, teknik wawancara dan mencari pengalaman kerja, serta persembahan tetap dari majikan merentasi pelbagai sektor.

Pasukan Perusahaan Pelajar kami juga boleh membantu anda memulakan perniagaan anda sendiri dan membangunkan kemahiran keusahawanan yang berharga.

Pengajaran dan pembelajaran

Kursus ini memberi tumpuan kepada elemen pembelajaran campuran yang akan menggabungkan input praktikal, ceramah tetamu, lawatan lapangan dan sokongan melalui Alam Sekitar Pembelajaran Maya. Semua pengajaran dan pembelajaran juga dipertingkatkan melalui interaksi / kerjasama dengan Pasukan Perusahaan di Pusat Clarence dan melalui kakitangan Perpustakaan dan LRC khusus. Kerjasama juga sedang dibangunkan di Sekolah lain supaya gabungan input memperkayakan pembelajaran pelajar dan pencapaian.


Tutor Peribadi

Sebagai pelajar Sains Gunaan siswazah, anda akan diperuntukkan tutor bernama semasa tiga minggu pertama di LSBU. Peranan tutor anda adalah untuk menjadi hubungan utama anda untuk sokongan pembangunan akademik dan profesional.

Tutor anda akan menyokong anda untuk mendapatkan sebahagian besar masa anda di LSBU, memberikan khidmat nasihat dan menghantar pos ke sumber sokongan lain di Universiti.

Tutor anda harus menjadi orang pertama di universiti yang anda bercakap jika anda mengalami sebarang masalah yang mempengaruhi kerja anda.

Ini boleh menjadi masalah akademik, kewangan, kesihatan atau masalah lain.

Anda akan mempunyai temujanji dengan tutor peribadi anda setiap semester selama 30 minit sepanjang kursus anda. Masa kemasukan mingguan akan disediakan dan anda boleh menghubungi tutor anda untuk mendapatkan sokongan tambahan melalui e-mel, telefon atau secara peribadi.

Syarat kemasukan

 • Tahap DEE atau
 • BTEC National Diploma MPP atau
 • Akses kualifikasi HE dengan 9 Merit dan 36 Pas atau
 • Kelayakan tahap 3 bersamaan bernilai 64 mata UCAS.
 • Pemohon mesti memegang 5 AC GCSE termasuk Matematik dan Bahasa Inggeris atau setaraf (diperbaharui GCSEs gred 4 atau ke atas).
 • Kami mengalu-alukan kelayakan dari seluruh dunia. Kelayakan bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa: Skor IELTS 6.0 atau Kecekapan Cambridge atau Gred C.
Program diajar dalam:
English

Lihat 51 lagi program yang ditawarkan oleh London South Bank University »

Tarikh Akhir Kemaskini February 26, 2019
This course is Campus based
Start Date
Sept. 23, 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
9,250 GBP
Tahun 1 Bayaran sepenuh masa UK / EU: £ 9250; Bayaran antarabangsa: £ 16500.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 23, 2019
End Date
Jan. 24, 2021
Tarikh tutup permohonan

Sept. 23, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Jan. 24, 2021