Freiburg - Kajian Alam Sekitar & Kemampanan

IES Abroad

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Freiburg - Kajian Alam Sekitar & Kemampanan

IES Abroad

freiburg

Gambaran Keseluruhan

Pergerakan alam sekitar telah berakar umbi di Freiburg lama dahulu dan kini ia adalah satu cara hidup. Terkenal dengan menerajui pembangunan teknologi mesra alam dan seni bina, Freiburg juga menarik penyelidik dan pertubuhan alam sekitar dari seluruh dunia. Datang belajar banyak sumbangan unik Freiburg kepada gerakan penting ini.

Program Bahasa Inggeris-mengajar membolehkan anda untuk memulakan topik dalam Kajian Alam Sekitar, Ekologi Hutan, dan Kelestarian ketika tinggal di Freiburg, yang terletak berhampiran Black Forest yang indah dan Rhine River Valley.

Freiburg dan kawasan-kawasan sekitar akan menjadi kelas anda. Bayangkan perjalanan ke Sungai Rhine untuk mengambil sampel dan memerhati ekologi tempatan, atau hutan di Swiss Alps untuk melanjutkan perbincangan anda mengenai pengurusan hutan dan pelancongan. Di mana boleh, kursus-kursus anda membawa anda di luar bilik darjah untuk memberi anda pengalaman praktikal dan mengambil kesempatan daripada semua bahawa kajian anda di luar negara lokasi ini boleh tawarkan.

Semua kursus kecuali kursus bahasa Jerman mengenai Program Pengajian Alam Sekitar yang dianjurkan sebagai modul tiga minggu supaya anda boleh fokus pada setiap topik yang anda belajar, dan sebagainya fakulti boleh membawa anda dan rakan-rakan anda yang dilanjutkan lawatan course- yang berkaitan di dalam dan sekitar Freiburg. Kebanyakan kursus diajar di IES Luar Negara oleh fakulti bergabung dengan Albert-Ludwigs-Universität Freiburg. Pelajar mungkin dapat mengambil beberapa modul di Jabatan Perhutanan dan Pengurusan Ekologi di Universiti, bergantung kepada ketersediaan. modul University pilihan dan peluang penyelidikan Pembantu ditawarkan selepas tempoh biasa, hingga Februari selama tempoh musim gugur, dan melalui akhir bulan Julai selama tempoh musim bunga.

Di samping itu kajian alam sekitar topik, anda boleh belajar bahasa Jerman pada awal, pertengahan, atau tahap maju di (Teaching Center Language) SprachLehrInstitut daripada Albert-Ludwigs-Universität Freiburg.

Kami mahu anda berasa seperti di rumah di Freiburg, jadi kita melakukan semua yang kita boleh untuk membantu anda mengintegrasikan ke dalam hidup di bandar. Daripada perumahan untuk acara kebudayaan, tugas kami adalah untuk memastikan anda mempunyai kajian yang paling sahih di luar negara pengalaman mungkin.

Fakta Cepat

 • Center: IES Abroad Freiburg
 • Bandar: Freiburg
 • Negara: Jerman
 • Kredit Program: 15-19 kredit
 • Bahasa Pengantar: Bahasa Inggeris
 • Bahasa Prasyarat: Tiada

Tarikh program

Selepas anda dimasukkan ke wad, merujuk kepada seksyen Tarikh Perjalanan Maklumat Predeparture dengan akaun MyIESabroad anda sebelum tempahan perjalanan.

Kejatuhan 2017

 • Ketibaan: Jumaat September 1, 2017
 • Berlepas: Sabtu Disember 16, 2017 - Jika tidak mengambil bahagian sama ada dalam modul pasca program atau penyelidikan Pembantu / SABTU Januari 27, 2018 - Jika mendaftar di dalam modul pasca program pilihan / Sabtu Februari 17, 2018 - Jika mengambil bahagian dalam Pembantu penyelidikan.

Spring 2018

 • Ketibaan: Selasa Februari 27, 2018
 • Berlepas: Sabtu Julai 7, 2018 - Jika tidak mengambil bahagian di dalam modul pasca program atau Pembantu penyelidikan / Sabtu 28 Julai 2018 - Jika mendaftar di dalam modul pasca program opsyenal atau Pembantu penyelidikan

AKADEMIK

Misi kami adalah mudah: untuk menyediakan anda dengan kajian yang terbaik di luar negara program mungkin-yang merangkumi pengalaman akademik dan kebudayaan yang berkualiti tinggi. Kami menawarkan kursus unik yang meneroka kajian alam sekitar dan kemampanan dan topik lain melalui mendalam dan pendekatan hands-on. profesor bertaraf dunia kami meningkatkan pengalaman akademik anda dan memberi anda perspektif baru setiap hari di dalam kelas. Beberapa terhad pilihan program boleh didapati di berprestij Albert-Ludwigs Universität Freiburg, juga.

Anda mengambil 16-19 kredit setiap semester. kursus Pengajian Alam Sekitar bernilai 3 jam kredit dan diajar dalam bahasa Inggeris. kursus bahasa adalah 4 kredit setiap dan diajar dalam bahasa Jerman. Kursus yang diajar Isnin hingga Jumaat.

Mewujudkan pengalaman akademik anda sendiri dengan memilih daripada komponen yang diperlukan dan pilihan berikut:

 • Kursus bahasa Jerman (diperlukan, 4 kredit)
 • Empat berturut-turut Environmental kursus Pengajian (diperlukan, 3 kredit setiap satu)
 • Pilihan modul pasca program atau Pembantu penyelidikan (3 kredit)

* Nota: Bermula di Fall 2017, pelajar akan mempunyai pilihan untuk mengambil kursus bahasa Jerman untuk sama ada tiga atau empat kredit.

Struktur Akademik

Program ini bermula dengan orientasi dan diperlukan tiga minggu intensif kursus Jerman di Universiti bagi 3 kredit. Anda meneruskan pengajian Jerman selama tiga jam seminggu semasa semester universiti biasa untuk mendapatkan tambahan 1 kredit Jerman.

Pertama modul Pengajian Alam Sekitar adalah diperlukan IES kursus Abroad-diajar. Ini diikuti dengan pilihan modul, mana anda mengambil satu demi satu untuk tiga minggu setiap satu. Kebanyakan modul diajar di IES Luar Negara. Beberapa terhad modul boleh ditawarkan dalam program ijazah Sarjana di Jabatan Perhutanan dan Pengurusan Ekologi di Albert-Ludwigs-Universität Freiburg (Uni Freiburg). Modul di Universiti diajar di peringkat ijazah pertama tahun tetapi sesuai untuk ijazah pelajar Abroad IES. sokongan tutorial boleh didapati. Pelajar dari jabatan yang sama di Albert- Ludwigs- Universität boleh mendaftar di IES Abroad-mengajar kursus Pengajian Alam Sekitar.

Pilihan Sambungan Program

Modul pilihan

Selepas program anda berakhir, anda boleh menghabiskan masa tiga minggu melanjutkan pengalaman akademik anda di Freiburg dengan mengambil bahagian dalam kursus 3 kredit tambahan di Universiti. Bayaran berasingan terpakai.

skim bantuan penyelidikan

Anda boleh memohon untuk Pembantu penyelidikan untuk bekerja dengan ahli fakulti Universiti pada topik penyelidikan dalam bidang Pengajian Alam Sekitar. Skim bantuan empat hingga enam minggu panjang dan berlangsung selepas akhir tempoh. Semua penempatan diselia dan ditawarkan sebagai pilihan akademik pendapatan IES Abroad kredit. Pelajar yang menyertai Pembantu penyelidikan tidak boleh mengambil bahagian dalam modul pilihan tambahan. Bayaran tambahan dikenakan. bidang topik penyelidikan mungkin terhad.

Mendapatkan Pembantu yang adalah proses yang kompetitif dan penempatan adalah tidak dijamin. Penempatan bergantung kepada ketersediaan, pada latar belakang dan kemahiran pelajar, dan kepada kualiti CV / Resume pelajar. keperluan bahasa boleh dikenakan. penempatan akhir ditentukan oleh satu temu bual di lokasi.

Kursus

IES Kursus Luar Negara

Sains biologi

 • BL / ES 306 - Pengurusan Ekosistem (Musim Luruh, Spring)
 • BL / ES 307 - Iklim dan Tumbuh-tumbuhan di Hutan Hitam dan Alps Switzerland (Kejatuhan)

EKONOMI

PO / ES / EC 303 - Energy Lestari: Konsep, Dasar, Strategi dan Solutions (Musim Luruh, Spring)

PENGAJIAN ALAM SEKITAR

 • BL / ES 306 - Pengurusan Ekosistem (Musim Luruh, Spring)
 • BL / ES 307 - Iklim dan Tumbuh-tumbuhan di Hutan Hitam dan Alps Switzerland (Kejatuhan)
 • ES 300 - Ekologi dan Pengurusan Hutan Landsekap di Southwest Jerman dan Swiss Alps (Kejatuhan)
 • ES 305 - Teknologi tenaga boleh diperbaharui (Kejatuhan)
 • ES 310 - Perubahan Ekosistem sebagai Keputusan Jangka Panjang Aktiviti Manusia di Southwest Jerman dan Alps Swiss (Spring)
 • ES 314 - Pergerakan Alam Sekitar dan NGO (Spring)
 • ES / GE 320 - Tafsiran Warisan (Kejatuhan)
 • GE / ES 340 - Systems Maklumat Geografi (Kejatuhan)
 • IB / ES 311 - Strategi Pelbagai Sektor untuk Kelestarian (Musim Luruh, Spring)
 • PH / ES 302 - Etika dan Kelestarian (Spring)
 • PO / ES / EC 303 - Energy Lestari: Konsep, Dasar, Strategi dan Solutions (Musim Luruh, Spring)
 • US / ES 304 - Freiburg Green City - sosial, ekologi, dan Aspek Ekonomi Kelestarian (Musim Luruh, Spring)
 • US / ES 313 - Rekabentuk Bandar Lestari (Spring)

geografi

 • ES / GE 320 - Tafsiran Warisan (Kejatuhan)
 • GE / ES 340 - Systems Maklumat Geografi (Kejatuhan)

Perniagaan antarabangsa

IB / ES 311 - Strategi Pelbagai Sektor untuk Kelestarian (Musim Luruh, Spring)

FALSAFAH

PH / ES 302 - Etika dan Kelestarian (Spring)

Sains Politik

PO / ES / EC 303 - Energy Lestari: Konsep, Dasar, Strategi dan Solutions (Musim Luruh, Spring)

Pengajian bandar

 • US / ES 304 - Freiburg Green City - sosial, ekologi, dan Aspek Ekonomi Kelestarian (Musim Luruh, Spring)
 • US / ES 313 - Rekabentuk Bandar Lestari (Spring)

Kursus Albert-Ludwigs-Universität

Kursus Bahasa Jerman

universiti tidak menyediakan sukatan pelajaran bagi program bahasa Jerman mereka. Mereka mengajar Bermula, Pertengahan, dan kursus bahasa Advanced mengikut Rangka Kerja Eropah Bersama Rujukan Bahasa (CEFR).

Institusi rakan kongsi (s)

Salah satu universiti tertua dan paling dihormati, Albert-Ludwigs-Universität Freiburg konsisten kedudukan sebagai salah satu institusi atas pendidikan tinggi di negara ini.

Lawatan kursus-berkaitan

lawatan kursus yang berkaitan adalah penting kepada IES Abroad kursus Freiburg dan Universiti dan dimasukkan dalam yuran program ini. Sepanjang perjalanan ini anda akan mengumpulkan data dan mengambil bahagian dalam penyelidikan akademik. Destinasi mungkin termasuk:

 • Black Forest: Mengkaji flora dan fauna hutan yang terkenal ini, yang terletak hanya di luar Freiburg
 • Rhine River Valley: Terokai ekologi lembah sungai yang subur ini
 • Swiss Alps: Mengembara berjalan kaki melalui Swiss Alps dan mengkaji ekosistem yang unik gunung ini

PERUMAHAN

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah memutuskan tanda untuk melihat atau menemui kafe-bukan yang terbaik mencari tempat untuk hidup di mana anda berasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang menggambarkan bagaimana pelajar tempatan diami ini. Matlamat kami adalah bahawa apabila anda meninggalkan Freiburg, ia akan berasa seperti di rumah.

gaya-pangsapuri perumahan universiti - Anda tinggal di bilik single atau double di suite co-ed dengan dapur dan mandi bersama. Suites dikongsi dengan pelajar Jerman dan antarabangsa, dan mempunyai akses Internet.

pangsapuri tunggal dalam perumahan universiti - Beberapa terhad pangsapuri tunggal disediakan dengan bayaran tambahan. Pangsapuri termasuk mandian tunggal dan dapur pantri. akses internet disediakan.

Pelajar biasanya menyediakan makanan di perumahan mereka atau menjamu selera di kafeteria pelajar berpatutan Freiburg. Makanan tidak termasuk dalam yuran program ini.

Kehidupan pelajar

Haluan

Program ini bermula dengan orientasi wajib yang memperkenalkan anda kepada kakitangan Luar Negara IES, rakan-rakan pelajar anda, Albert-Ludwigs-Universität Freiburg, dan bandar Freiburg. Topik-topik seperti ahli akademik, perumahan, pengangkutan dan kesihatan dan keselamatan adalah dilindungi. Semasa orientasi, anda juga akan bermula tiga minggu intensif Jerman pengajaran bahasa.

Selain itu, TERAS ™, IES Luar Negara yang Komprehensif Orientation & Re-entry Pengalaman, bermula semasa orientasi dan berterusan sepanjang semester dengan menyertai aktiviti memberi tumpuan kepada pelarasan budaya, pencapaian matlamat, dan bersedia untuk pulang ke rumah.

Kurikulum Aktiviti & Acara Kebudayaan

Mentakrifkan semula cara hidup anda dan belajar dengan Freiburg melalui acara budaya kita, seperti:

 • Lawatan ke Stadium Soccer. dengan bumbung photovoltaic yang mengagumkan
 • Lawatan ke Daerah Green Vauban
 • Lawatan ke Ökostation - pusat untuk meningkatkan kesedaran alam sekitar
 • "Rent-an-Amerika" lawatan ke sekolah-sekolah tempatan untuk berkongsi budaya anda

University Acara dan Aktiviti Kebudayaan

Beberapa acara dan aktiviti disediakan untuk anda di Albert-Ludwigs- Universität Freiburg, seperti pasukan sukan, kelab-kelab sosial, dan lawatan separa subsidi ke destinasi di Jerman, Perancis dan Switzerland.

bahasa Partners

IES kakitangan Luar Negara di Freiburg boleh membantu anda dalam mencari satu bahasa yang "seiring" rakan kongsi Jerman, dengan siapa anda boleh mengamalkan Jerman. Mempunyai rakan kongsi bahasa dalam Freiburg juga memberikan anda wawasan yang unik ke dalam kehidupan pelajar tempatan.

Syarat Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dalam kedudukan yang baik di sekolah rumah anda
 • 2.75 GPA atau lebih baik pada skala 4.0 (GPAs bawah 2.75 akan dipertimbangkan berdasarkan kes demi kes)
 • Mahasiswa tingkat kedua, junior, atau berdiri kanan apabila program bermula - beberapa kursus universiti tempatan mungkin tidak tersedia untuk pelajar senior
 • Tiada bahasa Jerman diperlukan

Pasport & Visa Keperluan

Pasport yang sah untuk sekurang-kurangnya enam bulan selepas tarikh tamat program ini, dengan sekurang-kurangnya dua muka surat kosong diperlukan.

rakyat Amerika Syarikat memiliki pasport yang sah tidak perlu untuk mendapatkan predeparture visa untuk memasuki Jerman. Setelah masuk, anda akan menerima maklumat lebih lanjut mengenai mendapatkan permit visa diperlukan pelajar / kediaman di lokasi dan apa-apa fi yang berkaitan. rakyat bukan AS yang dikehendaki untuk mendapatkan visa pelajar sebelum ketibaan.

Kos

Kejatuhan 2017

 • Yuran Pengajian: $ 15.150
 • Perumahan: $ 3,610
 • Insurans: $ 230
 • Jumlah: $ 18.990

Tahun akademik

 • Yuran Pengajian: $ 27.255
 • Perumahan: $ 7220
 • Insurans: $ 550
 • Jumlah: $ 35.025

Pertimbangkan harga ini sebagai satu titik permulaan. Kami menggalakkan anda untuk menghubungi pengajian di luar negara pejabat untuk menentukan kos sebenar kepada anda berdasarkan faktor dalam bantuan kewangan, biasiswa, dasar sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

This school offers programs in:
 • English
IES Abroad

Tarikh Akhir Kemaskini July 3, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Feb. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
18,990 USD
Locations
Hong Kong - Hong Kong
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Jerman - Freiburg, Baden-Württemberg
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula: Feb. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Julai 7, 2018
Dates
Sept. 2018
Jerman - Freiburg, Baden-Württemberg
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Hong Kong - Hong Kong
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Feb. 2019
Jerman - Freiburg, Baden-Württemberg
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Julai 7, 2018
Price
kos Program Fall 2017