Freiburg - Kajian Alam Sekitar

IES Abroad

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Freiburg - Kajian Alam Sekitar

IES Abroad

freiburg

Gambaran keseluruhan

Pergerakan alam sekitar telah berakar di Freiburg lama dahulu-dan sekarang ini cara hidup. Dikenali sebagai peneraju dalam pembangunan teknologi dan seni bina yang mesra alam, Freiburg juga menarik para penyelidik dan organisasi alam sekitar dari seluruh dunia. Datanglah belajar banyak sumbangan Freiburg yang unik untuk pergerakan penting ini.

Program berbahasa Inggeris ini membolehkan anda meneroka topik dalam Pengajian Alam Sekitar, Ekologi Hutan, dan Kemampanan semasa tinggal di Freiburg, yang terletak berhampiran dengan Black Forest yang indah dan Lembah Sungai Rhine.

Freiburg dan kawasan sekitarnya akan menjadi kelas anda. Bayangkan perjalanan ke Sungai Rhine untuk mengambil sampel dan memerhati ekologi tempatan, atau hutan Alp Alps untuk meneruskan perbincangan anda mengenai pengurusan hutan dan pelancongan. Di mana sahaja mungkin, kursus anda membawa anda ke luar bilik darjah untuk memberi anda pengalaman bersandar dan mengambil kesempatan daripada apa yang ditawarkan oleh universiti anda di luar negara.

Semua kursus kecuali kursus bahasa Jerman pada Program Pengajian Alam Sekitar dianjurkan sebagai modul tiga minggu supaya anda boleh memberi tumpuan kepada setiap topik yang anda belajar, dan fakulti boleh membawa anda dan rakan sekelas anda pada lawatan berkaitan kursus yang diperluas di dalam dan di sekitar Freiburg. Kebanyakan kursus diajar di IES Abroad oleh fakulti yang bergabung dengan Albert-Ludwigs-Universität Freiburg. Pelajar mungkin boleh mengambil beberapa modul di Jabatan Pengurusan Perhutanan dan Ekologi di Universiti, bergantung kepada ketersediaan. Modul pilihan universiti dan peluang pembantu penyelidikan ditawarkan selepas tempoh biasa, hingga Februari untuk musim gugur, dan lewat akhir bulan Julai untuk musim bunga.

Selain topik kajian alam sekitar, anda boleh mempelajari bahasa Jerman pada peringkat awal, pertengahan, atau peringkat lanjutan di SprachLehrInstitut (Pusat Pengajaran Bahasa) Albert-Ludwigs-Universität Freiburg.

Kami mahu anda merasa di rumah di Freiburg, jadi kami melakukan segala yang kami dapat untuk membantu anda mengintegrasikan ke dalam kehidupan di bandar. Dari perumahan ke acara kebudayaan, tugas kami adalah untuk memastikan anda mempunyai pengalaman yang paling sahih di luar negara yang mungkin pengalaman.

Fakta Pantas

 • Pusat: IES Abroad Freiburg
 • Bandar: Freiburg
 • Negara: Jerman
 • Kredit Program: 15-19 kredit
 • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
 • Prasyarat Bahasa: Tiada

Tarikh Program

Selepas anda dimasukkan, rujuk bahagian Perjalanan Tarikh Maklumat Predeparture di akaun MySpaceabroad anda sebelum membuat tempahan.

Kejatuhan 2018

 • 31 Ogos - 15 Disember (Kursus IES Abroad )
 • 31 Ogos - Januari / Februari (Modul Program atau Pembantu Penyelidikan)

Spring 2019

 • Lewat Februari - Awal Julai (Kursus IES Abroad )
 • Lewat Februari - Lewat Julai (Modul Program atau Pembantu Penyelidikan)

Masa Depan Aplikasi yang Akan Datang:

 • Spring 2019 - 15 November 2018

Akademik

Misi kami adalah mudah: untuk menyediakan anda program pengajian terbaik di luar negara yang mungkin-termasuk pengalaman akademik dan budaya yang berkualiti tinggi. Kami menawarkan kursus unik yang menerokai kajian alam sekitar dan kemampanan dan topik lain melalui pendekatan mendalam dan tangan. Profesor bertaraf dunia kami meningkatkan pengalaman akademik anda dan memberi anda perspektif baru setiap hari di dalam kelas. Pilihan kursus tentu terhad disediakan di Albert-Ludwigs Universität Freiburg yang berprestij.

Anda mengambil 16-19 kredit setiap semester. Kursus Pengajian Alam Sekitar bernilai 3 jam kredit dan diajar dalam bahasa Inggeris. Kursus Bahasa adalah 4 kredit setiap satu dan diajar dalam bahasa Jerman. Kursus yang diajar dari hari Isnin hingga Jumaat.

Buat pengalaman akademik anda sendiri dengan memilih dari komponen yang diperlukan dan pilihan berikut:

 • Kursus Bahasa Jerman (diperlukan, 4 kredit)
 • Empat mata pelajaran Pengajian Alam Sekitar berturut-turut (diperlukan, 3 kredit setiap satu)
 • Modul pasca program pilihan atau bantuan penyelidikan (3 kredit)

* Nota: Bermula pada Kejatuhan 2017, pelajar akan mempunyai pilihan untuk mengikuti kursus bahasa Jerman untuk tiga atau empat kredit.

Struktur Akademik

Program ini bermula dengan orientasi dan Kursus Jerman intensif selama tiga minggu di Universiti untuk 3 kredit. Anda meneruskan pengajian Jerman anda selama tiga jam seminggu selama semester universiti biasa untuk mendapatkan tambahan 1 kredit Jerman.

Modul Pengajian Alam Sekitar yang pertama adalah kursus IES Abroad diperlukan. Ini diikuti dengan pilihan modul, yang anda ambil satu demi satu selama tiga minggu setiap satu. Kebanyakan modul diajar di IES Abroad di IES Abroad . Bilangan modul yang terhad boleh ditawarkan dalam program ijazah Sarjana di Jabatan Pengurusan Perhutanan dan Ekologi di Albert-Ludwigs-Universität Freiburg (Uni Freiburg). Modul di Universiti diajar pada peringkat siswazah pertama tetapi sesuai untuk pelajar IES Abroad siswazah. Sokongan tutorial tersedia. Pelajar dari jabatan yang sama di Albert- Ludwigs- Universität boleh mendaftar di kursus-kursus Pengajian Alam Sekitar IES Abroad di IES Abroad .

Pilihan Tambahan Program

Modul Pilihan

Selepas program anda berakhir, anda boleh menghabiskan tiga minggu melanjutkan pengalaman akademik anda di Freiburg dengan menyertai kursus 3 kredit tambahan di Universiti. Yuran berasingan dikenakan.

Pembantu Penyelidikan

Anda boleh memohon bantuan penyelidikan untuk bekerja dengan ahli fakulti Universiti dalam topik penyelidikan dalam bidang Pengajian Alam Sekitar. Pembantu adalah empat hingga enam minggu panjang dan berlaku selepas akhir tempoh. Semua penempatan diawasi dan ditawarkan sebagai pilihan akademik yang mendapat kredit IES Abroad . Pelajar yang menyertai pembantu penyelidikan tidak boleh menyertai modul pilihan tambahan. Kos tambahan dikenakan. Kawasan topik penyelidikan mungkin terhad.

Mengekalkan pembantu adalah proses yang kompetitif dan peletakan tidak dijamin. Penempatan bergantung kepada ketersediaan, latar belakang dan kemahiran pelajar, dan kualiti CV / resume pelajar. Keperluan bahasa boleh dikenakan. Penempatan akhir ditentukan oleh temu bual di tapak.

Kursus

Kursus IES Abroad

Sains Biologi

 • BL / ES 306 - Pengurusan Ekosistem (Kejatuhan, Musim Semi)
 • BL / ES 307 - Iklim dan Vegetasi di Hutan Hitam dan Alpen Switzerland (Kejatuhan)

Ekonomi

PO / ES / EC 303 - Tenaga Lestari: Konsep, Dasar, Strategi dan Penyelesaian (Kejatuhan, Musim Semi)

Pembelajaran persekitaran

 • BL / ES 306 - Pengurusan Ekosistem (Kejatuhan, Musim Semi)
 • BL / ES 307 - Iklim dan Vegetasi di Hutan Hitam dan Alpen Switzerland (Kejatuhan)
 • ES 300 - Ekologi dan Pengurusan Landskap Hutan di Jerman Barat Daya dan Alps Switzerland (Kejatuhan)
 • ES 305 - Teknologi Tenaga Diperbaharui (Kejatuhan)
 • ES 310 - Perubahan Ekosistem sebagai Keputusan Kegiatan Manusia Jangka Panjang di Jerman Barat Daya dan Pegunungan Alpen Swiss (Musim Semi)
 • ES 314 - Gerakan Alam Sekitar dan NGO (Spring)
 • ES / GE 320 - Tafsiran Warisan (Kejatuhan)
 • GE / ES 340 - Sistem Maklumat Geografi (Kejatuhan)
 • IB / ES 311 - Strategi Pelbagai Sektor untuk Kemapanan (Kejatuhan, Musim Semi)
 • PH / ES 302 - Etika dan Kemampanan (Spring)
 • PO / ES / EC 303 - Tenaga Lestari: Konsep, Dasar, Strategi dan Penyelesaian (Kejatuhan, Musim Semi)
 • US / ES 304 - Bandar Hijau Freiburg - Aspek Sosial, Ekologi, dan Ekonomi Keberlanjutan (Kejatuhan, Musim Semi)
 • AS / ES 313 - Reka Bentuk Bandar Berkelanjutan (Spring)

Geografi

 • ES / GE 320 - Tafsiran Warisan (Kejatuhan)
 • GE / ES 340 - Sistem Maklumat Geografi (Kejatuhan)

Perniagaan Antarabangsa

IB / ES 311 - Strategi Pelbagai Sektor untuk Kemapanan (Kejatuhan, Musim Semi)

Falsafah

PH / ES 302 - Etika dan Kemampanan (Spring)

Sains Politik

PO / ES / EC 303 - Tenaga Lestari: Konsep, Dasar, Strategi dan Penyelesaian (Kejatuhan, Musim Semi)

Kajian Bandar

 • US / ES 304 - Bandar Hijau Freiburg - Aspek Sosial, Ekologi, dan Ekonomi Keberlanjutan (Kejatuhan, Musim Semi)
 • AS / ES 313 - Reka Bentuk Bandar Berkelanjutan (Spring)

Kursus Albert-Ludwigs-Universität

Kursus Bahasa Jerman

Universiti tidak menyediakan syllabi untuk program bahasa Jerman mereka. Mereka mengajar kursus Bahasa Permulaan, Menengah, dan Lanjutan mengikut Rujukan Kerangka Eropah untuk Bahasa (CEFR).

Institusi Rakan Kongsi

Salah satu universiti tertua dan paling dihormati, Albert-Ludwigs-Universität Freiburg secara konsisten berpangkat sebagai salah satu institusi pendidikan tinggi di negara ini.

Lawatan Berkaitan Kursus

Lawatan yang berkaitan dengan kursus adalah penting untuk kursus IES Abroad Freiburg dan Universiti dan dimasukkan ke dalam yuran program. Semasa perjalanan ini anda akan mengumpulkan data dan mengambil bahagian dalam penyelidikan akademik. Destinasi mungkin termasuk:

 • Black Forest: Mengetahui flora dan fauna hutan yang terkenal ini, terletak di luar Freiburg
 • Rhine River Valley: Terokai ekologi lembah sungai subur ini
 • Pegunungan Alpen Switzerland: Berkemah melalui Pegunungan Alp Switzerland dan mengkaji ekosistem yang unik di gunung-gunung ini

Perumahan

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah menentukan tempat penting untuk melihat dahulu atau menemui kafe terbaik-tidak mencari tempat tinggal di mana anda merasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang mencerminkan bagaimana pelajar-pelajar tempatan hidup. Matlamat kami ialah apabila anda meninggalkan Freiburg, ia akan berasa seperti di rumah.

Perumahan universiti gaya pangsapuri - Anda tinggal di bilik single atau double dalam suite bersama dengan dapur dan tab mandi bersama. Suites dikongsi dengan pelajar Jerman dan antarabangsa, dan mempunyai akses internet.

Pangsapuri-pangsapuri tunggal di perumahan universiti - Bilangan pangsapuri tunggal yang terhad disediakan dengan bayaran tambahan. Pangsapuri termasuk dapur mandian dan dapur pantry. Akses internet disediakan.

Pelajar biasanya menyediakan makanan di rumah mereka atau menjamu selera di kafetaria pelajar yang berpatutan di Freiburg. Makanan tidak termasuk dalam yuran program.

Kehidupan seorang pelajar

Orientasi

Program ini bermula dengan orientasi mandatori yang memperkenalkan anda kepada kakitangan IES Abroad , rakan-rakan pelajar anda, Albert-Ludwigs-Universität Freiburg, dan bandar Freiburg. Topik seperti akademik, perumahan, pengangkutan, dan kesihatan dan keselamatan dilindungi. Semasa orientasi, anda juga akan memulakan tiga minggu pengajaran bahasa Jerman yang intensif.

Di samping itu, CORE ™, Orientasi Komprehensif IES Abroad

Aktiviti ko-kurikulum

Nyatakan semula cara hidup anda dan belajar di Freiburg melalui acara budaya kami, seperti:

 • Lawatan Stadium Bola Sepak. dengan bumbung fotovoltaik yang mengagumkan
 • Lawatan ke Daerah Hijau Vauban
 • Lawatan ke Kemajuan - sebuah pusat untuk meningkatkan kesedaran alam sekitar
 • Lawatan "Rent-an-Amerika" ke sekolah-sekolah tempatan untuk berkongsi budaya anda

Aktiviti Peristiwa dan Kebudayaan Universiti

Sejumlah acara dan aktiviti disediakan untuk anda di Albert-Ludwigs- Universität Freiburg, seperti pasukan sukan, kelab sosial, dan lawatan separa-subsidi ke destinasi di Jerman, Perancis, dan Switzerland.

Rakan Bahasa

Kakitangan IES Abroad di Freiburg boleh membantu anda mencari rakan kongsi bahasa "tandem" dengan bahasa Jerman, dengan siapa anda boleh mengamalkan bahasa Jerman. Mempunyai rakan bahasa di Freiburg juga memberikan anda pandangan yang unik ke dalam kehidupan pelajar tempatan.

Keperluan Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dengan baik di sekolah rumah anda
 • 2.75 IPK atau lebih baik pada skala 4.0 (GPA di bawah 2.75 akan dipertimbangkan mengikut kes demi kes)
 • Kurikulum Sophomore, junior atau senior ketika program bermula - beberapa kursus universiti tempatan mungkin tidak tersedia untuk peringkat kedua
 • Tiada bahasa Jerman diperlukan

Pasport

Pasport yang sah selama sekurang-kurangnya enam bulan melebihi tarikh akhir program, dengan sekurang-kurangnya dua halaman kosong diperlukan.

Warganegara AS yang memiliki pasport yang sah tidak perlu mendapatkan visa untuk memasuki Jerman. Selepas kemasukan, anda akan menerima lebih banyak maklumat mengenai mendapatkan permit pelajar / permit pelajar di tapak dan apa-apa yuran yang berkaitan. Warganegara bukan Amerika Syarikat diperlukan untuk mendapatkan visa pelajar sebelum ketibaan.

Kos

Kejatuhan 2018

 • Tuisyen: $ 15,560
 • Perumahan: $ 3,710
 • Insurans: $ 230
 • Jumlah: $ 19,950

Tahun akademik

 • Tuisyen: $ 27,990
 • Perumahan: $ 7,420
 • Insurans: $ 550
 • Jumlah: $ 35,960

Pertimbangkan harga ini sebagai titik permulaan. Kami menggalakkan anda menghubungi pejabat di luar negara untuk menentukan kos sebenar kepada anda semasa pemfaktoran dalam bantuan kewangan, biasiswa, polisi sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

This school offers programs in:
 • English
IES Abroad

Tarikh Akhir Kemaskini May 21, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Feb. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
19,500 USD
Kos program Fall 2018
Locations
Jerman - Freiburg, Baden-Württemberg
Tarikh mula : Feb. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Julai 31, 2019
Dates
Feb. 2019
Jerman - Freiburg, Baden-Württemberg
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Julai 31, 2019