Gaya Fesyen - Semester Musim Bunga

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Gaya Fesyen - Semester Musim Bunga

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Yang Kursus gaya fesyen Menyediakan pelajar dengan kemahiran dan alat untuk menafsirkan trend dan nilai dalam rantaian bekalan pembuatan fesyen. Program ini memberi tumpuan kepada membangunkan strategi gaya fesyen dan komunikasi fesyen untuk memindahkan nilai-nilai tidak ketara artifak ke pasaran global kontemporari. Stylist Fesyen mesti dapat menganalisis dan membangunkan kandungan penting untuk dikomunikasikan, termasuk pemilihan media yang sesuai dan penciptaan kempen promosi cetak dan digital.

Pusat falsafah didaktik ini melibatkan profesional dan industri, program Komunikasi Fesyen IED Firenze telah bekerjasama dengan LUISAVIAROMA.com. LUISAVIAROMA Florence, merupakan perdana e-Commerce pakaian mewah peruncit pereka di dunia yang paling penting.

Profil Profesional - Stylist Fashion memainkan peranan penting dalam penerbitan fesyen untuk format cetak dan digital serta pemasaran dan pejabat akhbar berkaitan industri. Profesion ini merangkumi jawatan Visual Merchandiser, Trend Forecaster, Perancang Acara Fesyen, Fesyen Blogger dan Pengurus Media Sosial dalam industri fesyen dan fesyen.

Jadual - Pelajaran dijalankan dari Isnin hingga Jumaat, sepenuh masa.

Sasaran - Kursus ini adalah untuk pelajar dan profesional muda dengan kelayakan dari sekolah menengah atas yang berminat dalam kerjaya pelbagai rupa dalam industri fesyen.

Metodologi dan Struktur - Objektif utama Kursus Stylist Fesyen adalah untuk mengajar para pelajar untuk mengembangkan tafsiran kreatif mengenai trend fesyen selari dengan "gaya hidup" semasa.

Pelajar akan belajar bagaimana memahami nilai produk dan kecemerlangan pembuatan, memilih dan mentakrifkan nilai produk utama dan kandungan fesyen, membangunkan kemahiran komunikasi dan mengembangkan kemampuan untuk membentangkan projek gaya fesyen dan strategi merchandising visual kontemporari.

Kursus ini merangkumi sejarah fesyen untuk mengenal pasti trend dan memahami proses komunikasi. Program ini memberikan tumpuan khusus kepada kemahiran kerja, terutamanya yang berkaitan dengan rantaian bekalan "Made in Italy" dan pendekatan untuk reka bentuk. Evolusi trend dan gaya dibentangkan melalui perkaitan sejarah, kebudayaan, sosial dan ekonomi untuk menyediakan asas untuk membangunkan set kemahiran yang diperlukan untuk memahami dan menganalisis sistem fesyen kontemporari.

Semasa kursus pelajar akan belajar cara menggunakan perisian membuat video serta teknik fotografi dan video editing. Di samping itu, pelajar akan belajar bagaimana menganalisis "video video" yang berbeza dan pengaruh dan peranan media baru dalam sistem fesyen. Kursus ini akan menyediakan pelajar dengan kemahiran analisis kritikal mengenai trend kontemporari yang berkaitan dengan pengeluaran video, memahami kandungan utama dan teknik reka bentuk. Selain itu, program ini akan menyediakan kemahiran teknikal dan metodologi dalam reka bentuk visual, khususnya bagaimana menggunakan perisian reka bentuk grafik untuk mencipta projek penerbitan dan multimedia yang menyesuaikan diri.

Berdasarkan analisis akhbar perdagangan, pelajar akan belajar bagaimana untuk membuat projek naratif dan komunikasi bertulis dan visual, dengan mengambil kira gaya dan identiti jenama yang sesuai.

Sebagai sebahagian daripada projek di dalam bilik darjah, pelajar mempunyai peluang untuk melawat bilik pameran dan berinteraksi langsung dengan profesional industri.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini August 22, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Feb. 2019
Duration
Tempoh
15 
Sepenuh masa
Price
Harga
7,000 EUR
Locations
Itali - Florence, Tuscany
Tarikh mula: Feb. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Feb. 2019
Itali - Florence, Tuscany
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat