Read the Official Description

Gambaran Keseluruhan

Elit yang dianjurkan minoriti mampu mempengaruhi hasil politik dan dasar negara bangsa dengan kerap dan serius. Mereka adalah pelakon utama sosial-politik dalam semua masyarakat dan semua rejim politik, termasuk demokrasi moden.

Dalam demokrasi baru Tengah dan Timur Eropah, golongan elit politik telah memainkan peranan penting dalam perubahan yang pantas dan sebahagian besarnya aman sistemik daripada Soviet-jenis pemerintahan diktator sosialis untuk demokrasi kapitalis Barat-jenis (1989-1991). Yakni untuk penyatuan rejim demokratik di CEE, tetapi juga untuk peralihan autoritarian di Rusia dan Belarus. Keputusan mereka adalah penting bagi pembezaan seterusnya dalam laluan pembangunan sebagai tindak balas kepada Kemelesetan Besar 2008-15.

Dalam sistem demokrasi yang lama, termasuk Amerika Syarikat, golongan elit politik ditakrifkan secara umum membentuk dasar-dasar berturut-turut "pentadbiran" (termasuk kepimpinan tertinggi) dan juga pertandingan pilihan raya di mana ini "pentadbiran" (semula) muncul. Kursus ini memperkenalkan konsep elit bersama-sama dengan kerangka teori kontemporari dan menggariskan corak elit dan sosial-politik transformasi dalam CEE (termasuk Rusia) dan juga demokrasi lama.

Kelayakan masuk

Sekolah tinggi / pendidikan menengah (atau lebih tinggi)

Tiada prasyarat untuk kursus ini. Kursus dan / atau kepentingan sejarah, politik, sosiologi atau rantau ini berguna sebelumnya.

Dokumen-dokumen kelayakan penyertaan diterima dalam bahasa berikut: Bahasa Inggeris.

Selalunya anda boleh mendapatkan transkrip yang sesuai dari sekolah anda. Jika ini tidak berlaku, anda perlu terjemahan rasmi bersama-sama dengan salinan yang disahkan daripada yang asal.

Keperluan bahasa

Bahasa Inggeris

Keperluan Lain

Sekurang-kurangnya 1 rujukan (s) perlu disediakan.

Surat motivasi perlu ditambah kepada permohonan anda.

Yuran kelas tambahan

$ 2,995.00 setiap program Diskaun digunakan jika menggabungkan memuat Crossroads I atau Jenayah dan Hukuman dengan Crossroads II.

Kos program termasuk tuisyen untuk kajian seperti yang digariskan, penginapan kongsi, bahan-bahan pra-berlepas, orientasi tempatan, kesihatan dan insurans kemalangan, mesyuarat ke lapangan terbang, program kebudayaan, dan sokongan dalam negara. Makan tengah hari yang dimasukkan PT dan semasa segmen perjalanan (jika berkenaan) Sarapan juga disediakan.

  • Yuran permohonan $ 50,00 satu kali
  • Mendepositkan $ 250,00 satu kali
Program taught in:
English

See 7 more programs offered by Collegium Civitas »

This course is Campus based
Start Date
Jun 2019
Duration
15 
Sepenuh masa
Price
2,995 USD
Yuran permohonan $ 50; Deposit $ 250
By locations
By date
Start Date
Jun 2019
Application deadline

Jun 2019

Location
Application deadline
End Date