HINGGA ENAM

Umum

Penerangan Program

Kursus Keenam Atas sesuai untuk pelajar Tahap 13 dan A2.

The Upper Sixth adalah tahun kedua kursus A-Level dua tahun, yang memuncak dengan serangkaian peperiksaan awam. Pelajar terus mempelajari kandungan spesifikasi dan menghabiskan banyak masa untuk mempraktikkan kertas masa lalu dan menyempurnakan teknik peperiksaan. Untuk menyokong pengajian mereka, para pelajar akan melakukan sesi belajar bebas setiap minggu untuk memastikan bahawa mereka menjalankan pembelajaran bebas yang mencukupi mengikut sasaran akademik dan set kerja mereka. Kursus Keenam Atas mempromosikan kemahiran kritikal seperti penaakulan, penyelidikan, dan pemikiran bebas.

Pembangunan peribadi adalah bahagian penting dalam kursus ini. Pelajar akan belajar mengenai pelbagai topik, termasuk, tetapi tidak terhad kepada, hidup sihat, mengurus kewangan, dan pengurusan tekanan. Melalui program Thinking into Character (TiC), pelajar digalakkan untuk mengubah corak pemikiran mereka untuk mengatasi halangan dan berjaya. Selain itu, kolej akan memperkenalkan pelajar kepada subjek kerjaya untuk membantu mereka mengenal pasti matlamat masa depan mereka dan, yang lebih penting, jalan untuk mencapainya.

SUBJEK

ART

BIOLOGI

PENGAJIAN PERNIAGAAN

KIMIA

EKONOMI

MATEMATIK

FIZIKAL

PSIKOLOGI

Mata pelajaran lain boleh didapati melalui rundingan: Sosiologi, Sejarah, Kesusasteraan Inggeris, Matematik Lanjutan, Kerajaan dan Politik. Penyediaan ICT dan topik sosial, moral, rohani, dan budaya akan dimasukkan ke dalam sukatan pelajaran.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2021

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Acorn House College offers an education that empowers each student to unlock and reach their potential. Acorn House College provides expert support programs helping students in applying to university ... Baca lebih lanjut

Acorn House College offers an education that empowers each student to unlock and reach their potential. Acorn House College provides expert support programs helping students in applying to university. Baca Ringkas