Baca keterangan rasmi

CCSS menjalankan program satu tahun yang amat cemerlang untuk pelajar GCSE. Kami menawarkan pelbagai mata pelajaran yang menyediakan pelajar dengan kurikulum yang pelbagai dan seimbang. Matematik, Bahasa Inggeris dan mata pelajaran sains adalah wajib pada kursus ini.

Pelajar biasanya mengambil masa antara lima dan tujuh mata pelajaran, bergantung kepada latar belakang mereka dan rancangan masa depan. Pendekatan ini memberikan pengalaman pelbagai disiplin akademik sebelum memilih mana mata pelajaran untuk mengkaji mengenai program A-level.

Peribadi, pendidikan sosial dan kesihatan (PSHE) adalah elemen penting dalam pendidikan untuk pelajar yang lebih muda kami dan ini ditenun dalam program GCSE itu.

Siapa yang memilih program GCSE di CCSS?

  • pelajar UK yang, selepas tamat Tahun 9 atau Tahun 10 di sekolah-sekolah tempatan merasakan bahawa mereka akan mendapat manfaat daripada saiz kelas kecil kami dan perhatian peribadi atau dari jarak subjek kami yang luas.
  • Pelajar yang keluarga merancang untuk berpindah ke Cambridge dan yang mendapatkan, peruntukan kejayaan fokus kelas pertama.
  • pelajar antarabangsa yang mahu bersedia untuk kursus A-Level.
  • Re-duduk pelajar yang belum dilakukan dan juga mereka berharap dan ingin mengambil semula GCSE untuk meningkatkan gred mereka dan mendapat asas yang kukuh untuk melanjutkan pelajaran.
  • Pelajar yang ingin membina kejayaan GCSE dengan cepat mendapat GCSE tambahan dalam mata pelajaran baru yang akan membuka pintu untuk masa depan yang cerah.

sokongan individu

Dengan saiz kelas purata enam, anda menerima sokongan individu kuat. Ketua kami GCSE mempunyai hubungan hebat dengan pelajar, anda akan bertemu setiap hari untuk menyimpan mata rapat pada kemajuan dan pencapaian anda.

kursus GCSE termasuk: Matematik, Kesusasteraan Inggeris, Bahasa Inggeris, Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua, Perancis, Geografi, Sejarah, Pengajian Perniagaan, Seni, Biologi, Kimia dan Fizik.

Program diajar dalam:
English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Cambridge Centre for Sixth-Form Studies »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
23,000 GBP
Yuran pengajian 2016-17
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2019
Tarikh tutup permohonan

Ogo 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date