Ielts

Infonet Institute

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ielts

Infonet Institute

Ini adalah program latihan intensif untuk persediaan IELTS dengan bahan dan pemberian. Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa atau IELTS , merupakan ujian antarabangsa untuk penguasaan bahasa Inggeris untuk penutur bahasa bukan bahasa Inggeris asli. Ia diuruskan bersama oleh Penilaian Bahasa Inggeris Cambridge, British Council dan Education IDP Pvt Ltd dan ditubuhkan pada tahun 1989. IELTS adalah salah satu ujian Bahasa Inggeris utama di dunia, yang lain adalah TOEFL, TOEIC dan OPI / OPIc.

Terdapat dua versi IELTS: Versi Akademik dan Versi Latihan Am :

  • Versi Akademik ini bertujuan untuk mereka yang ingin mendaftar di universiti dan institusi pengajian tinggi lain dan untuk profesional seperti doktor dan jururawat perubatan yang ingin belajar atau mengamalkan di negara berbahasa Inggeris.
  • Versi Latihan Am bertujuan untuk mereka yang merancang untuk menjalankan latihan bukan akademik atau untuk mendapatkan pengalaman kerja, atau untuk tujuan imigresen.

IELTS diterima oleh kebanyakan institusi akademik Australia, Kanada, Ireland, New Zealand dan Afrika Selatan, lebih 3,000 institusi akademik di Amerika Syarikat, dan pelbagai organisasi profesional di seluruh dunia. Ia juga merupakan syarat untuk imigresen ke Australia dan New Zealand. Di Kanada, IELTS, TEF atau CELPIP diterima oleh pihak berkuasa imigresen.

Tiada skor minimum diperlukan untuk lulus ujian. Keputusan IELTS atau Borang Laporan Ujian dikeluarkan kepada semua calon dengan skor dari "band 1" ("bukan pengguna") kepada "band 9" ("pengguna pakar") dan setiap institusi menetapkan ambang yang berbeza. Terdapat juga skor "band 0" bagi mereka yang tidak mencuba ujian. Institusi dinasihatkan untuk tidak mempertimbangkan laporan yang lebih tua daripada dua tahun untuk menjadi sah, melainkan pengguna membuktikan bahawa dia telah bekerja untuk mengekalkan tahapnya.

Pada tahun 2007, IELTS menguji lebih sejuta calon dalam tempoh 12 bulan tunggal untuk kali pertama, menjadikannya ujian Bahasa Inggeris yang paling popular di dunia untuk pendidikan tinggi dan imigresen. Dalam ujian teori yang dilakukan pada penutur asli bahasa Inggeris mesti menunjukkan 9.0 hasil dalam 100%. Walau bagaimanapun, keputusan ini tidak pernah dicapai.

Pada tahun 2009, 1.4 juta calon mengambil ujian IELTS di lebih 130 buah negara, pada tahun 2011 terdapat 1.7 juta calon manakala pada tahun 2012, 2 juta calon telah diuji.

Struktur ujian IELTS

Semua calon mesti melengkapkan empat Modul - Mendengar, Membaca, Menulis dan Bercakap - untuk mendapatkan skor band, yang ditunjukkan dalam Borang Laporan Ujian IELTS (TRF). Semua calon mengambil Modul Mendengarkan dan Bercakap yang sama, manakala Modul Pembacaan dan Penulisan berbeza bergantung kepada sama ada calon mengambil Akademik atau Amalan Latihan Am Ujian.

Mendengar

Modul ini terdiri daripada empat bahagian kesukaran yang semakin meningkat. Butuh 40 minit: 30 - untuk ujian, ditambah 10 untuk memindahkan jawapan kepada helaian jawapan. Setiap bahagian, yang boleh sama ada monolog atau dialog, bermula dengan pengenalan ringkas memberitahu calon-calon tentang keadaan dan penceramah. Kemudian mereka mempunyai masa untuk melihat soalan-soalan. Tiga bahagian pertama mempunyai rehat di tengah yang membolehkan calon melihat soalan-soalan yang tinggal. Setiap seksyen hanya didengar sekali sahaja. Pada akhir bahagian ini pelajar diberi masa 10 minit untuk memindahkan jawapan mereka kepada kertas jawapan. Jawapan harus betul dari segi tatabahasa termasuk huruf besar untuk negara, jalan, nama dan tempat.

Reading

Dalam modul akademik ujian bacaan terdiri daripada tiga bahagian, dengan 3 teks biasanya diikuti oleh 13 atau 14 soalan untuk sejumlah 40 soalan secara keseluruhan. Ujian Umum juga mempunyai 3 bahagian. Walau bagaimanapun, teks-teks itu lebih pendek, jadi terdapat sehingga 5 teks untuk dibaca.

Menulis

Dalam modul Akademik, terdapat dua tugas: Calon Tugas 1 menerangkan gambarajah, graf, proses atau carta, dan dalam Tugas 2 mereka bertindak balas terhadap hujah. Dalam modul Latihan Am, terdapat juga dua tugas: dalam Tugas 1 calon menulis surat atau menjelaskan keadaan, dan dalam Tugas 2 mereka menulis sebuah esei.

bercakap

Ujian bercakap mengandungi tiga bahagian. Bahagian pertama mengambil bentuk wawancara di mana calon boleh ditanya mengenai hobi, minat, alasan untuk mengambil peperiksaan IELTS serta topik umum lain seperti pakaian, masa lapang, komputer dan internet atau keluarga. Di bahagian kedua calon diberi buku tajuk topik dan kemudian mempunyai satu minit untuk menyediakan selepasnya mereka mesti bercakap tentang topik yang diberikan. Bahagian ketiga melibatkan perbincangan antara pemeriksa dan calon, secara amnya mengenai soalan yang berkaitan dengan tema yang mereka telah bicarakan dalam bahagian 2. Bahagian terakhir ini lebih abstrak, dan, oleh itu, biasanya dianggap paling sukar.

TEMPOH

Tempoh ujian total adalah sekitar 2 jam dan 55 minit untuk modul Mendengar, Membaca dan Menulis.

  • Mendengarkan: 40 minit, 30 minit yang mana rakaman dimainkan di tengah-tengah dan tambahan 10 minit untuk memindahkan jawapan ke lembaran jawapan OMR.
  • Membaca: 60 minit.
  • Menulis: 60 minit.
  • Cuti: 10 minit atau lebih
  • Bercakap: 11-15 minit.

(Nota: Tiada masa tambahan diberikan untuk pemindahan jawapan dalam modul Membaca dan Menulis) Tiga modul pertama - Mendengar, Membaca dan Menulis (sentiasa dalam urutan) - selesai dalam satu hari, dan sebenarnya diambil tanpa memecah masuk antara. Modul Bercakap boleh diambil, mengikut budi bicara pusat ujian, dalam tempoh tujuh hari sebelum atau selepas Modul yang lain. Ujian ini direka untuk merangkumi pelbagai kebolehan dari pengguna bukan pengguna yang pakar.

Jurulatih Inggeris - Tempoh : 24 jam

Yuran Kursus : AED 1500

Bahan Kursus : Sesi Praktik Buku dengan Borang Ilustrasi

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
24 
Sepenuh masa
Price
Harga
1,500 AED
Locations
Emiriah Arab Bersatu - Dubai, Dubai
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
Emiriah Arab Bersatu - Dubai, Dubai
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat