Read the Official Description

Yang program ijazah AP Kimia dan Biotechnical Sains merupakan program sepenuh masa Pendidikan Tinggi 2½ tahun yang layak graduan kita untuk fungsi-fungsi utama dalam beberapa perdagangan dan industri. Kawasan biasa kerja termasuk makmal kawalan dan penyelidikan dan pembangunan makmal dalam sektor pembuatan, dan di universiti dan institusi penyelidikan yang lain.

Graduan kami, kimia dan penganalisis Biotechnical, adalah layak untuk merancang, mengurus dan melaksanakan kerja-kerja analisis dan keputusan dalam kedua-dua kawasan kimia dan Biotechnical.

Program ini adalah teori berasaskan dan tugas-berorientasikan, iaitu ia bertujuan untuk melayakkan pelajar dapat menyelesaikan masalah praktikal dengan secara analitikal. Teori sentiasa disasarkan kepada aplikasi praktikal dalam industri. Satu program selesai memberikan akses kepada dan kredit untuk melanjutkan pelajaran di Denmark dan juga di peringkat antarabangsa.

Syarat Kemasukan

Dalam usaha untuk diterima masuk ke program ini, anda mesti mempunyai kelayakan terutama yang baik dan didokumenkan dalam:

Bahasa Inggeris

Semua pemohon antarabangsa mesti memegang sijil yang menunjukkan kelayakan yang mencukupi dalam bahasa Inggeris di peringkat atas setanding dengan tahap Bahasa Inggeris B peperiksaan menengah atas Denmark.

Selain itu, mereka perlu lulus ujian yang diluluskan di peringkat antarabangsa. Kami menerima ujian ini dengan skor minimum yang berikut:

 • IELTS 6.0
 • TOEFL Internet berasaskan: 80
 • TOEFL Paper berdasarkan: 550
 • Ujian Cambridge: CAE A, B atau C
 • Ujian Penempatan Oxford: 140 (min 70 di setiap bahagian.)
 • Oxford Online Penempatan ujian: B2 (min 70 di setiap bahagian.) (Ditawarkan di Business Academy Aarhus)

Bagi pemohon bukan EU kami hanya menerima IELTS dan TOEFL.

penutur asli Bahasa Inggeris dan pemohon dengan pintu masuk peperiksaan Nordic (termasuk pemohon dengan peperiksaan kelayakan dari Amerika Syarikat, Kanada, Australia, New Zealand, Great Britain, Scotland atau Ireland) adalah dikecualikan daripada ujian Bahasa Inggeris. Sila ambil perhatian bahawa pemohon dengan peperiksaan kelayakan dari semua negara lain (termasuk Afrika dan negara-negara Asia, di mana bahasa pengantar adalah Bahasa Inggeris) perlu mengemukakan ujian.

Jika anda mempunyai pintu masuk peperiksaan Denmark bahasa (atau peperiksaan pintu masuk Nordic), anda mesti mempunyai sekurang-kurangnya Bahasa Inggeris B atau yang setaraf.

MATEMATIK

Matematik di Denmark C-peringkat. Ini bermakna pemohon antarabangsa perlu mempunyai matematik untuk sekurang-kurangnya 125 jam (kelas kurang daripada 60 minit, mesti ditukar kepada jam keseluruhan) dalam tempoh tiga tahun terakhir pendidikan menengah atas mereka.

kimia

Kimia di Denmark C-peringkat. Ini bermakna pemohon antarabangsa perlu mempunyai kimia untuk sekurang-kurangnya 75 jam (kelas kurang daripada 60 minit, mesti ditukar kepada jam keseluruhan) dalam tempoh tiga tahun terakhir pendidikan menengah atas mereka.

Pilihan kerjaya

Kimia dan Sains Biotechnical

Kimia dan Biotechnical Penganalisis dicari oleh industri makanan, syarikat-syarikat alam sekitar, untuk jaminan kualiti produk, oleh industri perubatan, bagi penyelidikan di universiti dan untuk projek-projek pembangunan di syarikat swasta.

Sebagai penganalisis bahan kimia dan Biotechnical anda akan dapat untuk bekerja dengan pelbagai tugas. Sebagai contoh dalam:

 • industri makanan termasuk kilang bir, tenusu dan rumah penyembelihan
 • Industri farmaseutikal
 • industri kimia
 • Tekstil, industri cat dan plastik
 • Warna dan kosmetik industri
 • syarikat bioteknologi
 • pihak berkuasa keselamatan makanan atau penyelidikan makanan makmal di sebuah universiti
Program taught in:
English

See 2 more programs offered by Business Academy Aarhus »

This course is Campus based
Start Date
Ogos. 2019
Duration
30 
Sepenuh masa
Deadline
Permintaan Maklumat
for all international students
By locations
By date
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Permintaan Maklumat
for all international students

Ogos. 2019

Location
Application deadline
Permintaan Maklumat
for all international students
End Date