Ijazah bersekutu dalam ketagihan kaunseling

Western Iowa Tech Community College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ijazah bersekutu dalam ketagihan kaunseling

Western Iowa Tech Community College

Program Ketagihan Counseling ialah program pemindahan yang boleh diteruskan di sebuah institusi empat tahun sebagai sebahagian daripada ijazah sarjana muda. Adalah penting untuk berunding dengan penasihat anda seperti yang anda mengambil kursus untuk memastikan mereka memenuhi syarat-syarat di institusi empat tahun yang anda ingin memindahkan. keperluan akademik: Semua kursus dalam program ini perlu menjadi gred C (70 peratus) atau lebih baik. Tidak lebih daripada 50 peratus daripada semua kursus mungkin melalui pembelajaran jarak jauh (dalam talian, surat-menyurat).

Gambaran Keseluruhan Program dan Peluang: Apabila berjaya menyempurnakan program dua tahun ini, pelajar dianugerahkan Ahli Bersekutu Sastera (AA). Program itu dilaksanakan susulan landasan pendidikan yang ditetapkan untuk menjadi Alkohol dan Dadah Kaunselor Bertauliah (CADC) di negeri Iowa. Selain komponen pendidikan, pelajar mesti menyempurnakan 1000 jam jam pengalaman diselia dalam penyalahgunaan bahan kaunseling dan lulus peperiksaan pensijilan yang ditadbir melalui Iowa Lembaga Substance Abuse pensijilan (http://www.iowabc.org/).

Dalam usaha untuk pengalaman untuk mengira ke arah pensijilan, waktu mesti disiapkan tidak lebih daripada tiga tahun selepas mengambil peperiksaan pensijilan. kaunselor penagihan boleh bekerja di kemudahan berlesen yang menyediakan dadah dan alkohol pemulihan dan perkhidmatan kesihatan mental. Dengan pendidikan dan pengalaman tambahan, individu boleh meneruskan kerjaya seperti pekerja dilesenkan klinikal sosial, kaunselor kesihatan mental, kimia pergantungan kaunselor, ahli terapi klinikal, disahkan ketagihan terapi dadah, dan / atau pekerja sosial (MSW).

Sebanyak 65 peratus daripada mereka yang mempunyai alkohol dan kebergantungan dadah lain mengalami gangguan kesihatan mental bersama yang berlaku (Hazeldon pub. 2008). Istilah bersama berlaku gangguan telah menggantikan diagnosis jangka dual apabila menentukan individu yang mempunyai sekurang-kurangnya satu gangguan bahan pergantungan di hadapan sekurang-kurangnya satu gangguan mental utama, termasuk kemurungan utama, gangguan bipolar, atau gangguan psikotik skizofrenia seperti itu. Bidang kaunseling penyalahgunaan dadah adalah kawasan kerjaya yang dijangka berkembang dalam peluang pekerjaan sebanyak 34 peratus dalam tempoh beberapa tahun akan datang.

witcc102

Kerjaya yang berkaitan

  • Penyalahgunaan Bahan dan Behavioral Disorder Counselor
  • Mental Health Counselor
  • Kesihatan Mental dan Pekerja Sosial Penyalahgunaan Bahan
  • Perkhidmatan Manusia Sosial dan Penolong
This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
11,200 USD
Locations
Amerika Syarikat - Sioux City, Iowa
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Sioux City, Iowa
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat