Ijazah bersekutu dalam perhutanan / sumber asli

Umum

Penerangan Program

BERSEKUTU SAINS PERHUTANAN PENEKANAN

Ijazah Sarjana Sains, dengan penekanan dalam Perhutanan, menyediakan pelajar dengan pengantar ilmu teknikal dan saintifik yang berkaitan dengan bidang perhutanan dan pengurusan hutan. Kumpulan ini memenuhi keperluan untuk ijazah Sarjana Sains dan juga memenuhi keperluan bahagian yang lebih rendah di Oregon State University (OSU) untuk ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perhutanan. Terdapat perjanjian artikulasi yang ditandatangani dengan Jabatan Perhutanan di Oregon State University yang membolehkan pelajar yang menyelesaikan ijazah AS ini dan dua kursus tambahan untuk memasuki OSU sebagai junior dalam program Perhutanan. Di luar keperluan gelar AS, para pelajar perlu mengambil kursus Biologi Hutan (FOR 240) dari OSU yang boleh dilakukan secara dalam talian. Di samping itu, pelajar perlu mengambil kursus Fizik yang bukan berasaskan kalkulus. Pada masa ini, SWOCC tidak menawarkan kursus itu.

Bidang perhutanan dijangka mempunyai banyak peluang kerjaya yang akan muncul dalam dekad yang akan datang apabila ramai profesional kehutanan dan sumber asli bersara dalam beberapa tahun akan datang. Sekiranya anda menikmati kerja di luar rumah dan ingin mempunyai kerjaya yang memberi tumpuan kepada pengurusan tanah hutan berharga kami untuk memulihara dan melindungi sumber serta menghasilkan produk berharga untuk masyarakat, ini adalah masa yang sangat baik untuk mempertimbangkan tahap ini.

perhutanan

HASIL PEMBELAJARAN PELAJAR PROGRAM

Apabila berjaya menyelesaikan program ini pelajar akan dapat: • Mengintegrasikan kemahiran bidang teknikal dengan kemahiran analisis untuk mengenal pasti cabaran pengurusan hutan penting dan mengenal pasti penyelesaian yang berpotensi untuk masalah ini.

• Menjelaskan dan membincangkan isu semasa penting, dan komponen sosial dan politik pengurusan hutan di Amerika Syarikat dan negara-negara lain.

• Menunjukkan kemahiran asas dalam kaji selidik hutan, pengurusan rekreasi, sains tanah, penginderaan jarak jauh, sistem maklumat geografi, dan aplikasi spreadsheet.

• Kenal pasti spesies pokok penting di Barat Laut Pasifik.

Keperluan Pengijazahan

Pelajar mesti melengkapkan sekurang-kurangnya 90 jam kredit dengan purata Gred Point Average (GPA) 2.0 atau lebih baik. Semua kursus dalam program ini mesti diselesaikan dengan 'C' atau lebih baik. Dua puluh empat (24) kredit mesti diselesaikan di SWOCC sebelum ijazah AS diberikan.

Program ijazah ini juga boleh memenuhi keperluan AA / OT.

Kursus yang bersifat pembangunan, yang dirancang untuk menyediakan pelajar untuk kursus pemindahan kolej, tidak terpakai untuk ijazah ini.

Lengkapkan proses permohonan pengijazahan satu tempoh sebelum tempoh penyelesaian (contohnya, graduan jangka musim bunga mesti terpakai semasa musim sejuk).

BERSEKUTU SAINS NATURAL RESOURCES PENEKANAN

Program Sumber Asli menyediakan pelajar dengan pengenalan pengetahuan teknikal dan saintifik yang berkaitan dengan dasar dan pengurusan sumber semula jadi. Pelajar akan mendapat persediaan untuk karier dalam perancangan sumber alam, pengurusan, pemuliharaan dan pendidikan dengan agensi kerajaan, pertubuhan bukan kerajaan dan dalam bidang pendidikan.

SWOCC kini mempunyai perjanjian articulation formal dengan Oregon State University untuk memadankan Ijazah Sarjana Sains Sumber Asli Associate dengan program gelar Sarjana Sains Sumber Asli mereka, yang memberi tumpuan kepada pilihan Pengurusan Air Larian OSU. Pelajar yang melengkapkan tahap AS dengan penekanan Sumber Asli di SWOCC akan berpuas hati majoriti majoriti kursus bahagian rendah yang diperlukan di OSU dalam gelaran Sumber Asli mereka dengan pilihan Pengurusan Watershed.

Berikutan penyempurnaan ijazah Sumber Daya Sumber Asli AS di SWOCC, pelajar itu akan dipindahkan ke OSU dengan 90 atau lebih jam kredit (sehingga 124 boleh dipindahkan). Kursus-kursus ini, semuanya akan diartikan dari SWOCC ke OSU menerusi perjanjian artikulasi yang telah disediakan. Pelajar akan berpindah ke OSU dan mempunyai kedudukan Junior dengan hanya (1) bahagian atas Sintesis dan keperluan WIC dari Inti Baccalaureate yang akan kekal selesai (semua kategori Kemahiran, Perspektif dan DPD telah berjaya diselesaikan), dan (2) kebanyakan kursus bahagian atas dikaitkan dengan program ijazah Sumber Asli.

Templat kurikulum di halaman berikutnya menyenaraikan kursus yang diperlukan untuk ijazah AS, yang semuanya memenuhi kursus yang diperlukan di OSU dalam program itu, dan juga menyenaraikan kursus tambahan yang dapat diambil ketika di SWOCC yang juga diperlukan di OSU untuk Ijazah Sumber Asli dengan pilihan pengurusan Watershed. Dengan kelas-kelas yang diambil di SWOCC, seorang pelajar boleh memasuki OSU dekat dengan status junior penuh dalam program gelar sarjana pilihan Sumber Asli.

NS

HASIL PEMBELAJARAN PELAJAR PROGRAM

Apabila berjaya menyelesaikan program ini pelajar akan dapat: • Mengintegrasikan kemahiran "bidang" teknikal dengan kemahiran analisis untuk mengenal pasti masalah sumber semula jadi yang penting dan mula mengenal pasti penyelesaian yang berkesan untuk masalah ini.

• Memperoleh pengetahuan tentang pelbagai isu sumber alam, komponen sosial dan politik pengurusan sumber.

• Bekerjasama dengan pakar dalam pelbagai bidang sumber semula jadi.

• Memohon prinsip dan amalan pengurusan aliran sungai ke isu-isu sumber asli dan masalah untuk membangunkan rancangan dan penyelesaian.

Keperluan Pengijazahan

Pelajar mesti melengkapkan sekurang-kurangnya 103 jam kredit dengan purata Gred Point Average (GPA) 2.0 atau lebih baik. Semua kursus dalam program ini mesti diselesaikan dengan 'C' atau lebih baik. Dua puluh empat (24) kredit mesti diselesaikan di Southwestern sebelum ijazah AS diberikan.

Kursus yang bersifat pembangunan, yang dirancang untuk menyediakan pelajar untuk kursus pemindahan kolej, tidak terpakai untuk ijazah ini.

Lengkapkan proses permohonan pengijazahan satu tempoh sebelum tempoh penyelesaian (contohnya, graduan jangka musim bunga mesti terpakai semasa musim sejuk).

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Southwestern Oregon Community College is a state, fully accredited, two-year community college that prepares international students to succeed in their education while embracing American culture fully ... Baca lebih lanjut

Southwestern Oregon Community College is a state, fully accredited, two-year community college that prepares international students to succeed in their education while embracing American culture fully in a vibrant community. Baca Ringkas