Ijazah bersekutu dalam perniagaan

Umum

Penerangan Program

The Associate of Science / Business Transfer Oregon (ASOT-BUS) adalah ijazah yang bertujuan untuk mempersiapkan pelajar untuk dipindahkan ke dalam program bisnes baccalaureate di institusi Oregon University System (OUS). Pelajar yang menerima ijazah ini akan memenuhi semua keperluan pendidikan umum di peringkat rendah bagi program ijazah sarjana muda institusi tersebut.

Pelajar yang memindahkan dengan ijazah ini akan mempunyai kedudukan junior untuk tujuan pendaftaran. Kemasukan ke sekolah / program perniagaan mana-mana institusi OUS tidak dijamin setelah selesai gelaran ASOT-BUS.

Adalah sangat disyorkan bahawa pelajar mengkaji semula senarai prasyarat dan cadangan spesifik universiti dan menghubungi sekolah / program perniagaan institusi OUS yang tertentu pada awal tahun program ASOTBUS mereka di Southwestern untuk dimaklumkan mengenai keperluan dan prosedur tambahan untuk pertimbangan kemasukan ke Institusi OUS dan sekolah / program perniagaan.

Keperluan Pengijazahan

Lengkapkan sekurang-kurangnya 90 jam kredit dan semua kursus mesti diluluskan dengan gred 'C' atau lebih baik. Pelajar mesti mempunyai IPK kumulatif minimum 2.0 atau lebih baik. Dua puluh empat (24) kredit mesti diselesaikan di Southwestern sebelum mendapat gelaran ASOT-BUS.

Berhasil menyelesaikan perkara berikut: Kursus (kecuali kredit elektif) mesti dipilih dari senarai kursus yang diluluskan untuk ASOT-BUS, lihat halaman 23. Senarai ini boleh didapati di halaman berikut dan di Kemasukan, Pusat Punggung Pelajar, Program Sokongan Pendidikan dan Perkhidmatan (ESPS) atau dari penasihat program.

Pelajar boleh mengambil kursus peringkat kolej yang akan membawa jumlah kredit kepada 90 jam suku termasuk 12 kredit kursus Kanan dan Pendidikan Teknikal yang ditetapkan oleh kolej. Maksimum sembilan (9) kredit PE185 boleh digunakan untuk gelaran ASOT-BUS.

Kursus yang bersifat pembangunan, yang dirancang untuk menyediakan pelajar untuk kursus pemindahan kolej, tidak terpakai untuk ijazah ini.

Lengkapkan proses permohonan pengijazahan satu tempoh sebelum tempoh penyelesaian (contohnya, graduan jangka musim bunga mesti terpakai semasa musim sejuk).

UNIVERSITY - Prasyarat KHUSUS DAN CADANGAN

Oregon University Timur: Penulisan Laporan Teknikal WR227; Kursus Hukum Bisnis untuk ASOTBUS diperlukan.

Oregon Institute of Technology: Kursus Hukum Bisnis untuk ASOT-BUS diperlukan. Cadangan: PSY201 Psikologi, Prinsip Pengurusan BUS215 (BAS206), Prinsip Pemasaran BUS223.

Oregon State University: BA276 Pengenalan kepada Inferensi Statistik, BA302 Pengurusan Proses Perniagaan, Pengenalan BA260 Keusahawanan, MTH241 Kalkulus untuk Biologi / Pengurusan / Sains Sosial, MTH245 Matematik untuk Biologi / Pengurusan / Sains Sosial, Kursus Perniagaan Perniagaan untuk ASOT-BUS diperlukan. Cadangan: Kursus Ceramah Kritikal Bercakap atau Argumen seperti COMM111 atau COMM114. Kursus Aplikasi Komputer harus menekankan kandungan spreadsheet. Tidak semua kolej komuniti mempunyai kesamaan langsung kepada semua keperluan OSB PreBusiness. Untuk maklumat lanjut, rujuk jadual artikulasi di laman web OSU: http://oregonstate.edu/admissions/main/courseequivalencies-southwestern-ore-comm-college.

Portland State University: Fundamental Pengkomputeran CS106 II; BA205 Komunikasi Perniagaan Menggunakan Teknologi; STAT244 Pengenalan Kebarangkalian dan Statistik II; IPK Umum Bercakap COMM220: 3.0 pemindahan keseluruhan. Minimum 'C' atau lebih baik pada kursus pra-perniagaan. Terdapat peraturan pengecualian GPA, untuk maklumat lanjut, sila hubungi Pusat Pentadbiran Perniagaan (SBA) di PSU secara langsung. Semua pelajar mesti dimasukkan ke SBA untuk menyelesaikan ijazahnya.

Universiti Oregon Selatan: BA226 Undang-undang Perniagaan, BA282 Statistik Perniagaan Gunaan. IPK: 2.0 keseluruhan dan 2.5 dalam semua kursus perniagaan. Di samping itu, pelajar mesti melengkapkan semua kelas kelas rendah yang diperlukan dengan gred 'C-,' tidak kira di mana kelas itu diambil. Pelajar mesti memohon kemasukan ke Sekolah / Program Perniagaan.

University of Oregon: BA240 Mengurus Maklumat Perniagaan: Perisian Aplikasi Perniagaan; MTH241, MTH242 Kalkulus untuk Perniagaan dan Sains Sosial I, II; MTH243 (dan MTH244 jika diperlukan untuk kesetaraan UO. Sila rujuk penasihat.) Keperluan multikultural; IPK: 2.90 keseluruhan dan 2.75 teras utama perniagaan; pelajar mesti memohon kemasukan ke Sekolah / Program Perniagaan. Proses permohonan termasuk penilaian penulisan.

Western Oregon University: Kursus Undang-undang Perniagaan ASOT-BUS diperlukan seperti MTH241 dan MTH243.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Southwestern Oregon Community College is a state, fully accredited, two-year community college that prepares international students to succeed in their education while embracing American culture fully ... Baca lebih lanjut

Southwestern Oregon Community College is a state, fully accredited, two-year community college that prepares international students to succeed in their education while embracing American culture fully in a vibrant community. Baca Ringkas