Ijazah bersekutu dalam seni bina

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Manusia telah mereka bentuk dan membina struktur kekal selama kira-kira dua belas ribu tahun, dan struktur ini telah menguasai persekitaran yang kebanyakan orang menghuni. Arkitek menghadapi satu cabaran yang menarik: untuk memahami keperluan kadang-kadang bersaing individu dan kumpulan, keperluan untuk melindungi alam semula jadi kita, keperluan teknikal bangunan dan struktur, peranan ekonomi, dan kepentingan mereka bentuk projek-projek yang bukan sahaja memenuhi keperluan yang boleh diukur tetapi ia juga memberi inspirasi dan menggembirakan kami.

Pada abad ke dua puluh satu, nilai reka bentuk hijau / lestari ini menjadi lebih dan lebih jelas dan merupakan bahagian penting dalam kurikulum. Kami juga menawarkan kelas kaya dalam reka bentuk seni bina, penggubalan dan persembahan, seni bina sebagai profesion, reka bentuk bantuan komputer, dan sejarah seni bina. Kursus dalam seni bina Jabatan direka untuk berkhidmat kepada pelajar yang berminat untuk berpindah ke sekolah lain seni bina dengan memberi mereka asas yang kukuh dalam pemikiran kritikal dan pengetahuan asas disiplin, untuk menawarkan pilihan yang berdarjah dua tahun bagi mereka yang ingin untuk mencapai asas yang kukuh pengetahuan dan kemahiran untuk kerja-kerja dalam bidang seni bina atau bidang yang berkaitan dan menyediakan peluang pembelajaran kepada mereka yang minat dalam seni bina yang diarahkan ke arah lebih matlamat kerjaya peribadi dan bukannya.

Pilihan kerjaya

Architect, Architectural Designer, Architectural Illustrator, Architectural Model Maker, Architectural Produk Developer, Architectural Spesifikasi Writer, Pengurus Pembinaan, Pengarah / Pentadbir Firma seni bina, Architect Interior Designer Landscape, Profesor Seni Bina, Penyelidik, Jurutera Struktur, Teater Set Designer, Urban Perancang.

Transfer

Pelajar merancang untuk memindahkan kepada institusi empat tahun perlu melengkapkan bahagian yang lebih rendah keperluan utama dan corak pendidikan umum bagi institusi pemindahan yang sesuai dan utama. Syarat-syarat utama yang tepat bagi institusi UC dan CSU boleh didapati di www.assist.org. Sila lihat kaunselor untuk maklumat lanjut sebagai keperluan kurikulum mungkin berbeza-beza di kalangan universiti pemindahan.

AS di Architecture

Program ijazah bersekutu dalam Architecture direka untuk menyediakan pelajar untuk bekerja dalam seni bina, penggubalan seni bina dan ilustrasi, pembinaan, dan bidang-bidang lain di mana pengetahuan sejarah seni bina, reka bentuk, dan komunikasi adalah berguna. Sesetengah kursus boleh didapati dalam talian tanpa di kampus kehadiran diperlukan.

Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Established in 1926, the College of Marin is one of 113 public community colleges in California. There are two campuses to serve you in beautiful Marin County. The Kentfield Campus is located approxim ... Baca lebih lanjut

Established in 1926, the College of Marin is one of 113 public community colleges in California. There are two campuses to serve you in beautiful Marin County. The Kentfield Campus is located approximately 11 minutes north of the Golden Gate Bridge at 835 College Avenue in Kentfield. The Indian Valley Campus is located minutes away on a spectacular 333 acre site on Ignacio Boulevard in Novato, CA. Baca Ringkas
Kentfield , Novato + 1 Lagi Kurang