Read the Official Description

Program fesyen menyediakan pelajar untuk pekerjaan dalam bidang reka bentuk dan pengeluaran atau merchandising dan menyediakan peluang peningkatan untuk kakitangan yang sedang bekerja. Apabila menamatkan keperluan ijazah atau sijil, pelajar mendapat kecekapan dalam pakaian, pembinaan, ilustrasi fesyen, pembuatan corak, draping, reka bentuk fesyen bantuan komputer, dan pembuatan. Pelajar yang melengkapkan keperluan untuk pilihan merchandising juga akan mendapat kecekapan dalam teknik persembahan, perancangan, promosi, koordinasi fesyen, pengiklanan dan jualan. Kecekapan akan dinilai oleh portfolio dan pameran pakaian dan pakaian pakaian asal. Pelajar boleh mengharapkan memasuki industri sebagai pembantu reka bentuk, juruteknik pakaian, perunding fesyen, stylist, pembuat corak peringkat kemasukan, pembantu kawalan kualiti, penolong peniaga, atau rakan jualan.

fesyen

PERNYATAAN MISI JABATAN PERKHIDMATAN

Jabatan Fesyen Kolej El Camino adalah program yang penting dalam Bahagian Industri dan Teknologi. Matlamat utama kami adalah kejayaan pelajar. Kami berusaha untuk mencapai matlamat-matlamat berikut: Menyediakan pendidikan untuk pelajar untuk kedudukan peringkat kemasukan dalam reka bentuk fesyen, barang dagangan fesyen dan / atau bidang yang berkaitan melalui program sijil dan ijazah bersekutu Untuk menyokong dan menyediakan pelajar untuk pindah ke kolej dan universiti untuk mendapatkan ijazah sarjana muda Dalam bidang reka bentuk fesyen, barang dagangan fesyen, dan / atau bidang yang berkaitan. Menyediakan program dan pengalaman yang memberi pelajar ke arah pembelajaran yang bersesuaian, memupuk profesionalisme, dan mewujudkan hubungan dalam komuniti perniagaan, termasuk rangkaian dan latihan. Untuk menggalakkan kerja berpasukan, Dan kesedaran pelajar mengenai industri fesyen yang berubah, global dan pantas melalui kelab kampus, "Kelab Fesyen Tailor Made."

Daerah Kolej Komuniti El Camino berkomitmen untuk menyediakan peluang yang sama di mana tidak ada orang yang diskriminasi atas dasar asal kebangsaan, agama, umur, jantina (termasuk gangguan seksual), bangsa, warna, jantina, kecacatan fizikal atau mental, atau Pembalasan.

TENTANG FASHION & TEKNOLOGI YANG BERKAITAN

Fesyen & Teknologi Berkaitan Kolej El Camino adalah sebahagian daripada Bahagian Industri & Teknologi. Kami terletak di Bangunan Seni Teknikal, di sebelah barat North kampus kuliah. Anda boleh mengambil pintu masuk Pantai Manhattan di Jalan Lemoli untuk ke Bangunan Seni Teknikal.

SEJARAH

Jabatan fesyen El Camino College telah mengubah banyak pelajarnya menjadi pereka, pengilang dan pengusaha yang berjaya sepanjang 50 tahun yang lalu.

Beberapa pelajar yang paling mengesankan dan berjaya telah mendapat karier dalam pelbagai bidang reka bentuk. Naomi Rodriguez seorang bekas pelajar, Pereka Kostum untuk Anugerah Akademi yang memenangi filem pendek "Visas & Virtues", kini menjadi Kostumer Hiburan Hiburan untuk salah satu taman tema utama dunia "Disneyland." Tenaya Barrios, Pereka Teknikal untuk Syarikat Disney : Bahagian Wanita dan Kostum Belia. Eden Clark Coblenz, Costumer; Margaret Islander, pengasas Sekolah Seni Fesyen Margaret Islander; Dan Nina Blanchard, pengasas Badan Pemodelan Blanchard dan pengarang "Lihat" dan "Pandang". Pengalaman mereka di El Camino College sudah pasti membantu melancarkan impian dan merealisasikan matlamat mereka.

El Camino College memulakan pameran fesyen pertamanya lebih dari 24 tahun yang lalu, bukan hanya untuk mempamerkan pelajar fesyen kami, tetapi memberi inspirasi kepada pelajar serta memperluas cakrawala mereka. Kolej ini membawakan pelajar "Shining Stars" dari sekolah menengah sekitar yang memasuki reka bentuk mereka sendiri dalam pameran itu. Kelas Pengeluaran Fesyen menghasilkan pertunjukan sebagai sebuah perbadanan di mana para pegawai dan ahli jawatankuasa dipilih. Belanjawan dilantik untuk pengiklanan dan promosi pertunjukan, model dilatih dan disektor, dan reka bentuk pelajar pakaian ditentukan. Club Designing Minds and Club Club menyediakan sumbangan tambahan. Kesemua hasil yang dibangkitkan akan dibawa ke pertunjukan fesyen tahun depan, biasiswa pelajar, dan peralatan untuk jabatan fesyen. Pendidikan hands-on ini disempurnakan dalam malam perayaan keseronokan dan fesyen yang mempamerkan kebanggaan El Camino ke kampus dan komuniti.

Program taught in:
English

See 3 more programs offered by El Camino College »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019