Read the Official Description

Adakah anda mempunyai bakat untuk bekerja dengan nombor dan menyusun maklumat? Permintaan untuk profesional Perakaunan mahir dalam tenaga kerja terus meningkat sebagai majikan mendapatkan individu yang mempunyai kemahiran yang kuat dan kecekapan kewangan. Kolej Goodwin akan menyediakan anda untuk memenuhi keperluan mereka dan mengambil tempat anda sebagai pekerja yang dihargai.

Dalam program ijazah bersekutu berorientasikan kerjaya kami dalam Perakaunan, anda akan belajar untuk menguruskan operasi simpan kira dan perakaunan peringkat rendah dalam organisasi untuk keuntungan dan bukan untuk keuntungan. Anda akan mendapat pengalaman memasuki transaksi, menyesuaikan diri, dan menutup penyertaan ke dalam sistem perakaunan; siasatan percanggahan imbangan duga; menguruskan gaji; dan menyediakan laporan kewangan.

Sebagai perakaunan profesional, Anda akan menyusun, menganalisis, merumuskan, dan melaporkan data kewangan melalui pengetahuan dan pengaplikasian konsep perakaunan dan prinsip-prinsip. Anda akan mengukuhkan kemahiran kritikal-pemikiran dan penyelesaian masalah anda dengan mengenal pasti, mengumpul, mengukur, dan meringkaskan data kewangan. Anda akan belajar untuk menyepadukan dan menggunakan kemahiran teknologi untuk perakaunan dan perniagaan masalah; meningkatkan kesedaran mengenai isu-isu profesional dan etika yang dihadapi oleh industri perakaunan; dan membuat laporan kewangan profesional dan analisis untuk pengguna maklumat perakaunan.

Setelah tamat ijazah bersekutu dalam program Perakaunan, anda akan bersedia untuk menduduki pensijilan profesional dalam simpan kira, QuickBooks, dan Microsoft Excel.

Program kami boleh menyediakan anda untuk bekerja dalam pelbagai tetapan sebagai:

 • Bookkeeper
 • Penolong perakaunan
 • Payroll Professional

Perakaunan Hasil Program

Apabila berjaya menyempurnakan semua keperluan program perakaunan, graduan akan dapat:

 • Menyusun, menganalisis, merumuskan dan melaporkan data kewangan, dengan cara yang beretika, melalui pengetahuan dan pengaplikasian konsep perakaunan dan prinsip-prinsip.
 • Membina pemikiran dan kemahiran menyelesaikan masalah kritikal dengan mengenal pasti, mengumpul, mengukur dan meringkaskan data kewangan.
 • Mengintegrasikan dan menggunakan kemahiran teknologi untuk perakaunan dan perniagaan masalah.
 • Membangunkan kesedaran isu-isu profesional dan etika yang dihadapi oleh industri perakaunan.
 • Buat laporan kewangan profesional dan analisis untuk pengguna maklumat perakaunan.
 • Mencapai pensijilan profesional dalam simpan kira, QuickBooks dan Microsoft Excel.

Ijazah Perakaunan fleksibel

Anda berhak mendapat sebuah kolej yang menawarkan kelas mengikut jadual anda. Pada Goodwin, anda akan mendapati kali kelas yang dimuatkan ke dalam jadual anda dan memenuhi keperluan anda. Tidak seperti banyak program ijazah perakaunan yang lain, di Goodwin, kita semua mengenai kemudahan.

 • kelas perakaunan ditawarkan hari, petang dan hujung minggu.
 • kelas perakaunan boleh didapati di kampus dan dalam format hibrid.
 • Ambil dipercepatkan kelas 7 1/2-minggu atau standard kelas 15-minggu.
 • Kolej ini mempunyai 6 kelas bermula setiap tahun - supaya anda boleh memohon pada bila-bila masa dan kelas-kelas yang anda perlukan adalah tersedia apabila anda memerlukannya.
Program taught in:
English

See 8 more programs offered by Goodwin College »

This course is Campus based
Start Date
Open Enrollment
Duration
1 - 4 
Sepenuh masa
Price
39,488 USD
By locations
By date
Start Date
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment