Ijazah bersekutu televisyen, pengeluaran radio dan media

Hillsborough Community College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ijazah bersekutu televisyen, pengeluaran radio dan media

Hillsborough Community College

, Program ini amali berasaskan kemahiran menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam televisyen, radio dan internet. Belajar untuk menghasilkan siaran berita TV, liputan sukan secara langsung, hiburan menunjukkan video komersial dan promosi. Pelajar menerima terkemuka juruvideo dan wartawan bidang latihan menggunakan kamera video profesional, bukan linear peralatan editing video dan perisian penyuntingan audio profesional. Mendapat pengalaman berharga dengan menghasilkan, hosting dan penyiaran di stesen radio kolej.

Kursus menekankan latihan yang sebenar bagi mereka yang mahu menjadi bakat dalam kamera atau di belakang tabir. Selama dua latihan di radio, televisyen, filem atau dengan syarikat-syarikat multimedia, pelajar mendapat pengalaman tulen dan masa dengan profesional industri.

TV, Radio dan Media yang diperlukan Kursus

  • RTV-2000 Pengenalan kepada Broadcasting - Belajar sejarah, kuasa dan skop Media Elektronik.
  • RTV-2201 Penyiaran Teknik - Pelajar akan mendapat latihan amali untuk mengarahkan "hidup" pengeluaran studio tiga kamera dan juga memegang jawatan anak kapal studio.
  • RTV-1245 Electronic Field Production - Hands on pengalaman dalam News Gathering Elektronik, dokumentari dan filmstyle teknik untuk mewujudkan program di luar studio.
  • RTV-2242 Pengeluaran Advanced Televisyen Studio - Pelajar meningkatkan untuk menghasilkan dan mengarahkan pengeluaran studio tiga kamera "hidup".
  • RTV-2270 Radio Pengeluaran dan Programming - Pelajar akan membangunkan mengumumkan dan kemahiran pengeluaran audio untuk radio, dan produksi audio yang lain sambil belajar untuk mengendalikan konsol audio profesional dan menggunakan perisian audio multi-track untuk menghasilkan kandungan untuk stesen radio kolej, Hawkradio.com .
  • RTV-2246 Pengeluaran Advanced Field Electronic - Pelajar mengambil pendekatan yang sangat praktikal ke arah pembelajaran teknik bagaimana untuk menulis, menerbit, langsung dan mengedit productions bidang Shortform.
  • RTV-2300 Berita Penyiaran - Pelajar belajar untuk menulis dalam gaya berita siaran kerana mereka membuat laporan untuk radio dan televisyen.
  • Radio / TV Amali - Pelajar mencari ijazah RTV dan sijil dikehendaki melengkapkan latihan bekerja on-the-job dengan radio atau stesen televisyen, atau produksi.
This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Tampa, Florida
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Tampa, Florida
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat