Ijazah Bersekutu dalam Arboriculture dan Perhutanan Bandar

Umum

Penerangan Program

Adakah anda lebih suka bekerja di luar rumah? Tidak suka berada di pejabat?

Jika ya, program Ijazah Sarjana Kejuruteraan / Kejuruteraan Bandar Gateway adalah satu untuk anda. Hampir semua kerja dijalankan di luar, bekerja dengan pelbagai alat dan jentera. Dan, jika anda memilih memanjat pokok, anda boleh mempunyai "pejabat" semulajadi anda dengan pandangan setiap hari.

Ijazah bersekutu jurusan Arborikultur / Jajahan Perbandaran Gateway menyediakan kemahiran tangan dan pendidikan sumber semula jadi bagi graduan untuk memasuki bidang kerjaya yang menarik ini dari arborists, foresters urban dan pekerjaan yang berkaitan. Ia menawarkan upah keluarga dan kerja sepanjang tahun dengan pemilik tanah persendirian, korporat atau kerajaan.

Gateway hanyalah salah satu daripada dua kolej teknikal di Wisconsin untuk menawarkan ijazah bersekutu dalam bidang ini.

Pelajar akan belajar cara memanjat pokok dan menggunakan peralatan manual dan teknikal yang berkaitan, di Kampus Kenosha Gateway dan kawasan sekitarnya. Bersama-sama dengan pandangan mengenai Kehutanan Bandar, para pelajar akan mempelajari kemahiran untuk menjadi seorang arborist, pendahulu bandar atau profesional yang mengendalikan banyak aspek pemeliharaan pokok dan mengeluarkan pokok yang tidak sihat atau tidak selamat. Mereka yang dalam industri ini juga dilatih untuk menjadi perunding, pakar penjagaan kesihatan loji, dan pengurus inventori.

Gateway menawarkan kursus pemohon racun makhluk perosak yang seterusnya meningkatkan keupayaan siswazah untuk memasuki kerjaya mereka dan berjaya.


Pembelajaran Dengan Melakukan

Siswazah Arborikultur / Juruteknik Kehutanan Bandar Gateway memasuki tenaga kerja dengan pengetahuan dan kemahiran dunia sebenar. Pelajar kami mempelajari asas pemangkasan, penjagaan kesihatan tumbuhan, penanaman pokok dan penyelenggaraan, pengenalpastian tumbuhan, penilaian risiko pokok, dan pemasangan dan pengurusan landskap melalui pengalaman tangan serta pengalaman kelas.

Komponen udara unik kami memberikan pengalaman lulusan kami bekerja dengan selamat tinggi di pokok-pokok. Anda akan berada di luar pembelajaran tali dan memanfaatkan memanjat, dan operasi lif udara, gunting berus, dan peralatan industri lain.

Keselamatan adalah fokus utama program kami. Pelajar belajar dan mengikuti standard keselamatan khusus industri sambil mendapatkan kemahiran dan teori canggih dalam operasi arborikultur udara, termasuk bekerja dengan selamat pada ketinggian untuk memangkas atau menghilangkan pokok berhampiran struktur dan halangan. Operasi peralatan yang selamat dari chipper berus dan lain-lain peralatan khusus industri diterokai. Pengurusan landskap dan kemahiran reka bentuk juga diperiksa, menyediakan pelajar untuk kerjaya sebagai juruteknik hortikultur, juruteknik penyelenggaraan lanskap, reka bentuk landskap dan pemasangan, juruteknik pemeliharaan taman dan pemetaan tumbuhan.


Syarat Kemasukan

  1. Pelajar mesti mengemukakan permohonan dan membayar yuran $ 30.
  2. Pelajar mesti melengkapkan penilaian kemahiran membaca, menulis, dan penilaian matematik.
  3. Pelajar mesti menghantar transkrip sekolah tinggi, GED, atau HSED rasmi.


Keperluan Pengijazahan

  1. Minimum 64 kredit dengan purata 2.0 atau ke atas.
  2. * Purata 2.0 ("C") atau lebih tinggi untuk kursus utama ini.

Untuk senarai lengkap Keperluan Pengijazahan, periksa Buku Panduan Pelajar.


Tawaran Program

Selepas tamat pengajian

Arboriculture melibatkan seni dan sains menanam, menjaga, dan mengekalkan pokok individu. Mereka yang bekerja di lapangan disebut sebagai arborists.

Graduan Gateway akan dilatih untuk menanam pokok serta mengekalkan pokok muda dan matang. Mereka juga akan belajar cara memangkas pokok dengan cara untuk memastikan ia selamat dan berkembang menjadi saiz matang yang sihat untuk memberi manfaat maksimum kepada penduduk bandar atau pemilik rumah. Mereka juga akan dilatih dalam pengilangan pokok teknikal dan khusus untuk pokok-pokok yang tidak sihat, tidak diingini atau berisiko tinggi yang terletak di sekitar rumah dan halangan lain. Pemangkasan pokok dan pemangkasan dilakukan dengan peralatan khusus yang berbeza dari angkat udara untuk mendaki pokok menggunakan tali dan tali pinggang.

Graduan akan dilatih untuk bekerja sebagai juruteknik penjagaan kesihatan tanaman, memerangi perosak dan penyakit pokok untuk membantu pokok-pokok sakit menjadi sihat lagi. Kerja kursus membantu para graduan mendapat pengetahuan untuk menjadi perunding untuk pelbagai isu pokok, termasuk penilaian risiko untuk pemangkasan dan penyingkiran pokok.

Penghuni bandar mengurus dan menjaga hutan di kawasan bandar untuk meningkatkan kualiti hidup keseluruhan penduduk bandar. Juruteknik perhutanan bandar memahami nilai pokok yang ada dan mungkin bertindak sebagai pendukung untuk hutan di persekitaran bandar, menentukan di mana pokok perlu ditanam, dan menunjukkan nilai estetika dan ekonomi mereka.

Graduan Gateway akan dilatih untuk memangkas pokok, menanam pokok, mengurus penjagaan pokok, dan mengumpul data untuk lebih memahami persekitaran hutan bandar.


Kerja

Biro Statistik Buruh AS menunjukkan perapi pokok dan pruners yang diperoleh di Wisconsin gaji purata $ 36,830 hingga $ 39,220 setiap tahun di Wisconsin pada tahun 2015. Beberapa kawasan menunjukkan purata $ 50,000.

Secara nasional, angka-angka kerajaan menunjukkan pengambilan pokok perapi dan pruners akan berkembang pada kadar 18 peratus, lebih cepat daripada purata bagi semua pekerjaan. Masa depan "bandar pintar" dijangka termasuk lebih banyak ruang hijau, dan banyak bandar dan bandar telah menanam lebih banyak pokok.

Trend ini akan membuka peluang untuk arborists.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Education that provides our students a way to gain the skills to fulfill their dreams, right where they are today and tomorrow. That’s what we do here at Gateway Technical College. Each year, Gateway’ ... Baca lebih lanjut

Education that provides our students a way to gain the skills to fulfill their dreams, right where they are today and tomorrow. That’s what we do here at Gateway Technical College. Each year, Gateway’s strong education and hands-on, real-world training through 65 different programs provides the foundation for more than 21,000 students to earn the skills to a new career – or better themselves in their current one. Baca Ringkas
Kenosha , Elkhorn , Racine , Sturtevant , Walworth , Kenosha + 5 Lagi Kurang