Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Kejuruteraan yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda di bidang Pengajian Kejuruteraan sambil belajar tentang kehidupan di Amerika Syarikat dan komuniti anda yang terdekat. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

Takrifan sederhana memohon matematik dan sains untuk menyelesaikan masalah dunia nyata demi kebaikan manusia! Hampir semuanya di sekitar anda direka bentuk oleh seorang jurutera. Reka bentuk jurutera, atau membantu membangunkan, produk yang memberi kesan kepada kehidupan harian anda.

Kepekatan kejuruteraan yang paling biasa adalah kejuruteraan elektrik dan kejuruteraan mekanikal, dengan kebanyakan kepekatan kejuruteraan lain yang diperolehi daripada ini. Kejuruteraan juga mengambil lapan daripada 10 jurusan Tertinggi dengan gaji permulaan yang tertinggi!

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 11 lagi program yang ditawarkan oleh Youth for Understanding USA »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019