Ijazah Bersekutu dalam Pengajian Kejuruteraan

Umum

Penerangan Program

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Kejuruteraan yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda di bidang Pengajian Kejuruteraan sambil belajar tentang kehidupan di Amerika Syarikat dan komuniti anda yang terdekat. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

Takrifan sederhana memohon matematik dan sains untuk menyelesaikan masalah dunia nyata demi kebaikan manusia! Hampir semuanya di sekitar anda direka bentuk oleh seorang jurutera. Reka bentuk jurutera, atau membantu membangunkan, produk yang memberi kesan kepada kehidupan harian anda.

Kepekatan kejuruteraan yang paling biasa adalah kejuruteraan elektrik dan kejuruteraan mekanikal, dengan kebanyakan kepekatan kejuruteraan lain yang diperolehi daripada ini. Kejuruteraan juga mengambil lapan daripada 10 jurusan Tertinggi dengan gaji permulaan yang tertinggi!

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

If you are between the ages of 17 and 23 years old and have graduated from secondary schooling, you may be eligible to participate in YFU USA’s Community College Program (CCP)!

If you are between the ages of 17 and 23 years old and have graduated from secondary schooling, you may be eligible to participate in YFU USA’s Community College Program (CCP)! Baca Ringkas