Ijazah Bersekutu dalam Pentadbiran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Associate in Science Business Administration for Transfer (31365)

The Associate in Science dalam Pentadbiran Perniagaan untuk ijazah Pemindahan menyediakan pelajar dengan pendidikan perniagaan yang komprehensif dalam prinsip dan amalan semua peringkat perniagaan. Pelajar yang menamatkan pengajian dengan Associate in Science in Business for Transfer boleh memindahkan ke institusi empat tahun untuk melengkapkan Ijazah Sarjana Muda. Penyelesaian gelaran perpindahan yang berjaya dalam pentadbiran perniagaan menjamin penerimaan pelajar kepada sistem Universiti Negeri California untuk mengejar ijazah sarjana muda dalam bidang perniagaan, industri atau kerajaan.

Hasil pembelajaran)

Apabila berjaya menyelesaikan keperluan utama untuk ijazah ini, pelajar akan dapat

• Pemindahan ke institusi empat tahun.

• Mempunyai latar belakang yang luas dalam asas perniagaan yang membawa kepada kerjaya dalam pengurusan, kewangan, pengajaran atau keusahawanan.

Keperluan utama

Kampus-kampus Universiti Negeri California mempunyai keutamaan di mana kursus harus dipilih.

California State University, Fullerton lebih suka pelajar mengambil Matematik 150, Perniagaan 150 dan Perniagaan 222.

California State University, Long Beach lebih suka Matematik 150 dan 219 dan sama ada Perniagaan 150 atau Sains Komputer 100.

Universiti Polytechnic California, Pomona lebih suka Matematik 150 dan 219 dan Sains Komputer 100.

Pelajar dinasihatkan untuk memeriksa dengan kolej pilihan mereka untuk sebarang maklumat kursus khusus lain.

Pentadbiran Perniagaan Bersekutu Sains (11857)

Ijazah Sarjana Sains dalam Pentadbiran Perniagaan membolehkan pelajar memindahkan ke institusi empat tahun yang membawa kepada ijazah sarjana muda. Peluang kerjaya wujud di banyak bidang pentadbiran perniagaan seperti perakaunan, perancangan kewangan dan analisis, kepakaran perkhidmatan kewangan, pengurusan, pemasaran dan jualan, pengeluaran dan logistik, dan pembangunan sistem dan teknologi.

Hasil pembelajaran)

Apabila berjaya menyelesaikan keperluan utama untuk ijazah ini, pelajar akan dapat

• Pemindahan ke institusi empat tahun.

Keperluan utama

Pelajar yang merancang pemindahan universiti harus sedar bahawa sesetengah universiti hanya menerima Perniagaan 101 untuk major transfer (contohnya California State University, Long Beach) manakala yang lain hanya menerima Perniagaan 105 (misalnya California State University, Fullerton) untuk major transfer.

Pelajar yang merancang pemindahan universiti harus sedar bahawa California State University, Fullerton dan banyak universiti lain memerlukan Matematik 150 untuk ijazah Pentadbiran Perniagaan.

Banyak kampus Universiti Negeri California dan kolej dan universiti swasta menawarkan ijazah sarjana muda dalam Pentadbiran Perniagaan. Dalam sistem University of California, UC Berkeley dan UC Riverside menawarkan ijazah ini. Rujuk Panduan Perancangan Pemindahan dan berjumpa dengan kaunselor untuk mendapatkan maklumat tentang program dan keperluan pemindahan khusus.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Santiago Canyon College (SCC) is a dynamic award-winning Southern California Community College within the Rancho Santiago Community College District. SCC campus is located in the city of Orange, which ... Baca lebih lanjut

Santiago Canyon College (SCC) is a dynamic award-winning Southern California Community College within the Rancho Santiago Community College District. SCC campus is located in the city of Orange, which has been named one of the 50 Safest College Towns in America by The SafeWise Report. From our founding, Santiago Canyon College’s inclusive community continues to redefine the truly student-focused experience. Diverse programs and certification paths, proven transfer successes, and accessible state of the art facilities are just the beginning to us. Attending SCC empowers the individual student to seek the opportunities they deserve and desire, right here, right now. Baca Ringkas