Read the Official Description

Parkland komited untuk membantu anda memilih kursus matematik yang paling sesuai dengan keperluan anda, berdasarkan program kerjaya dan pemindahan kami yang luas.

"Matematik bukan mengenai bilangan, persamaan, perhitungan, dan algoritma; ia adalah mengenai pemahaman." -William Paul Thurston, Ahli matematik yang terkenal, dianugerahkan Fields Medal pada tahun 1982


Mengapa belajar Matematik?/>

Kebanyakan kerjaya hari ini memerlukan latar belakang yang kukuh dalam matematik. Majikan menginginkan pekerja dengan pelbagai peringkat kemampuan matematik untuk bidang perniagaan (akauntan, juruwang, ejen hartanah), perubatan dan sains (ahli farmasi, pakar perubatan, jurutera), teknologi (arkitek, juruteknik perkhidmatan auto, pengaturcara), perkhidmatan manusia (psikologi , pendidik, EMT), dan lain-lain.

Parkland komited untuk membantu anda memilih kursus matematik yang paling sesuai dengan program kerjaya / pemindahan kami yang luas, dan kami membantu pelajar tanpa kemahiran matematik peringkat kolej melalui kursus pembangunan.


Menawarkan lebih daripada 100 program Sarjana dan Sijil , Parkland College terkenal dengan saiz kelasnya yang kecil, kemudahan terkini, persekitaran pembelajaran inklusif, dan fakulti kepelbagaian. Parkland menawarkan badan pelajar antarabangsa terbesar mana-mana kolej 2 tahun di negeri Illinois, dengan lebih daripada 300 pelajar mewakili lebih daripada 40 buah negara./>

The Associate Degree menawarkan pintu masuk yang ideal dan murah untuk pelajar antarabangsa yang ingin memasuki sistem pendidikan Amerika. Setelah bekerja untuk menyempurnakan kemahiran bahasa Inggeris mereka melalui program Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL) atau memperoleh kredit dua tahun yang boleh dipindah milik, banyak pelajar antarabangsa Parkland kemudian memindahkan ke universiti 4 tahun (2 2 pemindahan) di seluruh Amerika Syarikat, di mana mereka meneruskan pendidikan mereka, memperoleh Baccalaureate dan ijazah siswazah. Fakulti Parkland College terbiasa dengan cabaran yang dihadapi oleh pelajar antarabangsa yang berpengalaman dalam menangani mereka. Parkland berusaha untuk meningkatkan kesedaran dan multikulturalisme global melalui pendidikan dan fakulti mengalu-alukan perspektif yang dibawa oleh pelajar antarabangsa dalam kelas mereka.


Kenapa Pilih Parkland College/>

 • Saiz kelas kecil dan pendidikan peribadi
 • Program Bahasa Inggeris yang intensif sebagai Program Bahasa Kedua (ESL) untuk penutur bukan berbahasa Inggeris
 • Lengkap dua tahun dan mentransfer kredit ke universiti selama 4 tahun
 • Di bandar yang sama dengan Universiti Illinois, universiti penyelidikan teratas
 • Sekitar ½ kos tahunan universiti 4 tahun
 • Pelajar pelajar antarabangsa yang pelbagai, lebih daripada 300 pelajar antarabangsa
 • Fokus tumpuan terhadap kesedaran dan multikulturalisme global
 • Menonjol!


Kebanyakan kerjaya hari ini memerlukan latar belakang yang kukuh dalam matematik. Majikan menginginkan pekerja dengan pelbagai peringkat kemampuan matematik untuk bidang perniagaan (akauntan, juruwang, ejen hartanah), perubatan dan sains (ahli farmasi, pakar perubatan, jurutera), teknologi (arkitek, juruteknik perkhidmatan auto, pengaturcara), perkhidmatan manusia (psikologi , pendidik, EMT), dan lain-lain. Parkland komited untuk membantu anda memilih kursus matematik yang paling sesuai dengan program kerjaya / pemindahan kami yang luas, dan kami membantu pelajar tanpa kemahiran matematik peringkat kolej melalui kursus pembangunan./>

Program ijazah Sarjana Sains dalam bidang matematik menekankan aplikasi ilmiah dan teori dan direka untuk pelajar yang berhasrat untuk memindahkan ke institusi empat tahun untuk mengikuti ijazah sarjana muda dalam matematik atau sains.


Kursus/>

 • MAT 128 Calculus dan Analytic Geometry I
 • CSC 123 Sains Komputer Saya atau Pilihan Umum
 • MAT 129 Calculus dan Analytic Geometry II
 • MAT 220 Linear Algebra
 • MAT 228 Calculus and Analytic Geometry III
 • MAT 229 Persamaan Pembezaan dan Teori Matriks Pengenalan

Program taught in:
English

See 16 more programs offered by Parkland College »

Last updated March 25, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
31,740 USD
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019