Read the Official Description

Tumbuh bersama kami

Program Pengurusan Perniagaan Pertanian adalah bersekutu dua tahun dalam sains sains (AAS) yang menggabungkan kombinasi ilmu sains dan perniagaan pertanian yang unik dengan penekanan pada kursus praktikal, berasaskan kemahiran untuk pengurusan pengeluaran pertanian. Pelajar mengambil kursus dalam bidang sains dan tanah, kesuburan tanah, pengurusan perosak, jualan, pengurusan perniagaan, dan pemasaran. Kompetensi industri yang penting untuk pertanian pengeluaran hari ini menyediakan kepakaran pelajar untuk kedudukan pengurusan dalam pelbagai bidang pertanian, termasuk firma pemasaran dan pemprosesan pertanian, bekalan pertanian dan firma perkhidmatan, dan pengeluaran dan pengurusan pertanian. Pelajar juga mendapat pengalaman industri melalui pengalaman kerja internship dalam perniagaan pertanian yang berkaitan.


Kejayaan bermula di sini/>

Parkland mengekalkan lanjutan Makmal Tanah seluas 20 ekar di bilik darjah di kampus kampus di mana pelajar mengalami pembelajaran secara bersamaan dengan piawaian industri

Kolej ini mempunyai biasiswa yang mencukupi untuk pelajar yang mendaftar dalam program ijazah pertanian

Pelajar akan mengalami saiz kelas yang lebih kecil, yang menghasilkan kejayaan pelajar yang lebih besar dan lebih banyak peluang untuk mendapatkan perhatian secara individu

Sertai Phi Alpha Chi, kelab Ag Parkland! Ahli-ahli Kelab mengambil bahagian dalam pertandingan kebangsaan Pertubuhan Pertanian Pasca-Pasaran (PAS) dan Kolej dan Guru-guru Pertanian Amerika Utara (NACTA) menilai pertandingan. Aktiviti Kelab Ag juga termasuk lawatan lapangan, projek perkhidmatan, perhimpunan kelab, dan banyak lagi.


Pemindahan/>

Pengurusan Perniagaan AAS direka untuk memindahkan ke mana-mana Illinois universiti empat tahun untuk pelajar yang ingin mengembangkan pilihan kerjaya mereka dan menerima pendidikan tambahan. Pelajar yang merancang untuk memindahkan digalakkan melawat dengan penasihat akademik di universiti atau kolej yang mereka merancang untuk memindahkan untuk memastikan semua kredit adalah lancar dan lengkap.

Persatuan Pertanian dalam ijazah sains mengembangkan kemahiran dan kebolehan akademik pelajar dalam industri pertanian. Melengkapkan Ag AS akan memenuhi keperluan pendidikan umum universiti selama empat tahun di samping kursus pertanian yang diartikulasikan seperti sains tanah, sains tanaman, mekanisasi pertanian, komputer pertanian, sains haiwan, dan hortikultur.


Tinggal Awhile/>

Kami suka pelawat! Buat temujanji untuk lawatan kampus dan berjumpa dengan fakulti kami, lihat kemudahan kami, dan dapatkan bantuan merancang laluan anda untuk berjaya.

Menawarkan lebih daripada 100 program Sarjana dan Sijil , Parkland College terkenal dengan saiz kelasnya yang kecil, kemudahan terkini, persekitaran pembelajaran inklusif, dan fakulti kepelbagaian. Parkland menawarkan badan pelajar antarabangsa terbesar mana-mana kolej 2 tahun di negeri Illinois, dengan lebih daripada 300 pelajar mewakili lebih daripada 40 buah negara. The Associate Degree menawarkan pintu masuk yang ideal dan murah untuk pelajar antarabangsa yang ingin memasuki sistem pendidikan Amerika. Setelah bekerja untuk menyempurnakan kemahiran bahasa Inggeris mereka melalui program Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL) atau memperoleh kredit dua tahun yang boleh dipindah milik, banyak pelajar antarabangsa Parkland kemudian memindahkan ke universiti 4 tahun (2 2 pemindahan) di seluruh Amerika Syarikat, di mana mereka meneruskan pendidikan mereka, memperoleh Baccalaureate dan ijazah siswazah.


Fakulti Parkland College terbiasa dengan cabaran yang dihadapi oleh pelajar antarabangsa yang berpengalaman dalam menangani mereka. Parkland berusaha untuk meningkatkan kesedaran dan multikulturalisme global melalui pendidikan dan fakulti mengalu-alukan perspektif yang dibawa oleh pelajar antarabangsa dalam kelas mereka./>


Kenapa Pilih Parkland College/>

 • Saiz kelas kecil dan pendidikan peribadi
 • Program Bahasa Inggeris yang intensif sebagai Program Bahasa Kedua (ESL) untuk penutur bukan bahasa Inggeris
 • Lengkap dua tahun dan mentransfer kredit ke universiti selama 4 tahun
 • Di bandar yang sama dengan Universiti Illinois, universiti penyelidikan teratas
 • Sekitar ½ kos tahunan universiti 4 tahun
 • Pelajar pelajar antarabangsa yang pelbagai, lebih daripada 300 pelajar antarabangsa
 • Fokus tumpuan terhadap kesedaran dan multikulturalisme global
 • Menonjol!


Parkland College di Champaign adalah tempat yang sangat baik untuk mengkaji pertanian. Champaign terletak di beberapa tanah ladang yang paling subur dan produktif di dunia dan juga rumah kepada College of ACES yang canggih di University of Illinois, di mana ramai pelajar Parkland berpindah./>

Akibatnya, banyak syarikat pertanian antarabangsa utama, termasuk John Deere, Agrible, dan Caterpillar mengendalikan pejabat di Champaign. Program ini menyediakan pelbagai karier dalam industri yang membantu memenuhi keperluan masyarakat kita yang semakin meningkat: daripada menguruskan perniagaan pertanian ke pertanian persis, meneliti genetik tumbuhan / haiwan, menyediakan terapi berkuda terapeutik untuk orang kurang upaya, dan banyak lagi. Bersedia untuk memindahkan ke universiti untuk ijazah tambahan. Anda akan belajar dari fakulti pertanian dengan pengalaman dunia nyata untuk dikongsi.

Program kami menggalakkan kajian global dalam bidang pertanian dan menyediakan lawatan belajar ke Amerika Tengah dan Eropah. Kerjaya pertanian mudah didapati di banyak lokasi dan boleh termasuk pendapatan tinggi, terutamanya jika anda mempunyai ijazah Sarjana Muda atau Sarjana. Keperluan untuk pekerja yang berkelayakan sangat kuat dalam banyak bidang yang menarik.

Program sarjana baccalaureate dalam bidang pertanian mungkin termasuk pelbagai kepakaran, seperti ekonomi pertanian, sains pertanian, sains pertanian (sains sains, sains tanaman atau tumbuhan, sains tanah, dan hortikultur), mekanik pertanian, dan pendidikan pertanian. Untuk memindahkan ke dalam program ijazah sarjana muda dalam bidang pertanian sebagai pelajar yang muda, pelajar perlu menyelesaikan sekurang-kurangnya 60 kredit semester. Pelajar digalakkan untuk melengkapkan tahap AS sebelum dipindahkan. Pelajar perlu merancang program pemindahan mereka dengan ahli fakulti pertanian.


Kursus/>

 • AGB 105 Aplikasi Pertanian Komputer
 • AGB 101 Pengenalan kepada Sains Haiwan
 • AGB 102 Pengenalan kepada Ekonomi Pertanian
 • AGB 103 Pengenalan kepada Sains Tanaman
 • AGB 104 Pengenalan kepada Sains Hortikultur
 • AGB 106 Pengalaman Lapangan Pertanian Antarabangsa
 • AGB 200 Pengenalan kepada Sains Tanah
 • AGB 201 Pengenalan kepada Mekanisasi Pertanian
 • AGB 202 Pengenalan kepada Pendidikan Pertanian
 • AGB 209 Pengurusan Haiwan Penyokong
 • AGB 112 * Konsep-konsep dalam Pertanian

Program taught in:
English

See 16 more programs offered by Parkland College »

Last updated March 25, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
31,740 USD
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019