Read the Official Description

Mengambil kelas Sains Bumi dan meneroka proses dinamik yang membentuk planet Bumi dan atmosferanya. Anda akan berpeluang untuk melibatkan diri dalam kursus-kursus interaktif melalui aktiviti tangan dan lawatan lapangan di dalam kampus atau persekitaran dalam talian. Sama ada anda memenuhi keperluan pendidikan umum atau menimbangkan kerjaya dalam sains, kami menjemput anda untuk memilih kursus Sains Bumi yang menarik minat anda.


Kenapa belajar Sains Bumi?/>

Kerjaya yang menarik dan memuaskan menanti mereka yang mempelajari sains bumi. Pelajar yang berminat dengan sains atmosfera boleh memilih daripada kepakaran dalam bidang disiplin meteorologi dan klimatologi, seperti meteorologi pertanian, ramalan untuk agensi kerajaan atau syarikat swasta, atau penyelidikan klimatologi. Pelajar yang berminat dalam bidang sains geologi boleh menantikan karier dalam pelbagai disiplin yang berkaitan dengan geologi dan alam sekitar, termasuk seismologi, hidrogeologi, geologi alam sekitar, atau penerokaan minyak dan gas.

Di Parkland, anda akan mendapat kelebihan saiz kelas kecil yang diajar oleh fakulti induk - tidak pernah mengajar pembantu. Kejayaan anda adalah keutamaan kami.


Menawarkan lebih daripada 100 program Sarjana dan Sijil , Parkland College terkenal dengan saiz kelasnya yang kecil, kemudahan terkini, persekitaran pembelajaran inklusif, dan fakulti kepelbagaian. Parkland menawarkan badan pelajar antarabangsa terbesar mana-mana kolej 2 tahun di negeri Illinois, dengan lebih daripada 300 pelajar mewakili lebih daripada 40 buah negara./>

The Associate Degree menawarkan pintu masuk yang ideal dan murah untuk pelajar antarabangsa yang ingin memasuki sistem pendidikan Amerika. Setelah bekerja untuk menyempurnakan kemahiran bahasa Inggeris mereka melalui program Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL) atau memperoleh kredit dua tahun yang boleh dipindah milik, banyak pelajar antarabangsa Parkland kemudian memindahkan ke universiti 4 tahun (2 2 pemindahan) di seluruh Amerika Syarikat, di mana mereka meneruskan pendidikan mereka, memperoleh Baccalaureate dan ijazah siswazah.Fakulti Parkland College terbiasa dengan cabaran yang dihadapi oleh pelajar antarabangsa yang berpengalaman dalam menangani mereka. Parkland berusaha untuk meningkatkan kesedaran dan multikulturalisme global melalui pendidikan dan fakulti mengalu-alukan perspektif yang dibawa oleh pelajar antarabangsa dalam kelas mereka.


Kenapa Pilih Parkland College/>

 • Saiz kelas kecil dan pendidikan peribadi
 • Program Bahasa Inggeris yang intensif sebagai Program Bahasa Kedua (ESL) untuk penutur bukan bahasa Inggeris
 • Lengkap dua tahun dan mentransfer kredit ke universiti selama 4 tahun
 • Di bandar yang sama dengan Universiti Illinois, universiti penyelidikan teratas
 • Sekitar ½ kos tahunan universiti 4 tahun
 • Pelajar pelajar antarabangsa yang pelbagai, lebih daripada 300 pelajar antarabangsa
 • Fokus tumpuan terhadap kesedaran dan multikulturalisme global
 • Menonjol!


Sains Bumi di Parkland College meneroka proses dinamik yang membentuk planet Bumi dan atmosferanya. Pelajar berpeluang untuk melibatkan diri dalam kursus-kursus interaktif melalui aktiviti tangan dan lawatan lapangan di kampus atau persekitaran dalam talian. Dua kursus popular kami, Pengenalan kepada Cuaca (ESC101) dan Pengenalan kepada Geologi Fizikal (ESC102) memenuhi keperluan asas pendidikan umum untuk sains fizikal dan menyediakan asas pengenalan yang kukuh bagi mereka yang menganggap utama sains. Jika anda berminat untuk mengetahui lebih banyak tentang suasana bumi dan keadaan atmosfera yang mencipta cuaca, maka Pengenalan kepada Cuaca (ESC101) adalah untuk anda./>

Sorotan aktiviti makmal termasuk penafsiran data cuaca dan peta, mengumpulkan dan mentafsir data cuaca semasa dengan penangkap data pegangan tangan, dan lawatan ke Penyiasatan Air Negara Illinois untuk mengetahui tentang instrumen cuaca dan peristiwa cuaca sejarah di Illinois. Kursus ini juga mengkaji peristiwa cuaca yang teruk, kesan peristiwa-peristiwa ini kepada individu dan masyarakat, dan langkah berjaga-jaga keselamatan. Sekiranya anda berminat untuk meneroka proses-proses dinamik yang menarik yang telah membentuk bumi sejak pembentukannya, maka Pengenalan kepada Geologi Fizikal (ESC102) adalah untuk anda.

Sorotan aktiviti makmal termasuk perjalanan ke aliran tempatan untuk memeriksa proses aliran, mengumpulkan dan mentafsirkan halaju aliran dan data kualiti air dengan penangkap data yang dipegang tangan, pengenalpastian mineral, batu, dan fosil, dan tafsiran data gempa dunia sebenar. Kursus ini juga meneliti bahaya geologi yang berkaitan dengan gunung berapi, tanah runtuh, gempa bumi, dan sebagainya, kesan peristiwa-peristiwa ini kepada individu dan masyarakat, dan langkah-langkah keselamatan. Perjalanan bidang pilihan ditawarkan setiap semester untuk meningkatkan pembelajaran kelas. Kerjaya yang menarik dan memuaskan menanti mereka yang major dalam Sains Bumi.

Pelajar yang berminat dalam sains atmosfera boleh memilih dari kepakaran dalam bidang ilmu meteorologi dan klimatologi. Beberapa contoh termasuk meteorologi pertanian, ramalan untuk agensi kerajaan atau syarikat swasta, atau penyelidikan klimatologi. Pelajar yang berminat dalam sains geologi boleh menantikan kerjaya yang menarik dalam pelbagai disiplin yang berkaitan dengan geologi dan alam sekitar.

Beberapa contoh termasuk seismologi, penerokaan minyak dan gas, hidrogeologi, atau geologi alam sekitar.


Kursus/>

 • CHE 101 Kimia Am I
 • CHE 102 Kimia Am II
 • PHY 121 Fizik Am
 • PHY 122 Fizik Umum II
 • PHY 141 Mekanik
 • PHY 142 Elektrik dan Magnetisme
 • PHY 143 Fizik Moden
 • ESC 101 Pengenalan kepada Cuaca
 • ESC 102 Pengenalan kepada Geologi Fizikal
 • CHE 203 Kimia Organik I
 • CHE 204 Lab Kimia Organik I
 • CHE 205 Organik Kimia II
 • CHE 206 Lab Kimia Organik II

Program taught in:
English

See 16 more programs offered by Parkland College »

Last updated March 25, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
31,740 USD
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019