Read the Official Description

Loji pembuatan hari ini adalah hab automasi berteknologi tinggi dan pengaturcaraan CNC dan PLC. Kekurangan industri juruteknik perindustrian yang terlatih dan keperluan untuk mengekalkan jentera yang semakin canggih berfungsi dan cekap akan memacu permintaan pekerja mahir ini.


Dapatkan kemahiran

Juruteknik mahir menyelesaikan masalah jentera, meningkatkan kecekapan sistem, dan memastikan kualiti produk menggunakan teknologi terkini. Graduan kami melaporkan kepuasan kerja yang tinggi dan potensi pendapatan yang signifikan. Pelajar menerima latihan praktikal dalam kimpalan, penyelenggaraan dan automasi mesin, penyediaan bantuan komputer, dan pengaturcaraan CNC - hanya kemahiran yang diperlukan untuk pergi bekerja selama dua tahun.


Mulakan kerjaya atau pemindahan anda

Ijazah Teknologi Industri Parkland memenuhi syarat untuk memindahkan pelajar ke Southern Illinois University di program Pengurusan Perindustrian dan Kejuruteraan Gunaan (IMAE) Carbondale. Mulakan di SIUC sebagai seorang junior dan mengambil kesempatan daripada program hujung minggu yang selesa yang ditawarkan di kampus Parkland.

Menawarkan lebih daripada 100 program Sarjana dan Sijil , Parkland College terkenal dengan saiz kelasnya yang kecil, kemudahan terkini, persekitaran pembelajaran inklusif, dan fakulti kepelbagaian. Parkland menawarkan badan pelajar antarabangsa terbesar mana-mana kolej 2 tahun di negeri Illinois, dengan lebih daripada 300 pelajar mewakili lebih daripada 40 buah negara.

The Associate Degree menawarkan pintu masuk yang ideal dan murah untuk pelajar antarabangsa yang ingin memasuki sistem pendidikan Amerika. Setelah bekerja untuk menyempurnakan kemahiran bahasa Inggeris mereka melalui program Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL) atau memperoleh kredit dua tahun yang boleh dipindah milik, banyak pelajar antarabangsa Parkland kemudian memindahkan ke universiti 4 tahun (2 2 pemindahan) di seluruh Amerika Syarikat, di mana mereka meneruskan pendidikan mereka, memperoleh Baccalaureate dan ijazah siswazah.


Fakulti Parkland College terbiasa dengan cabaran yang dihadapi oleh pelajar antarabangsa yang berpengalaman dalam menangani mereka. Parkland berusaha untuk meningkatkan kesedaran dan multikulturalisme global melalui pendidikan dan fakulti mengalu-alukan perspektif yang dibawa oleh pelajar antarabangsa dalam kelas mereka.


Kenapa Pilih Parkland College

 • Saiz kelas kecil dan pendidikan peribadi
 • Program Bahasa Inggeris yang intensif sebagai Program Bahasa Kedua (ESL) untuk penutur bukan bahasa Inggeris
 • Lengkap dua tahun dan mentransfer kredit ke universiti selama 4 tahun
 • Di bandar yang sama dengan Universiti Illinois, universiti penyelidikan teratas
 • Sekitar ½ kos tahunan universiti 4 tahun
 • Pelajar pelajar antarabangsa yang pelbagai, lebih daripada 300 pelajar antarabangsa
 • Fokus tumpuan terhadap kesedaran dan multikulturalisme global
 • Menonjol!


Belajar untuk program, operasi, perkhidmatan, dan mengekalkan sistem dan proses perkilangan moden.

Ijazah AAS, dengan konsentrasi dalam alat Mesin / pengaturcaraan CNC, Penyelenggaraan / Automasi Industri, Gulungan Berbantukan Komputer, dan Kimpalan , memberikan pengalaman latihan berbayar dengan rakan industri Parkland, yang memberi anda gambaran dalam persekitaran pembuatan dan apa yang diharapkan dari seorang mahir juruteknik. Ijazah AS memberi anda asas yang kukuh di mana anda boleh melengkapkan ijazah sarjana muda dalam teknologi perkilangan / perindustrian apabila dipindahkan ke institusi 4 tahun. Juruteknik pembuatan dan juruteknik terlatih adalah permintaan di seluruh dunia. Pilihan kerjaya dengan ijazah anda mungkin termasuk antara lain: pengendali kawalan berangka komputer (CNC), pengaturcara CNC, juruteknik persediaan CNC, juruteknik merancang komputer (CAD), juruteknik elektronik, juruteknik keselamatan industri, juruteknik penyelenggaraan, juruteknik, juruteknik kawalan kualiti . Anda juga boleh memilih untuk memindahkan kredit anda kepada institusi 4 tahun yang menawarkan ijazah sarjana muda dalam industri, kejuruteraan mekanikal, atau teknologi kejuruteraan elektrik, antara bidang lain. Kurikulum berikut menekankan kursus pengajian dalam kursus teknikal teras dalam teknologi perindustrian, kawasan pemesinan.

Program ini direka untuk pelajar yang berminat memindahkan ke institusi empat tahun untuk mengikuti ijazah sarjana muda dalam teknologi. Pelajar perlu merancang program pemindahan mereka dengan penasihat akademik Parkland atau kaunselor dan katalog kolej atau universiti selama empat tahun yang mereka merancang untuk hadir.


Kursus

 • CAD 121 Bahan untuk Industri
 • CAD 124 Pengenalan kepada Auto-CAD (Draf Komputer Dibantu)
 • Proses Mesin Asas MFT 121
 • Proses Pembuatan MFT 125
 • MFT 127 Pengenalan kepada Pengaturcaraan CNC - Pengubahan dan Pengilangan
 • Jaminan Kualiti MFT 128
 • MAT 125 * Kolej Trigonometri
 • PHY 122 Fizik Umum II atau CHE 101 Kimia Am I

Program taught in:
English

See 16 more programs offered by Parkland College »

Last updated May 1, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
31,740 USD
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019