Filter
Ijazah Bersekutu
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 2 Ijazah Bersekutu dalam Antropologi 2019/2020

Ijazah bersekutu adalah pilihan yang sangat baik untuk para profesional yang cuba meningkatkan kelayakan mereka, pelajar yang ingin mendapatkan ijazah sarjana muda atau orang yang cuba menentukan bidang pengajian yang ingin mereka laksanakan dalam karier mereka. Ia dapat memberikan pelajar lebih banyak pengetahuan dalam mata pelajaran umum dan biasanya diperolehi dalam masa kira-kira dua tahun.

Apakah ijazah bersekutu dalam antropologi? Program sarjana ini mengajar para pelajar mengenai manusia. Ia mengimbangi kajian umum dengan kursus yang melihat budaya dan masyarakat, baik masa lalu dan sekarang. Pelajar sering belajar mengenai biologi manusia dan primata, adat dan tradisi serantau, dan tingkah laku manusia. Walaupun ijazah sekutu dalam bidang ini sering memberikan pemahaman mengenai konsep umum dalam antropologi, pelajar juga diberi peluang untuk mengambil kelas khusus untuk kawasan antropologi yang mereka paling berminat.

Orang yang mengambil bahagian dalam jenis program ini boleh mengembangkan kemahiran dalam pemikiran kritis dan penyelesaian masalah yang membolehkan mereka berjaya dalam pekerjaan mereka serta dalam kehidupan peribadi mereka sendiri. Ramai pelajar membangunkan pemahaman tingkah laku manusia, yang boleh membantu mereka di tempat kerja serta hubungan peribadi mereka sendiri.

Kos untuk mendapatkan ijazah bersekutu dalam antropologi bergantung pada panjang program dan jenis sekolah di mana ia ditawarkan. Untuk mempunyai jangkaan yang paling realistik tentang apa yang akan dikenakan oleh ijazah ini, teliti penyelidikan mana-mana sekolah yang menarik dan hubungi jabatan kemasukannya.

Peluang kerjaya untuk orang yang mempunyai kelayakan akademik ini boleh didapati di pelbagai industri di seluruh dunia. Sesetengah pelajar mencari karier sebagai kurator muzium, naturalis, penjaga taman, atau perunding kerajaan. Yang lain menjadi ahli zoologi, primatologi, atau kurator zoo. Ijazah bersekutu dalam antropologi juga boleh memberi peluang untuk menjadi ahli arkeologi, pra-sejarah, atau penyelidik pasar serta wartawan atau guru.

Sekiranya anda berminat dalam kajian sosial dan sains orang atau primata, jenis program ini mungkin merupakan langkah pertama yang sempurna dalam mengejar kerjaya anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.       

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

2 Hasil dalam Antropologi

College of Marin

Antropologi adalah satu disiplin saintifik berkenaan dengan semua aspek manusia: biologi manusia dan genetik; fosil nenek moyang dan proses evolusi; primat; budaya di dun ... [+]

Antropologi adalah satu disiplin saintifik berkenaan dengan semua aspek manusia: biologi manusia dan genetik; fosil nenek moyang dan proses evolusi; primat; budaya di dunia, bahasa dan adat; crossÅ] perkahwinan budaya dan keluarga proses; prasejarah dan arkeologi; seni, penyembuhan, agama dan teknologi. Kerana ia adalah satu disiplin yang pelbagai, anda mungkin mendapati ahli antropologi mendedahkan nenek moyang awal kami di Afrika, menggali piramid di Amerika Tengah, belajar orang di New Guinea atau di San Francisco, mengumpul maklumat mengenai orang utan di Asia Tenggara, dan memberi nasihat perniagaan dan kerajaan di adat di India.

Pilihan kerjaya Ahli arkeologi, Perunding,... [-]
Amerika Syarikat Kentfield Novato
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sacramento City College

Matlamat Antropologi adalah untuk mengkaji persamaan dan perbezaan dalam penyesuaian biologi dan budaya dan ciri-ciri di seluruh dunia sepanjang sejarah manusia. Antropol ... [+]

Ahli-ahli antropologi mengkaji spesis kita sepanjang masa, memberi tumpuan kepada budaya kita pelbagai moden dan penyesuaian budaya, pengelasan biologi kita sebagai spesies, dan kemasukan kami dalam Primat Perintah, dan perkembangan masa lalu spesis kita, termasuk langkah-langkah pertama kami untuk tamadun pertama kami. Matlamat Antropologi adalah untuk mengkaji persamaan dan perbezaan dalam penyesuaian biologi dan budaya dan ciri-ciri di seluruh dunia sepanjang sejarah manusia.

Antropologi adalah satu disiplin yang holistik, yang bermaksud bahawa ahli antropologi mengkaji semua aspek tingkah laku manusia. Ini termasuk Cultural Anthropology, Physical Antropologi, Arkeologi, dan Linguistik.... [-]

Amerika Syarikat Sacramento
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu