Filter
Ijazah Bersekutu
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

5 Ijazah Bersekutu dalam Bahasa 2020

Mengalami ijazah sekutu memerlukan separuh masa ijazah sarjana muda dan masih membuka banyak pintu untuk kerjaya masa depan individu. Sebuah kolej atau universiti biasanya menerima ijazah ini selepas kursus pengajian selama dua tahun.
Apakah ijazah bersekutu dalam bahasa? Ijazah ini memberikan pengetahuan kepada pelajar mengenai asas bahasa dan kepentingan mereka kepada budaya di seluruh dunia. Banyak program menumpukan pada bahasa tertentu seperti bahasa Inggeris atau bahasa Sepanyol, tetapi ada orang lain yang memberi tumpuan kepada bahasa secara umum. Semasa program ini, pelajar dapat mempelajari pemahaman, membaca, menulis, berbicara dan pemahaman umum tentang bahasa pilihan mereka. Sering kali, ijazah ini bertindak sebagai asas bagi ijazah sarjana muda dalam bidang yang sama.
Apabila pelajar mengambil program ini dan mendapatkan ijazah bersekutu dalam bahasa, mereka mungkin mendapat kemahiran yang tidak ternilai, seperti membaca dan menulis dalam bahasa asing. Mereka juga boleh menjadi mahir dalam bekerja dengan orang lain, kerana orang harus mengamalkan bahasa secara kerap untuk mengekalkan pemahaman. Pemikiran kritikal juga sangat penting, kerana para pelajar perlu memikirkan kaki mereka.
Ijazah bersekutu dalam bahasa mengambil masa kira-kira dua tahun untuk diselesaikan, dengan kos yang bergantung kepada sekolah program ini adalah sebahagian daripada. Individu perlu meneliti program dan sekolah untuk mencari yang sesuai untuk mereka dan keperluan mereka.
Ijazah bersekutu dalam bahasa adalah batu loncatan yang hebat untuk pelbagai kerjaya atau bahkan untuk melanjutkan pendidikan individu di kemudian hari. Orang yang mempunyai ijazah ini mungkin mengejar kerjaya sebagai guru, sama ada dari bahasa ibunda mereka atau bahasa asing, wartawan, editor dan penafsir, penterjemah, penterjemah atau penulis. Mereka mungkin juga bekerja dengan hubungan antarabangsa. Peluang yang tersedia untuk pemegang ijazah ini nampaknya tidak berkesudahan dan boleh membuka banyak pintu dalam laluan kerjaya mereka.
Di seluruh dunia, universiti menawarkan program untuk ijazah bersekutu dalam bahasa, tetapi ada pilihan dalam talian yang mungkin lebih mudah untuk orang yang tidak berhampiran universiti. Untuk maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

5 Hasil dalam Bahasa

Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Bahasa yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang Penga ... [+]

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Bahasa yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang Pengajian Bahasa sambil belajar tentang kehidupan di AS dan komuniti terdekat anda. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

[-]
Amerika Syarikat Washington
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sacramento City College

Program ini akan membantu pelajar membangunkan kemahiran dalam lima kemahiran yang berikut: kefahaman, bertutur, membaca, menulis, dan memahami masyarakat dan budaya nega ... [+]

Program ini akan membantu pelajar membangunkan kemahiran dalam lima kemahiran yang berikut: kefahaman, bertutur, membaca, menulis, dan memahami masyarakat dan budaya negara-negara berbahasa Sepanyol. Ia direka untuk memberi laluan pemindahan yang lancar untuk pelajar berminat untuk mengikuti Ijazah Sarjana Muda dalam Bahasa Sepanyol.

Peluang kerjaya Penterjemah / Interpreter Hubungan antarabangsa Perkhidmatan Luar AS Import / Eksport usahawan guru Kemahiran Menggunakan struktur tatabahasa yang betul standard Sepanyol. Baca Sepanyol cekap seperti yang terdapat, sebagai contoh, dalam akhbar-akhbar bahasa Sepanyol, majalah, cerpen, esei, dan pilihan puisi yang ditu... [-]
Amerika Syarikat Sacramento
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Rays Online College Credits, John Zepp Academy Foundation Inc.

Program dua tahun menyediakan pelajar dalam kemahiran bahasa Inggeris untuk: TOEFL / IELTS, pengajaran asas bahasa Inggeris, kesinambungan dalam bidang akademik, pekerjaa ... [+]

Rays Kursus College Online menawarkan kursus kepada pelajar yang memerlukan kemahiran bahasa Inggeris untuk pelbagai tujuan: membuat persediaan untuk peperiksaan TOEFL / IELTS, memindahkan ke dalam sebuah universiti Barat, mengajar asas bahasa Inggeris, yang bekerja di sebuah pusat panggilan, atau menyalin arahan perubatan.

Pelajar biasanya mengambil dua kursus pada satu masa, sepanjang tempoh sembilan minggu. Terdapat 5 terma dalam setahun, supaya dalam dua tahun pelajar telah selesai 20 kursus. Setiap kursus adalah setara dengan kursus 3 kredit Amerika. Oleh itu, Ijazah Bersekutu terdiri daripada 60 kredit.

Kursus yang ditawarkan bermula Januari 4, 2016 adalah mendengar Bahasa Inggeris, penulisan Bahasa Inggeris, Internet, dan Pemikiran Kritis dan Logik. Senarai penuh kursus disediakan atas permintaan.... [-]

Amerika Syarikat USA Online Filipina Manila
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Rays Online College Credits, John Zepp Academy Foundation Inc.

Rays Kredit College Online menawarkan Ijazah Bersekutu dalam talian bersamaan dengan program Ijazah Bersekutu dua tahun banyak universiti antarabangsa. ... [+]

Rays Kredit College Online menawarkan Ijazah Bersekutu dalam talian, sama dengan program Ijazah Bersekutu dua tahun banyak universiti antarabangsa. Selepas menamatkan Tahun Foundation di ROCC, pelajar itu boleh memindahkan kredit ke dalam program-program asing (terutamanya Amerika atau Asia).

Program Madya di ROCC kos hanya USD4800 bagi keseluruhan dua tahun 20 kursus, berbanding dengan $ 20,000 untuk program Amerika yang lain dalam talian selama dua tahun, atau berbanding dengan purata sebanyak hampir $ 100,000 untuk menghadiri dua tahun daripada universiti Amerika swasta.

Program Bersekutu dibangun berdasarkan Program Tahun Asas, yang kursus adalah seperti yang dinyatakan dalam huraian kami TAHUN asas. 10 kursus-kursus tambahan sekali lagi dibahagikan kepada 5 bahasa Inggeris dan 5 mata pelajaran pengkhususan. Kursus Bahasa Inggeris yang dipilih daripada: Bacaan dalam Sains Sosial, Bahasa Inggeris Idiom dan Ungkapan-ungkapan, Linguistik, Etimologi dan perkataan Derivations, Kesusasteraan Inggeris, Bahasa Inggeris Perniagaan dan Penulisan Kertas Penyelidikan. Lima kursus bukan Inggeris yang dipilih daripada: Ekonomi, Psikologi, Statistik, Kesenian dan Kemanusiaan, kajian ASEAN. Dan kajian Amerika.... [-]

Filipina Manila Amerika Syarikat USA Online
November 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 cari doktor jurisprudens anda
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
North Iowa Area Community College

... [+]

Semester ketiga

Keempat Semester

Nota:

Abcde

Psikologi pendidikan

penulisan kreatif

Masalah Sosial Kolej Strategi Reading

Ijazah AA memenuhi Keperluan Pendidikan Am untuk Kolej Seni Liberal di institusi pemindahan paling. Semak dengan institusi pemindahan bagi Keperluan Bahasa Asing. Syarat kemasukan berbeza daripada institusi kepada institusi. Hubungi institusi pemindahan atau daftar dengan NIACC kaunselor / penasihat untuk bantuan. Jadual bergantung kepada tahap kemasukan pelajar yang disyorkan. [-]
Amerika Syarikat Mason City
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu