Filter
Ijazah Bersekutu
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 3 Ijazah Bersekutu dalam Bioteknologi 2019/2020

Satu ijazah bersekutu dalam bioteknologi lazimnya mengambil masa dua tahun untuk disiapkan dan berfungsi sebagai pengenalan kepada peringkat kemasukan kerjaya saintifik atau sebagai batu loncatan untuk mendapatkan ijazah sarjana muda masa depan dalam bidang sains biologi atau fizikal.

Apakah yang dimaksudkan dengan ijazah bersekutu dalam bidang bioteknologi? program ijazah ini biasanya menggabungkan kursus biologi dan teknologi untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan yang diperlukan untuk menyelesaikan biologi, kimia dan masalah alam sekitar. Pelajar sering belajar asas-asas sel-sel dan molekul dengan mengambil kursus dalam bidang mikrobiologi, bioinformatik, kimia dan genetik, dan menggunakan pengetahuan ini dengan mempelajari bagaimana untuk memanipulasi organisma hidup untuk menambah baik atau membangunkan produk. Banyak program menawarkan peluang latihan yang membolehkan pelajar untuk menimba pengalaman makmal berharga.

Satu ijazah bersekutu dalam bioteknologi umumnya melengkapkan pelajar dengan pengetahuan untuk menjalankan uji kaji, betul menggunakan peralatan makmal, ujian berlari dan menganalisis data.Bekerja dalam pasukan meningkatkan penyelesaian masalah dan kemahiran komunikasi yang diperlukan untuk bekerja bersama saintis profesional dan pakar-pakar industri.

Kos mendapatkan ijazah bersekutu dalam bioteknologi bergantung kepada sekolah, lokasi dan program popularitinya. Pelajar yang berminat boleh menghubungi pejabat kemasukan institusi atau menyelidik laman web mereka untuk belajar tentang kos yang terlibat.

Graduan boleh menjangka akan layak untuk pelbagai industri. Banyak memasuki perubatan, farmaseutikal, makanan atau bidang pertanian sebagai biotechnician, juruteknik proses atau pembantu makmal. Employment biasanya bermula sebagai peringkat kemasukan dengan peluang-peluang untuk kemajuan. Tugas terdiri daripada pengurusan peralatan rutin untuk membantu dalam eksperimen dan pembangunan produk.Pendidikan dalam bidang bioteknologi memberikan peluang kepada para graduan pakar dalam beberapa bidang sains dan teknologi industri canggih, menawarkan mereka peluang untuk bekerja dengan genom atau membuat ubat menyelamatkan nyawa.

Separuh masa dan pilihan dalam talian untuk ijazah ini mungkin tersedia. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

3 Hasil dalam Bioteknologi

Baltimore City Community College

Pelajar membangunkan kemahiran teknikal makmal sains sebagai persediaan untuk bekerja di bawah penyeliaan saintis profesional dalam pelbagai tetapan makmal. Program ini j ... [+]

Penerangan Program

Pelajar membangunkan kemahiran teknikal makmal sains sebagai persediaan untuk bekerja di bawah penyeliaan saintis profesional dalam pelbagai tetapan makmal. Program ini juga boleh berfungsi sebagai dua tahun pertama persediaan untuk sekolah empat tahun dengan utama dalam sains fizikal atau biologi.

Tahun kedua menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam makmal saintifik termasuk makmal biologi dan kimia dalam syarikat bioteknologi atau universiti. Pengalaman kerja adalah terbina dalam program ini melalui latihan. Program Bioteknologi termasuk pengalaman penyelidikan teknikal state-of-the-art yang disediakan oleh syarikat bioteknologi dan kemudahan penyelidikan tempatan / makmal di universiti-universiti tempatan termasuk Universiti Maryland, Baltimore (UMB), University of Maryland, Baltimore County (UMBC), Universiti Towson dan Johns Hopkins University.... [-]

Amerika Syarikat Baltimore
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Jamestown Community College

Pada masa akan datang tidak lama lagi, pemindahan organ akan menjadi satu perkara yang telah lalu. Doktor akan menggunakan DNA anda untuk menentukan pilihan rawatan. Dan ... [+]

Pada masa akan datang tidak lama lagi, pemindahan organ akan menjadi satu perkara yang telah lalu. Doktor akan menggunakan DNA anda untuk menentukan pilihan rawatan. Dan rawatan ini akan disediakan untuk haiwan dan manusia sama-sama. Mengisi semua perubahan ini adalah bioteknologi. Anda boleh menjadi salah satu inovator ini bukan sahaja dengan menjadi penyelidik, tetapi juga dengan mengikuti pelbagai laluan kerjaya lain, termasuk menjadi seorang doktor, doktor haiwan, peguam paten, inspektor kesihatan atau bioteknologi alam sekitar.

Ijazah bioteknologi dari Jamestown Kolej Komuniti adalah langkah pertama.

Kami menyediakan pelajar untuk dipindahkan ke kolej empat tahun untuk utama dalam biologi, biokimia, farmakologi, genetik molekul, imunologi, dan bidang-bidang yang berkaitan. Program kami juga persiapan yang baik untuk sekolah perubatan, veterinar, pergigian, dan farmaseutikal dan ia menyediakan teguh, latihan disiplin sarjana muda moden permintaan program sains.... [-]

Amerika Syarikat Jamestown Olean Dunkirk Warren  + 1 Lagi
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Cégep de Lévis-Lauzon

Ahli teknologi bioteknologi mengkhususkan diri dalam kerja makmal dalam pelbagai bidang kimia dan biologi. ... [+]

Laluan Pengkhususan dalam Bioteknologi

Ahli teknologi bioteknologi mengkhususkan diri dalam kerja makmal dalam pelbagai bidang kimia dan biologi.

Latihan makmal mereka membolehkan mereka memperoleh teknik pengendalian dengan peralatan khusus yang terdapat di tempat kerja yang berkaitan dengan bioteknologi. Teknolog dilatih untuk bekerja dalam pelbagai bidang. Yang paling menarik minat mereka adalah organisma hidup . Mereka mengendalikan mikroorganisma , tumbuh bakteria , sel - sel klon dan DNA yang diselaraskan . Mereka boleh mengambil bahagian dalam pembangunan produk dan teknologi dalam bidang pertanian, makanan, farmaseutikal dan alam sekitar.

Apa yang kita pelajari?Prinsip-prinsip maju dalam kimia analitis dan instrumentalBagaimana cara mengambil sampel, menganalisisnya dan menghasilkan laporanPenggunaan instrumen analisis canggihPengenalpastian, manipulasi dan pengubahsuaian mikroorganismaBagaimana membaca DNA dan melaksanakan ujianBagaimana untuk mengembangkan sel dan tisuBagaimana untuk mengkloningAdakah program ini sesuai untuk anda?Biologi mempesona anda dan minat kimia anda.Anda suka belajar dengan konkrit.Anda tertarik dengan kerja makmal.Anda ingin menggunakan instrumen yang canggih.Anda mempunyai minat terhadap teknologi baru.Anda mempunyai rasa tanggungjawab dan pemerhatian yang baik.Anda adalah sistematik dan teliti."Percubaan makmal adalah di tengah-tengah latihan"Mengapa memilih Lévis-Lauzon?Satu-satunya CEGEP di Quebec Timur menawarkan pendidikan kolej dalam bidang bioteknologi.Makmal di canggih teknologi dan diatur mengikut piawaian yang terdapat dalam industri bioteknologi dan kimia.Latihan memberi tumpuan kepada kerja praktikal.Profesor sangat berkelayakan untuk pengalaman profesional dan penyelidikan mereka.Pendidikan memberi tumpuan kepada realiti pasaran pekerjaan.Praktikal latihan di syarikat-syarikat dengan kemungkinan internships antarabangsa selama 8 minggu (Perancis, Belgium, Amerika Syarikat dan Mexico) .Peluang untuk melakukan sesi terakhir (kursus dan latihan) di Perancis .Praktikal latihan di tempat kerja di Quebec (3 minggu).Experimentation Assisted Computer (CAO) dalam pelbagai... [-]
Kanada Levis
Sept. 2019
French (Canada)
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu