Filter
Ijazah Bersekutu
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

4 Ijazah Bersekutu dalam Sastera 2020

Ijazah bersekutu biasanya diambil oleh pelajar yang telah menamatkan sekolah menengah dan yang ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi. Ini adalah paling biasa program dua tahun dengan tumpuan umum, walaupun ia mungkin disesuaikan dengan hasil tertentu.

Apakah ijazah bersekutu dalam seni? Program ijazah ini diambil oleh pelajar yang berminat dalam bidang seni dan ingin menerima pemahaman yang luas mengenai topik ini. Kursus-kursus saya termasuk penghargaan seni, seni bina, puisi, kesusasteraan dan fotografi, serta asas dalam matematik, sains sosial dan sains hayat. Arahan biasanya difasilitasi oleh profesor dengan ijazah lanjutan dan mungkin campuran kelas, makmal dan format dalam talian.

Pelajar dalam program ini mungkin belajar bagaimana untuk memahami dan mensintesis sejumlah besar bahan, serta membangunkan tabiat belajar yang berjaya, kemahiran yang berguna dalam memajukan kehidupan akademik mereka. Mereka juga boleh mendapatkan pandangan tentang komuniti seni, yang mungkin berguna dalam mendapatkan pekerjaan selepas sekolah.

Kos ijazah bersekutu dua tahun bergantung pada kursus yang diambil, buku dan bekalan dan faktor lain. Untuk mendapatkan pemahaman penuh tentang perbelanjaan, pelajar yang berminat perlu menghubungi pejabat bantuan kewangan setiap sekolah.

Bagi pelajar yang lulus dengan ijazah bersekutu dalam bidang seni, bidang pekerjaan adalah luas dan pelbagai. Mereka mungkin mencari kerja dengan organisasi seni, agensi bukan keuntungan, sekolah, syarikat, gereja dan kumpulan lain. Mereka juga boleh memilih untuk melanjutkan pelajaran tambahan. Gelaran kerja yang berkaitan dengan ijazah ini termasuk pengajar, tutor, pemuzik, artis, penulis, penghias dalaman, wartawan, pelukis, jurugambar dan penyokong seni.

Sebagai bidang pengajian yang popular, program ini boleh diambil di sekolah-sekolah di seluruh dunia, dengan pelbagai pilihan untuk kampus dan pembelajaran dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

4 Hasil dalam Sastera

Community Colleges of Spokane

Sekiranya anda seorang yang kreatif yang suka meluahkan perasaan anda secara artistik, satu gelaran dalam seni boleh membawa kepada kerjaya yang sempurna untuk anda. Dala ... [+]

Seni yang bagus

Mengenai Program

Sekiranya anda seorang yang kreatif yang suka meluahkan perasaan anda secara artistik, satu gelaran dalam seni boleh membawa kepada kerjaya yang sempurna untuk anda.

Dalam program ini, anda akan mengembangkan semangat dan penghargaan anda untuk seni, sambil menamatkan kursus asas yang diperlukan untuk dipindahkan ke universiti, universiti atau sekolah seni empat tahun. Anda akan mengembangkan kemahiran dan teknik seni anda melalui arahan fakulti dan kerja studio tangan dalam keramik, lukisan, lukisan, cetakan atau ukiran.

Sama ada anda ingin menjadi seorang artis profesional, guru seni, kurator seni atau pentadbir seni, memperoleh ijazah seni halus boleh membantu anda mengubah bakat artistik anda ke dalam kerjaya.... [-]

Amerika Syarikat Spokane
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Salzburg College

Di Salzburg College , Associate in Arts program adalah kursus pengajian selama 16 bulan yang merangkumi bahan teras yang diperlukan untuk menyelesaikan dua tahun pertama ... [+]

Manfaat Mendapat Pendapatan Ijazah AA di Salzburg CollegeProgram kental, antarabangsaPendekatan interdisipliner yang unikIjazah AS yang diperolehi di laman web di SalzburgASKelas kecilBersedia untuk dipindahkan ke mana-mana Program Sarjana Muda ASArahan dan Program Bahasa Jerman (untuk peserta bukan EU)Kelayakan bekerja (paruh waktu) secara sah di Austria semasa pengajian andaTuisyen yang berpatutanBahasa arahan: Bahasa InggerisProgram yang

Di Salzburg College , Associate in Arts program adalah kursus pengajian selama 16 bulan yang merangkumi bahan teras yang diperlukan untuk menyelesaikan dua tahun pertama sarjana muda empat tahun. Ijazah AA adalah kelayakan yang diperoleh apabila pelajar berjaya menyelesaikan kursus dua tahun pengajian.... [-]

Austria Salzburg
Oktober 2020
English
Sepenuh masa
16 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan anda dengan program Pengajian Seni yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda di bidan ... [+]

Program Kolej Komuniti sepadan dengan anda dengan program Pengajian Seni yang paling sesuai dengan keperluan anda dalam kepekatan Seni yang dipilih seperti Seni Persembahan, Seni Visual, Muzik, Seni Kreatif.

Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda di bidang Pengajian Seni sambil belajar tentang kehidupan di Amerika Syarikat dan komuniti anda yang terdekat. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

[-]
Amerika Syarikat Washington
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sacramento City College

Program ini adalah kajian akademik pembangunan lukisan, ukiran, dan seni visual lain. ... [+]

The Art History utama direka untuk menyediakan pelajar untuk melanjutkan pengajian dalam sejarah seni yang membawa kepada yang Ijazah Sarjana Muda, Sarjana, dan / atau Ph.D. dalam Sejarah Seni. Ahli-ahli sejarah seni dengan ijazah lanjutan adalah pengajar kolej, muzium dan galeri pengarah, kurator, atau pengkritik seni dan boleh bekerja untuk pengumpul awam dan swasta.

Peluang kerjaya pendaftar, Kurator muzium / pengarah Galeri Penyelidik kakitangan rumah lelong Kemahiran Menilai sumbangan artis sepanjang sejarah Menilai karya-karya seni atau seni bina mengikut gaya yang sesuai mereka dan era seni kritikan dan seni bina dapat berfungsi dan makna menunjuk... [-]
Amerika Syarikat Sacramento
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu