Filter
Ijazah Bersekutu
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Ijazah Bersekutu dalam Pengajian Kosmetologi 2019/2020

Ijazah bersekutu mengambil masa lebih kurang dua tahun untuk disiapkan, dan adalah lebih kurang bersamaan dengan mahasiswa dan tahun kedua di kolej atau universiti. Pelajar boleh mendaftarkan diri dalam program-program tertentu berdasarkan kepentingan atau matlamat mereka.

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Bersekutu dalam Kosmetologi? Fokus program pusat kajian mengenai pelbagai perkhidmatan kecantikan, termasuk pendandan rambut, manicuring, penjagaan kulit, dan permohonan solek. Pelajar kosmetologi boleh belajar teknik-teknik berkesan dan selamat di mana-mana atau semua bidang pengkhususan. Keperluan kursus berbeza-beza di antara program-program yang berbeza, walaupun program yang terbaik dalam bidang ini bertujuan untuk mendedahkan pelajar kepada teknik-teknik penggayaan yang berbeza di samping menyediakan pengetahuan praktikal sebanyak dan memberi pengalaman yang mungkin.

Ijazah ini adalah pilihan yang berfaedah untuk pelajar mencari kerjaya dalam kosmetik, sebahagian besarnya kerana ia memberikan pengalaman berkualiti itu dan banyak boleh meningkatkan peluang pelajar 's daripada mendapat diupah.Di mata kebanyakan majikan, graduan program ini adalah calon yang lebih kukuh untuk kerjaya sebagai cosmetologists daripada pemohon yang tidak mempunyai pendidikan formal dalam bidang ini.

Pendaftaran dan bayaran untuk pendaftaran program kosmetologi akan berbeza-beza dari sekolah ke sekolah. Pejabat kemasukan setiap sekolah akan dapat menjawab apa-apa soalan mengenai yang 's kos program.

Memandangkan hakikat bahawa program kosmetologi banyak menawarkan seperti pelbagai kelas, ijazah bersekutu dalam bidang ini boleh diterjemahkan ke dalam banyak kerjaya yang memuaskan yang berbeza. Sepanjang persekolahan, pelajar boleh mendapat banyak pengetahuan dan pengalaman bekerja dengan rambut, kuku, dan kulit. Ini menjadikan mereka yang lengkap untuk mendapatkan pekerjaan sebagai stylists rambut, Kuku, dan artis solek. Jawatan-jawatan kebanyakannya terdapat di salon, spa, dan studio.

Jika kecantikan adalah keghairahan anda, Ijazah Bersekutu dalam Kosmetologi mungkin jalan yang sempurna kajian untuk membantu anda mencapai matlamat peribadi dan profesional anda. Banyak program boleh didapati dalam talian, dan anda boleh menyempitkan pilihan anda ke satu program yang akan memenuhi jadual dan minat anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Pengajian Kosmetologi

Seward County Community College

Program kosmetologi di SCCC memberikan peluang kepada pelajar untuk mengembangkan pelbagai kemahiran teknikal dalam reka bentuk rambut, teknologi kuku, dan penjagaan kuli ... [+]

Program kosmetologi di SCCC memberikan peluang kepada pelajar untuk mengembangkan pelbagai kemahiran teknikal dalam reka bentuk rambut, teknologi kuku, dan penjagaan kulit. melalui kelas dan arahan klinikal, pelajar mempelajari teknik pemotongan, gaya, warna dan penjagaan rambut terkini; pedikur, manikur, tips, dan teknik kuku; dan facial, waxing, solek, dan teknik penjagaan kulit.

Dibuka pada bulan Julai 2001, bangunan 6,000 kaki persegi terletak di sudut barat laut kampus dan dilengkapi dengan tempat letak kereta yang terang untuk para pelajar dan pelanggan, dan menawarkan tempat letak kenderaan kurang upaya yang ditetapkan. Klinik salun sekolah kosmetologi mempunyai kawasan penerimaan yang selesa yang merangkumi paparan produk runcit profesional yang besar.... [-]

Amerika Syarikat Liberal
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu