close

Penapis

Lihat Hasil

2 Ijazah Bersekutu dalam Pengajian Kosmetologi 2020

Ijazah bersekutu mengambil masa lebih kurang dua tahun untuk disiapkan, dan adalah lebih kurang bersamaan dengan mahasiswa dan tahun kedua di kolej atau universiti. Pelajar boleh mendaftarkan diri dalam program-program tertentu berdasarkan kepentingan atau matlamat mereka. Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Bersekutu dalam Kosmetologi? Fokus program pusat kajian mengenai pelbagai perkhidmatan… Baca lebih lanjut

Ijazah bersekutu mengambil masa lebih kurang dua tahun untuk disiapkan, dan adalah lebih kurang bersamaan dengan mahasiswa dan tahun kedua di kolej atau universiti. Pelajar boleh mendaftarkan diri dalam program-program tertentu berdasarkan kepentingan atau matlamat mereka.

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Bersekutu dalam Kosmetologi? Fokus program pusat kajian mengenai pelbagai perkhidmatan kecantikan, termasuk pendandan rambut, manicuring, penjagaan kulit, dan permohonan solek. Pelajar kosmetologi boleh belajar teknik-teknik berkesan dan selamat di mana-mana atau semua bidang pengkhususan. Keperluan kursus berbeza-beza di antara program-program yang berbeza, walaupun program yang terbaik dalam bidang ini bertujuan untuk mendedahkan pelajar kepada teknik-teknik penggayaan yang berbeza di samping menyediakan pengetahuan praktikal sebanyak dan memberi pengalaman yang mungkin.

Ijazah ini adalah pilihan yang berfaedah untuk pelajar mencari kerjaya dalam kosmetik, sebahagian besarnya kerana ia memberikan pengalaman berkualiti itu dan banyak boleh meningkatkan peluang pelajar 's daripada mendapat diupah.Di mata kebanyakan majikan, graduan program ini adalah calon yang lebih kukuh untuk kerjaya sebagai cosmetologists daripada pemohon yang tidak mempunyai pendidikan formal dalam bidang ini.

Pendaftaran dan bayaran untuk pendaftaran program kosmetologi akan berbeza-beza dari sekolah ke sekolah. Pejabat kemasukan setiap sekolah akan dapat menjawab apa-apa soalan mengenai yang 's kos program.

Memandangkan hakikat bahawa program kosmetologi banyak menawarkan seperti pelbagai kelas, ijazah bersekutu dalam bidang ini boleh diterjemahkan ke dalam banyak kerjaya yang memuaskan yang berbeza. Sepanjang persekolahan, pelajar boleh mendapat banyak pengetahuan dan pengalaman bekerja dengan rambut, kuku, dan kulit. Ini menjadikan mereka yang lengkap untuk mendapatkan pekerjaan sebagai stylists rambut, Kuku, dan artis solek. Jawatan-jawatan kebanyakannya terdapat di salon, spa, dan studio.

Jika kecantikan adalah keghairahan anda, Ijazah Bersekutu dalam Kosmetologi mungkin jalan yang sempurna kajian untuk membantu anda mencapai matlamat peribadi dan profesional anda. Banyak program boleh didapati dalam talian, dan anda boleh menyempitkan pilihan anda ke satu program yang akan memenuhi jadual dan minat anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Citrus College
Los Angeles , Amerika Syarikat

Program Kosmetologi Kajian membawa kepada Ijazah Bersekutu Sains. Ijazah ini memerlukan kejayaan menyelesaikan 55 unit kursus.

Program Kosmetologi Kajian membawa kepada Ijazah Bersekutu Sains. Ijazah ini memerlukan kejayaan menyelesaikan 55 unit kursus. -
Associate of Science
Sepenuh Masa
Separuh masa
Sep 2020
Kampus
 
Seward County Community College
Liberal , Amerika Syarikat

Program kosmetologi di SCCC memberikan peluang kepada pelajar untuk mengembangkan pelbagai kemahiran teknikal dalam reka bentuk rambut, teknologi kuku, dan penjagaan kulit. Me ... +

Program kosmetologi di SCCC memberikan peluang kepada pelajar untuk mengembangkan pelbagai kemahiran teknikal dalam reka bentuk rambut, teknologi kuku, dan penjagaan kulit. Melalui pengajaran kelas dan klinikal, pelajar mempelajari teknik pemotongan, gaya, warna, dan penjagaan rambut terkini; pedikur, manikur, tips, dan teknik kuku; dan facial, waxing, solek, dan teknik penjagaan kulit. Setelah selesai program, pelajar kosmetologi boleh duduk untuk ujian perlesenan negeri, yang diperlukan untuk mengamalkan kosmetologi di negeri Kansas. Undang-undang negeri untuk bekerja sebagai pakar kosmetik berbeza-beza; bidang kosmetologi menawarkan pelbagai pilihan kerjaya termasuk pencipta rambut, artis solekan, perunding penjagaan kulit, juruteknik kuku, pengurus salon / spa, pemilik warna rambut, stylist foto, pendidik produk, perunding / perunding jualan dan banyak lagi. -
Ijazah Bersekutu
Sepenuh Masa
2 tahun
English
Sep 2020
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini