Filter
Ijazah Bersekutu
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

4 Ijazah Bersekutu dalam Matematik 2020

Setelah memperolehi diploma sekolah tinggi, sesetengah pelajar boleh meneruskan pendidikan mereka untuk mendapatkan ijazah bersekutu. Biasanya, program sarjana ini boleh disiapkan kurang dari tiga tahun. Pelajar harus mempunyai asas yang baik dalam bidang ini untuk bekerja ke arah yang lebih tinggi atau memasuki tenaga kerja.

Apakah ijazah bersekutu dalam matematik? Program pengajian ini menumpukan pada prinsip dan aplikasi matematik. Kursus boleh merangkumi gambaran luas matematik yang lebih tinggi, dengan memberi tumpuan kepada statistik, geometri, fungsi algebra, dan konsep lain. Pelajar dapat memperoleh keyakinan apabila menyelesaikan persamaan dan fungsi, menentukan kebarangkalian, dan bekerja dengan bilangan bulat dan polinomial. Kemahiran ini boleh menyediakan pelajar untuk memindahkan ke ijazah sarjana lain dalam bidang ini atau yang berkaitan seperti komputer atau sains aktuari.

Kemahiran yang bernilai di luar pengiraan matematik boleh diperoleh dengan belajar untuk ijazah jenis ini. Pelajar boleh mengembangkan kemahiran menyelesaikan masalah dan pemikiran kritikal yang kompleks, yang diperlukan dalam banyak bidang perniagaan dan industri.

Di seluruh dunia, institusi pengajian tinggi menawarkan program ijazah bersekutu dalam matematik. Kos yang berkaitan dengan ijazah ini boleh berubah mengikut sekolah dan lokasi. Pelajar harus bercakap dengan pegawai kemasukan untuk menentukan perbelanjaan sekolah yang mereka mahu hadir.

Tahap matematik diperlukan dalam banyak bidang kerja. Sesetengah pelajar mungkin berminat dalam kerjaya dalam matematik, perakaunan atau simpan kira, sains komputer, atau pengajaran. Banyak jawatan yang ditemui dengan syarikat swasta atau dalam suasana awam seperti agensi kerajaan atau pendidikan. Dengan ijazah sekutu, calon mungkin layak untuk kedudukan peringkat kemasukan atau dipindahkan ke program empat tahun untuk terus mendapat kemahiran dan pengalaman.

Ijazah bersekutu lebih mudah berbanding sebelum ini untuk pelajar yang ingin menghadiri sekolah sambilan, sepenuh masa, atau melalui kelas dalam talian. Jika anda sudah bersedia untuk mula bekerja untuk ijazah matematik, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

4 Hasil dalam Matematik

Irvine Valley College

Misi Jabatan Matematik di Irvine Valley College adalah untuk membantu pelajar-pelajar kami mencapai potensi matematik mereka dan menyediakan mereka untuk tujuan pendidika ... [+]

Misi

Misi Jabatan Matematik di Irvine Valley College adalah untuk membantu pelajar-pelajar kami mencapai potensi matematik mereka dan menyediakan mereka untuk tujuan pendidikan dan kerjaya mereka.

Matlamat Jabatan

Jabatan Matematik di Irvine Valley College bertujuan untuk menyumbang kepada pemenuhan misi kolej dengan membantu pelajar mendaftar dalam kursus kami mencapai matlamat berikut:

Membangunkan kemahiran dalam penggunaan matematik yang diperlukan untuk berfungsi dalam masyarakat. Membangunkan kecekapan dalam penggunaan matematik yang diperlukan untuk mendapatkan ijazah lulus atau sijil program penyelesaian. Memperoleh pengetahuan dan kemahiran matematik untuk pencapaian kerjaya selanjutnya. Memperoleh pengetahuan dan kemahiran matematik untuk kajian akademik selanjutnya. program kepujian ... [-]
Amerika Syarikat Irvine
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Olympic College

Sebagai tindak balas kepada pelajar pelbagai keperluan, Jabatan Matematik menyediakan kurikulum yang luas, pendekatan pengajaran yang pelbagai, dan sumber-sumber sokongan ... [+]

Bersekutu Matematik

Sila semak e-risalah kami!

Olympic College adalah sebuah kolej awam dua tahun di Washington State yang menawarkan lebih daripada 70 darjah dan sijil yang berbeza dalam pemindahan akademik dan program profesional teknikal. Kampus di Bremerton terletak di kawasan seluas 33 ekar yang dikelilingi oleh pemandangan Pergunungan Olimpik, Mt. Rainier, salur masuk air masin, dan Cascade Mountains.

Sebagai tindak balas kepada pelajar pelbagai keperluan, Jabatan Matematik menyediakan kurikulum yang luas, pendekatan pengajaran yang pelbagai, dan sumber-sumber sokongan untuk membantu pelajar belajar matematik. Kami memupuk kejayaan dalam pembelajaran dan nilai dengan pencapaian dalam matematik, serta perkaitan, kegunaan, penghargaan dan keseronokan matematik.... [-]

Amerika Syarikat Bremerton
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sacramento City College

Program ini adalah sains abstrak nombor, kuantiti, dan ruang. ... [+]

Program Matematik menyediakan peluang kepada pelajar untuk menyiapkan kerja kursus yang lebih rendah-bahagian yang diperlukan untuk program empat tahun dalam matematik. Bagi pelajar yang merancang untuk memindahkan, selesai CSU General-Lebar atau IGETC corak pendidikan umum adalah digalakkan. Ia amat disyorkan bahawa pelajar bertemu dengan kaunselor kerana keperluan pendidikan utama dan umum berbeza-beza bagi setiap kolej / universiti. Kursus-kursus ini juga memenuhi keperluan pendidikan umum untuk kesihatan bersekutu, sains biologi, sains fizikal, sains komputer dan kejuruteraan.

Nota:

Nota: The University of California mempunyai sekatan kredit kombinasi tertentu kursus matematik. Lihat kaunselor untuk maklumat terperinci mengenai Perjanjian UC Kursus Pindah semasa.... [-]

Amerika Syarikat Sacramento
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Seward County Community College

Ahli matematik membuat sumbangan yang kekal kepada masyarakat dengan membantu menyelesaikan masalah dalam pelbagai bidang. Pelajar yang memilih untuk belajar matematik ak ... [+]

Ahli matematik membuat sumbangan yang kekal kepada masyarakat dengan membantu menyelesaikan masalah dalam pelbagai bidang. Pelajar yang memilih untuk belajar matematik akan memperoleh ijazah yang membolehkan mereka menggunakan teori dan teknik matematik untuk merumuskan dan menyelesaikan masalah praktikal di pelbagai disiplin seperti perniagaan, kerajaan, kejuruteraan dan fizikal, kehidupan, dan sains sosial.

Program matematik di SCCC menyediakan pelajar dengan asas pengetahuan yang luas melalui keperluan pendidikan umum, serta konsep dan aplikasi penting matematik melalui kursus matematik dan sains. Dengan Pusat Sumber Matematik yang menyediakan bantuan percuma dengan kursus pengajian dan akses kepada makmal komputer matematik dan sains yang eksklusif, pelajar matematik SCCC akan lulus bersedia sama ada meneruskan pendidikan mereka di institusi selama empat tahun atau memasuki jalan kerjaya mereka yang dikehendaki.... [-]

Amerika Syarikat Liberal
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu