Filter
Ijazah Bersekutu
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 6 Ijazah Bersekutu dalam Pengajian Am 2019/2020

Ijazah bersekutu adalah pilihan untuk pelajar yang ingin memperoleh ijazah dalam masa yang singkat. Ijazah sarjana ini mengikuti dua tahun pengajian dan menyediakan pelajar untuk kedudukan peringkat kemasukan dalam bidang pilihan, dan juga ijazah sarjana muda masa depan yang mungkin.

Apakah ijazah bersekutu dalam kajian umum? Bagi pelajar yang merancang untuk mendapatkan ijazah sarjana muda atau sarjana di masa hadapan tetapi masih belum membuat keputusan mengenai major, ijazah ini menawarkan asas untuk dibina nanti. Kursus asas dan meliputi pelbagai subjek: Matematik, sejarah, biologi, ekonomi, kesusasteraan dan banyak lagi yang mungkin. Kurikulum ini direka untuk menggalakkan kecekapan asas merentas pelbagai bidang dan membantu pelajar meneroka minat yang berpotensi.

Semasa mengambil ijazah bersekutu dalam kajian umum, pelajar biasanya mengembangkan portofolio menyeluruh tentang kehidupan asas dan kemahiran kerjaya yang boleh digunakan dalam kebanyakan bidang. Antara kemahiran lain yang mungkin, pelajar dapat membina kecekapan mereka dengan komunikasi, analisis, penyelesaian masalah dan etika.

Sebagai program sarjana muda dua tahun, ijazah bersekutu dalam kajian umum adalah agak murah berbanding darjah lain, dengan kos tuisyen yang mencerminkan tempoh ini. Pelajar boleh berunding dengan pilihan sekolah mereka untuk mencari maklumat yang lebih khusus mengenai program ini.

Ijazah bersekutu dalam kajian umum biasanya merupakan tahap sementara dalam pendidikan tinggi bukan satu matlamat atau titik akhir dalam dirinya sendiri; Biasanya, niatnya adalah untuk menyelesaikan kursus-kursus yang lebih awal dan lebih asas dan menggunakan masa itu untuk menentukan utama yang lebih konkrit, kemudian meneruskan ke gelar sarjana muda. Yang mengatakan, kebanyakan majikan lebih bersedia untuk mengupah pemohon yang mempunyai sekurang-kurangnya gelar bersekutu dengan hanya diploma sekolah tinggi, untuk jawatan-jawatan dari sekutu jualan kepada pengurus atau pembantu pentadbiran.

Pelbagai program untuk kajian am boleh didapati di sekolah di seluruh dunia sebagai pengantar ke pendidikan lanjut, termasuk pilihan pembelajaran dalam talian yang sesuai. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

6 Hasil dalam Pengajian Am

Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Life Studies yang paling sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang Pe ... [+]

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Life Studies yang paling sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang Pengajian Hayat sambil belajar tentang kehidupan di AS dan komuniti terdekat anda. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

[-]
Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Umum yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda di bidang Pengajian ... [+]

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Umum yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda di bidang Pengajian Umum sambil belajar tentang kehidupan di AS dan komuniti anda yang terdekat. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

[-]
Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
North Central Missouri College

Ijazah Sarjana Muda Pengajian Umum adalah untuk pelajar yang ingin melanjutkan pendidikan mereka, tetapi yang memilih untuk tidak memenuhi syarat sama ada ijazah AA atau ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Pengajian Umum adalah untuk pelajar yang ingin melanjutkan pendidikan mereka, tetapi yang memilih untuk tidak memenuhi syarat sama ada ijazah AA atau ijazah AAS. Kursus yang diperlukan untuk ijazah ini boleh dipindahkan, tetapi tidak semestinya memenuhi keperluan pendidikan umum di kolej atau universiti selama empat tahun.

Hasil Program

Setelah menyelesaikan gelaran Associate in General Studies, graduan akan dapat: - menghargai kepelbagaian budaya di Amerika Syarikat dan di dunia, - berkomunikasi dengan berkesan, baik secara bertulis dan lisan, - mengiktiraf konflik moral dan menyesuaikan tingkah laku mereka dengan sewajarnya, dan - menunjukkan nilai pembelajaran sepanjang hayat dan pertumbuhan peribadi. KOMUNIKASI 6 jam A. EN101 Bahasa Inggeris Saya 3 jam B. SP175 Komunikasi Ucapan 3 jam SAINS SAINS 6 jam A. HI103 Sejarah Amerika hingga 1877 atau PL216 Kerajaan Kebangsaan 3 jam B. PY121 Psikologi Am 3 jam MATHEMATIK 3 jam Aljabar pertengahan atau di atas adalah disyorkan . HUMANITI 3 jam ELECTIVES 42 jam JUMLAH KEPERLUAN IJAZAH AGS 60 jam NOTA: Purata titik gred kumulatif akhir minimum 2.0 dan sekurang-kurangnya 60 jam kredit diperlukan untuk tamat pengajian. Kelas-kelas Pengajian Pembangunan tidak dikenakan ke atas sebarang syarat dalam mana-mana program. Maksimum enam jam dalam kursus agama akan diterapkan ke tahap ijazah. Maksimum dua jam dalam kredit aktiviti pendidikan jasmani akan dikenakan ke arah ijazah.... [-]

Amerika Syarikat Trenton
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
College of the Rockies

Semua ijazah College of the Rockies bersamaan dengan dua tahun pertama ijazah sarjana muda dalam Seni atau Sains. Pelajar perlu merancang dengan teliti untuk memastikan s ... [+]

Gambaran keseluruhan

Semua ijazah College of the Rockies bersamaan dengan dua tahun pertama ijazah sarjana muda dalam Seni atau Sains. Pelajar perlu merancang dengan teliti untuk memastikan semua syarat ijazah dipenuhi. Penasihat Pendidikan disediakan untuk membantu pelajar dalam merancang pilihan kursus mereka untuk ijazah bersekutu.

Keperluan AmKredit enam puluh semester bagi kursus pertama dan kedua.Gred keseluruhan purata C atau lebih baik dikira ke atas semua kursus yang dihitung ke arah ijazah bersekutu, dengan gred minimum C dalam mana-mana satu kursus.DefinisiKursus tahun pertama ditakrifkan sebagai kursus yang telah diberikan kredit pemindahan di peringkat 100 di UBC, SFU, UVic atau UNBC.Kursus tahun kedua ditakrifkan sebagai satu kursus yang telah diberikan atau kredit transfer tidak ditetapkan di peringkat 200 atau lebih tinggi di UBC, SFU, UVic atau UNBC.Kursus Seni adalah kursus dalam bidang subjek yang mana terdapat gelar Baccalaureate of Arts di UBC, SFU, UVic atau UNBC. Institusi-institusi ini bertanggungjawab untuk menentukan keperluan kursus Kemanusiaan (termasuk Kreatif dan Persembahan) dan Sains Sosial.Kursus Sains adalah kursus dalam bidang subjek yang mana terdapat gelaran Baccalaureate of Science atau Baccalaureate of Applied Science di UBC, SFU, UVic atau UNBC.... [-]
Kanada Cranbrook
Sept. 2019
English
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wallace State Community College

Lengkapkan ijazah bersekutu, sijil perguruan tinggi, atau sehingga 60 jam kredit pemindahan sebelum tamat pengajian sekolah tinggi! ... [+]

Lengkapkan ijazah bersekutu, sijil perguruan tinggi, atau sehingga 60 jam kredit pemindahan sebelum tamat pengajian sekolah tinggi!

Track Fast adalah perkongsian bersama antara Wallace State dan sistem sekolah tempatan yang membolehkan pelajar sekolah menengah dan senior memberi peluang untuk menyelesaikan kursus pengajian kolej dua tahun sebelum tamat pengajian sekolah menengah. Semua kerja kursus diambil di kampus Wallace State tetapi pelajar masih dapat kembali ke sekolah menengah tempatan mereka untuk mengambil bahagian dalam aktiviti kurikulum.

Untuk layak, pelajar mesti:

Telah menyelesaikan gred ke-10Mempunyai PNGK 3.0 atau lebih tinggi untuk mendaftar dalam kursus Akademik dan 2.5 untuk mendaftar kursus Teknikal dan KesihatanMengemukakan cadangan bertulis daripada sekolah menengah tempatan termasuk kelulusan prinsipal dan penguasaMemenuhi keperluan masuk WSCCPeperiksaan penempatan lengkap... [-]
Amerika Syarikat Hanceville
Wallace State Community College

Wallace State menawarkan pendidikan yang menyediakan pelajar untuk pemindahan lancar ke mana-mana kolej dan universiti awam dan swasta. ... [+]

Mengenai Program

Wallace State menawarkan pendidikan yang menyediakan pelajar untuk pemindahan lancar ke mana-mana kolej dan universiti awam dan swasta.

Ijazah Bersekutu dalam Seni direka untuk pelajar yang merancang untuk memindahkan ke institusi kanan dan mengikuti kursus pengajian di kawasan seni liberal.

Ijazah Bersekutu dalam Sains direka untuk pelajar yang merancang untuk memindahkan ke institusi kanan dan mengikuti kerjaya pengajian dalam bidang umum atau bidang profesional khusus.

Lebih dari seratus darjah, kerjaya, dan pilihan pemindahan ditawarkan melalui Wallace State. Beberapa program pemindahan yang popular termasuk pertanian, pergigian, pendidikan, kejuruteraan, pra-undang, pra-perubatan, farmasi, kerja sosial, dan perubatan veterinar.... [-]

Amerika Syarikat Hanceville
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu