Filter
Ijazah Bersekutu
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

2 Ijazah Bersekutu dalam Sains Alam Sekitar 2020

Ijazah bersekutu mungkin menarik kepada pelajar yang ingin meneroka topik sambil mendapatkan keperluan pendidikan umum. Program-program ini biasanya disediakan untuk mahasiswa dalam beberapa bidang kuasa di seluruh dunia. Kredit dari ijazah bersekutu sering berpindah dari satu program ijazah ke yang lain.

Apakah ijazah bersekutu dalam sains alam sekitar? Sains alam sekitar mungkin ditakrifkan sebagai kajian interdisipliner topik termasuk ekologi, biologi, kimia dan sains tenaga. Pelajar mungkin menjangkakan untuk mencari campuran format makmal dan kelas, bersama dengan kerja lapangan tempatan dalam beberapa kes. Program ijazah bersekutu sering juga merangkumi bateri kursus pendidikan umum, subjek yang sering diberikan kepada budi bicara pelajar. Topik umum untuk ini termasuk matematik, kemanusiaan, bahasa asing dan komposisi penulisan.

Program sains alam sekitar sering membangun kemahiran makmal, yang berpotensi berharga dalam pelbagai jawatan teknikal. Ijazah bersekutu memerlukan komitmen daripada pelajar, memajukan kajian dan kemahiran organisasi di sepanjang jalan. Pelajar juga perlu belajar menafsirkan grafik, membaca kajian dan memahami statistik yang sering digunakan oleh saintis.

Terdapat banyak program yang berbeza dari institusi di negara-negara di seluruh dunia. Oleh itu, tuisyen berbeza-beza. Semak dengan setiap program untuk anggaran baru-baru ini mengenai kos yang terlibat dalam mendapatkan ijazah sekutu.

Pelajar yang ingin memasuki pasaran kerja dengan ijazah sekutu mungkin mendapat jawatan sebagai juruteknik bidang atau makmal, bergantung kepada pengalaman sebelumnya. Profesional ini mengendalikan dan mengumpul sampel, menyerahkannya kepada pelbagai ujian untuk menentukan sifat-sifat seperti kandungan mineral, pencemaran dan radioaktif. Tajuk pekerjaan lain termasuk pakar alam sekitar atau saintis, saintis penyelidikan, ahli geologi, pakar sumber alam, jurutera kemampanan dan pemeriksa program alam sekitar.

Sains alam sekitar adalah bidang akademik yang lebih luas yang anda mungkin berminat. Cari program anda di bawah dan hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

2 Hasil dalam Sains Alam Sekitar

Green River College

Bersekutu Sains Transfer ijazah Pilihan 1 merangkumi beberapa kursus pendidikan umum diperlukan pelajar pertama dan kedua tahun dan bertujuan untuk menyediakan pelajar me ... [+]

Kajian Sains Alam Sekitar adalah berkaitan dengan persekitaran semula jadi dan diubahsuai dan interaksinya dengan biologi (termasuk manusia) sistem. Pelajar dapat memahami konteks alam sekitar dan ekologi, termasuk kesan positif dan negatif, dan kaedah untuk menganalisis, interrelate, dan menyelesaikan sistem ini kompleks. Program ini direka untuk memenuhi pelbagai matlamat akademik.

Bersekutu Sains Transfer ijazah Pilihan 1 merangkumi beberapa kursus pendidikan umum diperlukan pelajar pertama dan kedua tahun dan bertujuan untuk menyediakan pelajar merancang untuk memindahkan kepada sebuah universiti dalam bidang sains yang berkaitan. Ia akan memberi pelajar latar belakang yang luas diperlukan sebelum memulakan lebih khusus, kursus atas bahagian. Kurikulum ini tidak bertujuan untuk memenuhi Umum Pendidikan / Universiti (GER / GUR) keperluan, tetapi untuk menyediakan bakal pelajar sains pemindahan untuk memasuki universiti kerajaan dengan kedudukan junior, bukan sahaja dalam kredit tetapi juga dengan penyediaan utama / program. Untuk mendapatkan ijazah ini, pelajar perlu melengkapkan kredit 90 suku dalam kursus-kursus bernombor 100 atau lebih (dari senarai edaran yang diluluskan di bawah) dan memenuhi keperluan pengagihan tertentu. Tidak lebih daripada 25 peratus daripada keperluan kredit boleh diambil ke atas / asas kredit NO- pas. Pelajar harus sedar bahawa kursus dengan "Pas" gred tidak boleh memenuhi keperluan dalam bidang utama mereka. Pelajar perlu mencapai purata nilai gred kumulatif 2.0, dan mendapat sekurang-kurangnya 24 kredit, termasuk suku terakhir di dalam tempat tinggal, di Green River Community College.... [-]

Amerika Syarikat Auburn
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
North Iowa Area Community College

Alam Sekitar Ijazah Bersekutu Sains ... [+]

Alam Sekitar Ijazah Bersekutu Sains

Semester Pertama

ENG-102 Kandungan & Ucapan Saya CHM-166 General Chemistry Saya BIO-202 Biologi Saya MAT-210 Kalkulus I * SDV-199 Kolej Essentials

Semester Kedua

ENG-103 Kandungan & Ucapan II CHM-176 General Chemistry II BIO-203 Biologi II MAT-216 Kalkulus II ^

Semester ketiga

PHY-162 Kolej Fizik Saya CHM-263 Kimia Organik I ^ Kelas Kemanusiaan Kelas Sains Sosial

Keempat Semester

PHY-172 Kolej Fizik II ^ MAT-156 Pengenalan Statistik Kelas Kemanusiaan Kelas Sains Sosial Tahap matematik yang sesuai diperlukan sebelum mendaftar dalam mana-mana kelas matematik. ^ Semak dengan institusi pemindahan. Tidak semua institusi memerlukan kursus ini untuk utama ini. ... [-]
Amerika Syarikat Mason City
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu