close

Penapis

Lihat Hasil

2 Ijazah Bersekutu dalam Sains Molekul 2020

Satu ijazah bersekutu biasanya akan memerlukan kira-kira dua tahun pengajian di peringkat sarjana muda. Terdapat banyak disiplin dalam bidang kemanusiaan dan sains yang mungkin terdapat dalam jenis ini program. Apakah yang dimaksudkan dengan ijazah bersekutu dalam bidang sains molekul? sains molekul mengkaji struktur pada peringkat molekul bagi mewujudkan penyelesaian kepada pelbagai masalah. Sa… Baca lebih lanjut

Satu ijazah bersekutu biasanya akan memerlukan kira-kira dua tahun pengajian di peringkat sarjana muda. Terdapat banyak disiplin dalam bidang kemanusiaan dan sains yang mungkin terdapat dalam jenis ini program.

Apakah yang dimaksudkan dengan ijazah bersekutu dalam bidang sains molekul? sains molekul mengkaji struktur pada peringkat molekul bagi mewujudkan penyelesaian kepada pelbagai masalah. Sains dikaji mungkin termasuk biologi, kimia, biologi molekul, biokimia, fizik, genetik, sains alam sekitar dan nanosains. Dua tahun pertama pengajian dalam bidang ini biasanya akan merangkumi sains asas, serta asas-asas teknik penyelidikan. Walaupun pengkhususan tidak boleh dibuat sehingga kemudian, mungkin ada beberapa pilihan awal, seperti zoologi atau botani.

Ijazah dua tahun dalam bidang sains molekul boleh menyediakan pelajar untuk teruskan perjalanan ke banyak program sarjana muda sains yang berbeza.Ia juga sering membantu untuk menjadi lebih laris semasa mencari pekerjaan.

Seperti mana-mana ijazah lain, kos boleh bergantung kepada di mana anda memilih untuk belajar dan program tertentu di mana anda mendaftar. Jika anda sedang mencari untuk mengurangkan kos anda, anda mungkin boleh untuk mencari program dalam talian yang boleh membantu.

Banyak kerjaya dalam bidang sains molekul sering akan memerlukan sekurang-kurangnya ijazah empat tahun. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa jawatan juruteknik penyelidikan yang boleh disediakan selepas dua tahun pengajian. Ini biasanya akan berada dalam beberapa jenis makmal penyelidikan. Industri yang mengambil graduan dalam bidang sains molekul termasuk perubatan, farmaseutikal, genetik, pendidikan, pertanian, forensik dan makanan. Syarikat-syarikat swasta, jabatan kerajaan dan institusi akademik semua mengupah ahli sains molekul.

Kajian sains molekul boleh menjadi laluan untuk memahami dunia di sekeliling anda dengan lebih terperinci, dan juga untuk menyelesaikan beberapa masalah mendesak di dunia.Untuk bermula hari ini, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca Ringkas
Bidang pengajian berkaitan
arrow_drop_up arrow_drop_down
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis

Central Wyoming College
Riverton , Amerika Syarikat +3 Lagi
Ijazah Bersekutu
Sepenuh Masa
2 tahun
English
Kampus
 
Business Academy Aarhus
Aarhus , Denmark

Program ijazah AP di Kimia dan Biotechnical Sains adalah sepenuh masa program Pendidikan Tinggi 2½ tahun yang layak graduan kita untuk fungsi-fungsi utama dalam beberapa perda ... +

Program ijazah AP di Kimia dan Biotechnical Sains adalah sepenuh masa program Pendidikan Tinggi 2½ tahun yang layak graduan kita untuk fungsi-fungsi utama dalam beberapa perdagangan dan industri. Kawasan biasa kerja termasuk makmal kawalan dan penyelidikan dan pembangunan makmal dalam sektor pembuatan, dan di universiti dan institusi penyelidikan yang lain. -
Ijazah Bersekutu
Sepenuh Masa
30 bulan
English
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini