Keystone logo

9 Ijazah Bersekutu Program dalam Seni Kulinari 2024

Penapis

Penapis

  • Ijazah Bersekutu
  • Pengajian Makanan dan Minuman
  • Seni Kulinari
Bidang pengajian
  • Pengajian Makanan dan Minuman (9)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

    Ijazah Bersekutu Program dalam Seni Kulinari

    Ijazah bersekutu boleh diperolehi selepas menamatkan pengajian di sekolah tinggi atau mendapatkan suatu GED, dan ramai individu mendaftar dalam program ini untuk membantu mereka menjadi lebih layak untuk profesion tertentu. Ijazah ini biasanya boleh diselesaikan dalam tempoh dua tahun, tetapi tempoh yang tepat akan bergantung kepada beban kursus dan bidang pengajian.

    Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Bersekutu Seni Kulinari? Program ini memberi tumpuan kepada menyediakan pelajar dengan kemahiran asas dan pengetahuan yang diperlukan untuk bekerja dalam industri seni masakan. Pelajar boleh belajar kedua-dua teknik masakan kontemporari dan klasik dan kaedah. Antara kursus yang ditawarkan mungkin termasuk pemakanan, keselamatan makanan, kemahiran pisau, kawalan kos, baking asas, pembangunan menu, teknik moden, menyediakan daging, penyaduran, dan bagaimana untuk menyediakan pelbagai hidangan.

    Pelajar boleh mendapat manfaat daripada banyak kemahiran memasak baru atau lebih baik dengan Ijazah Bersekutu Seni Kulinari. Kelas boleh meliputi asas-asas memasak, dan juga teknik-teknik kaedah dan lebih maju.Siswazah dari program ini juga boleh mendapat manfaat daripada kemahiran dalam pengurusan, kewangan dan komunikasi, yang semua boleh disepadukan ke dalam tempat kerja atau membantu pelajar mencari pekerjaan di dalam atau di luar industri masakan.

    Kos tuisyen untuk program ini akan bergantung kepada tempoh pengajian, institusi, dan negara di mana sekolah itu berada. Individu yang berminat perlu menghubungi sekolah secara langsung untuk mengetahui maklumat lanjut.

    Terdapat banyak peluang pekerjaan untuk dipilih dalam industri memasak. Siswazah dari program ini boleh mencari kerja di beberapa syarikat yang berbeza, kedua-dua besar dan kecil, termasuk restoran, hotel, bistro, perkhidmatan katering, kafeteria, dan kafe. Sesetengah kedudukan peluang kerja termasuk menjadi Patissier chef, pengurus dapur, tukang masak peribadi, pengurus katering, chef sous dan chef de cuisine. Dengan pendidikan atau pengalaman tambahan, individu yang mempunyai ijazah ini juga boleh menjadi seorang chef kepala.

    Banyak institusi menawarkan kelas dalam talian untuk orang-orang yang akan mendapat manfaat daripada modul pembelajaran jarak jauh. Untuk bermula, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.